به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صداوسیما از لندن؛
شورای مسلمانان بریتانیا اعلام کرد بررسی درباره اسلام هراسی در حزب محافظه کار آغاز میکند. ساجد جاوید، وزیر خزانه داری بریتانیا که عضو ارشد حزب محافظه کار است، در حالی در رسانهها از بررسی اسلام هراسی در این حزب سخن گفت که ۶ بار از محکوم کردن سخنان اسلام هراسانه بوریس جانسون، رهبر حزب محافظه کار و نخست وزیر بریتانیا، طفره رفت.
شورای مسلمانان بریتانیا (Muslim Council of Britain)، که بارها از افزایش اسلام هراسی در این کشور انتقاد کرده است، از مدتها قبل تلاش کرده است تا مسلمانان بریتانیا، در انتخابات عمومی آینده در ۲۱ آذر ماه (۱۲ دسامبر) به صورت سازمان یافته و هدفمند رای دهند و از این طریق نامزدهای صلح طلب و اهل مدارا یا پیروان اسلام، در حوزههای انتخاباتی رای بیاورند.
شورای مسلمانان بریتانیا در بیانیه انتخاباتی خود نوشته است که در ۲۶ حوزه انتخاباتی که در آنها مسلمانان دستکم ۲۰ درصد از جمعیت را تشکیل میدهند و نیز دو حوزه در شهرهای بیرمنگهام و برادفورد با جمعیت بیش از ۵۰ درصد مسلمان، آرای مسلمانان بریتانیا کاملا موثر خواهد بود و باید از این امکان، برای بهبود شرایط مسلمانان، بهره برد. همچنین آرای مسلمانان در ۳۱ حوزهای که اختلاف آرا در انتخابات پیشین اندک بوده، بسیار موثر است.
به نوشته روزنامه گاردین، ۴.۸ درصد از جمعیت بریتانیا را مسلمانان و ۸.۱ درصد از دانش آموزان دبستانی را پیروان اسلام تشکیل میدهند. همچنین برآورد میشود حدود ۱۷۰۰ مسجد در سراسر بریتانیا فعال باشند.
پیش از این موسسه تعامل و توسعه مسلمانان (Muslim Engagement & Development)، با نام اختصاری مند (MEND)، نیز مرامنامه انتخاباتی را در آستانه انتخابات عمومی منتشر کرده بود تا مسلمانان بریتانیا، با سازماندهی بهتر به نامزدهای مجلس این کشور رای دهند.
این موسسه از مسلمانان بریتانیا خواسته بود به منظور حفظ آداب و رسوم اسلامی و نیز حفاظت از ارزشها و شعائر دینی خودشان، از همه نامزدهای انتخاباتی که دیدگاههای آنان درباره اسلام و مسلمانان، شناسایی و تایید شده است بخواهند تا این مرامنامه را مطالعه کنند و با امضای مواردی که قبول دارند موضع خود را شفاف بیان کنند و خود را متعهد سازند در صورت راه یافتن به مجلس، علیه اصول و ارزشهای اسلامی، اقدام نکنند.
همچنین تارنمای این موسسه، نامزدهایی را که تاکنون در حوزههای مختلف، به مدارا با ارزشهای اسلامی شناسایی شده اند، معرفی کرده است تا رای دهندگان مسلمان در بریتانیا، هواداران مسلمانان را بشناسند و آنان را به مجلس بفرستند. در این مرامنامه به مواردی همچون نابرابریهای دینی و نژادی، آموزش کودکان و نوجوانان، اسلام هراسی، بیکاری مسلمانان، رسانه ها، جرایم، پلیس، نظام قضایی، امنیت و مبارزه با ترور، حقوق اقلیتها و نمایندگی سیاسی مسلمانان در جامعه انگلیس اشاره و مشکلات مسلمانان در هر حوزه، معرفی شده است.
در بیانیه این موسسه اسلامی آمده است: انتخابات پیش رو در بریتانیا، مهمترین انتخابات برای مسلمانان از زمان ورود نخستین مسلمانان به این کشور است، زیرا در سالیان اخیر، با تقویت گروهها و احزاب راست افراطی، اسلام هراسی در بریتانیا، به شدت شعله ور شده به گونهای که گزارشهای پلیس این کشور نیز موید این موضوع است.
در ادامه این بیانیه آمده است حتی بوریس جانسون، نخست وزیر این کشور، سخنان اسلام هراسانه منتشر کرده و زنان مسلمان را به علت داشتن حجاب اسلامی و روبنده، به دزدان بانک و صندوق پست تشبیه کرده است. همچنین نخستین بار در منطقه لنکشایر (Lancashire)، گوشت حلال، ممنوع شده و آموزش روابط همجنس گرایان به دانش آموزان مدارسی که اکثریت دانش آموزان مسلمانند، آغاز شده است.
موسسه تعامل و توسعه مسلمانان نوشته است دولت بریتانیا، فاقد اکثریت در مجلس است و رقابت تنگاتنگی انتخاباتی در راه است. براساس تحلیل این موسسه، مسلمانان بریتانیا در صورت شرکت گسترده و هدفمند، میتوانند ۵۰ تا ۷۵ کرسی را در انتخابات آینده به دست کسانی بسپارند که به دیدگاه منفی نسبت به مسلمانان نداشته باشند.
این موسسه از مسلمانان بریتانیا (شامل انگلیس، اسکاتلند، ولز و ایرلند شمالی) خواسته است هر چه زودتر برای رای دادن در انتخابات، شرکت کنند، زیرا بدون شرکت فعالانه مسلمانان در انتخابات این کشور، امکان حفاظت از اسلام در بریتانیا، ممکن نخواهد شد.
این موسسه، مواد لازم را برای آموزش جوامع مسلمانان بریتانیا، فراهم آورده و در میان مسلمانان توزیع کرده است تا مسلمانان را به اهمیت حفظ آداب و سنن اسلامی، گوشت حلال، حجاب، مدارس اسلامی و مخالفت با اسلام هراسی، حساس سازد؛ تارنمای این موسسه با شناسایی و شناساندن نامزدهایی که با اسلام و مسلمانان میانه خوبی دارند، در سطح محلی، شهری و کشوری، از مسلمانان میخواهد تا از منزل خارج شوند و رای دهند؛ نشستهای انتخاباتی در مدارس، مساجد و مراکز اسلامی برگزار میکند تا حساسیت شرکت در انتخابات عمومی بریتانیا را برانگیزد؛ راههای دعوت از نامزدهای مناسب انتخاباتی و متعهد ساختن آنان به حمایت از حقوق و مواضع مسلمانان را آموزش میدهد و با دعوت از صدها مسلمان در بریتانیا، راهبرد انتخاباتی را مدون و منتشر کرده است.
در انتخابات این دوره در بریتانیا، با هدایت و سازمان دهی سازمانهای ضد جنگ و مراکز اسلامی، رای دهی افراد ضد جنگ و نیز مسلمانان، موثرتر میشود. از مدتها پیش، گروهها و نهادهای صلح طلب و اسلامی، تلاش میکنند تا آرای رای دهندگان ضدجنگ و مسلمان، به سمت افراد و احزاب صلح طلب و ضد سیاستهای جنگ افروزانه آمریکا، هدایت شود. این گونه سازماندهی مسلمانان و صلح طلبان در بریتانیا، نشانگر آگاهی بیشتر مسلمانان و مخالفان جنگ از اهمیت و ضرورت رای دهی هدفمند و سازمان یافته است.
انتخابات زودهنگام پارلمانی انگلیس که در پی به بن بست رسیدن برگزیت در آستانه برگزاری است ۲۱ آذر برای انتخاب ۶۵۰ نماینده مجلس عوام در سراسر این کشور برگزار میشود. رقابت اصلی میان دو حزب راست گرای محافظه کار به رهبری بوریس جانسون و حزب چپ گرای کارگر به رهبری جرمی کوربین است.