به گزارش
خبرگزاری صداوسیمای مرکز خراسان رضوی، رئیس دفتر رییس جمهوری امروز در نشست کارگروه ستاد تسهیل و رفع موانع تولید خراسان رضوی گفت: گزارشهای اقتصادی طی یک سال گذشته در استان حاکی از رابطه بسیار نزدیک بین بخش خصوصی و دولت است که در طرح مثلث توسعه اقتصادی تبلور یافته و نتیجه آن ایجاد همدلی بین مردم و تعاونیها، مردم و دولت، مردم و بخش خصوصی است که البته این ارتباط باید دوطرفه باشد.
محمود واعظی با اشاره به توفیقات طرح مثلث توسعه اقتصادی- فرهنگی در خراسان رضوی افزود: مثلث توسعه اقتصادی، مثلث همدلی است، زیرا بدون همدلی توسعه میسر نمیشود و کار موفقی است که در آن همه مردم، بخش خصوصی و دستگاهها احساس میکنند در توسعه استان نقش دارند و همه همدل شدهاند تا یک مسیر را برای توسعه در پیش گیرند.
وی ایجاد ۱۱۷ هزار فرصت شغلی توسط خراسان رضوی در سال گذشته را بسیار مطلوب ارزیابی کرد و گفت: این رقم از معدل اشتغالزایی کشور بیشتر است و در شرایطی حاصل شده که دشمن با فشار حداکثری سعی در کاهش تولید و تعطیلی کارخانهها دارد.
رئیس دفتر رئیس جمهوری با اشاره به کارهای بزرگ دانشگاه فردوسی مشهد در حوزه شرکتهای دانش بنیان و ابداعات جدید گفت: دستاوردهای این دانشگاه میتواند بخشی از مشکلات داخل کشور را حل کند و کاری که در مورد سلولهای بنیادی کرده اند میتواند منبعی برای صادرات به کشورهای دیگر باشد و ایران هشتمین کشوری است که به این فناوری در حوزه سلولهای بنیادی دسترسی پیدا کرده است.
واعظی درباره مسئله تخصیص آب به حوزه صنعت و کشاورزی گفت: ۸۰ درصد از کشور در کم آبی به سر میبرد اما اولویت دولت تامین آب آشامیدنی مردم است و نباید در این حوزه خدشهای وارد شود، اما با این حال توسعه روشهای نوین آبیاری در بخش کشاورزی منجر به صرفه جویی در آب شده که باید توسعه یابد.
واعظی افزود: در حوزه صنعت نیز همان طور که تامین آب از دریای عمان از طریق لوله برای استانهای یزد ، کرمان و اصفهان در برنامه لحاظ شده باید استانهای خراسان رضوی و خراسان جنوبی را نیز به این برنامه اضافه کرد.
وی ایجاد کلینیک صنعت در خراسان رضوی و احیای ۷۰۰ شغل را اقدامی ارزشمند دانست و ادامه داد: باید فرهنگ مشاوره در کشور رواج یابد و بخش خصوصی احساس کند که دولت در زمان مشکل دار شدن بخش تولید به کمک او خواهد شتافت و هر کس در این شرایط اقتصادی یک شغل هم ایجاد کند باید دست او را بوسید.
رئیس دفتر رئیس جمهوری در بخش دیگری از سخنانش گفت: مهم این است که درک کنیم در چه شرایطی هستیم، اکنون در شرایط جنگ اقتصادی هستیم که پیامدهای عینی ندارد، لذا باید صفوف خود را فشرده و بر توانمندیهای داخلی تکیه کنیم.
واعظی تاکید کرد همه امید ما باید این باشد که میتوانیم از این جنگ اقتصادی عبور کنیم به شرط اینکه به تولید داخل بها دهیم و مشکلات را حل کنیم.
وی افزود: هدف دشمن این است که مشکلات اقتصادی را برای مردم به حداکثر برسانند لذا باید دقیقا از جایی که دشمن هدف گرفته وارد شویم یعنی در مرحله اول به دشمن اجازه ندهیم وارد شود و به گونهای رفتار کنیم که در کشور وفور کالا باشد و اجازه ندهیم کمبود به وجود آید تا دشمن مایوس شود.
واعظی با اشاره به این که هیچ کشوری از خروج امریکا از برجام حمایت نکرد افزود: در دنیای امروز روابط اقتصادی شرکتها پیچیده شده است و همه شرکتهای بزرگ در بازار بزرگ آمریکا حضور فعال دارند و، چون اقتصاد در کشورهای بزرگ در دست بخش خصوصی است لذا به اینها توصیه کردیم که ارتباط را مقطعی نمیخواهیم.
وی درباره پرداخت یارانه نقدی از محل قیمت بنزین به مردم گفت: دولت اعتقادی به پرداخت یارانه به مردم نداشت و این شرایط را دولت به وجود نیاورد بلکه دیوانهای مانند ترامپ از برجام خارج شد و شرایط کنونی نیز نتیجه تحریمها و فشارهای اقتصادی بر کشور است.
وی گفت: در هر صورت در این شرایط مردم فشار زیادی را تحمل میکنند لذا یکی از راه حلها این است که یارانه اغنیایی که از بنزین استفاده میکنند و از یک تا چهار خودرو دارند گرفته و به خانوادههایی که خودرو ندارند پرداخت شود.
اهمیت تشکیل پنجره واحد سرمایهگذاری در استان، اختصاص ۱۰۰ میلیارد ریال به صندوق نوآوری خراسان رضوی، توسعه شهرکهای صنفی، تاکید بر روابط دوجانبه با همسایگان، توجه به جاده ابریشم و گفتگو با کشور چین در این خصوص و تعیین مشوق برای معینهای اقتصادی خراسان رضوی از دیگر مواردی بود که واعظی به آنها اشاره کرد.