پخش زنده
امروز: -
رئیس مرکز تحقیقات پژوهشکده محیط زیست دانشگاه علوم پزشکی تهران: متأسفانه در منطقه مرکزی شهر تهران هیچ ایستگاه معتبری برای اندازه گیری ذرات معلق زیر ۲ و نیم میکرون نداریم.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما؛ آقای محمدصادق حسنوند گفت: متأسفانه در منطقه مرکزی شهر تهران هیچ ایستگاه معتبری برای اندازه گیری ذرات معلق زیر ۲ و نیم میکرون نداریم به صورتی که بر اساس دادههای شرکت کنترل کیفیت هوای تهران از مجموع ۲۲ ایستگاه فعال شهر تهران، فقط ۱۴ ایستگاه آن داده معتبر برای ذرات معلق کمتر از ۲ و نیم میکرون دارد.
وی با بیان اینکه آلودکی هوا مهمترین خطر تهدید کننده سلامت است و ذرات معلق زیر ۲ و نیم میکرون بیشترین تهدید برای سلامت را به دنبال دارد، گفت: در سال ۱۳۹۷ غلظت PM ۲.۵ (ذرات معلق زیر ۲ و نیم میکرون) در ۷ منطقه شهری (مناطق شهری ۴، ۹، ۱۰، ۱۱، ۱۴، ۱۶ و ۱۹) از مناطق ۲۲ گانه شهر تهران که اغلب مناطق با تراکم جمعیت بالایی هستند یا اندازهگیری نشده یا فاقد داده معتبر در طول سال بوده است.
آقای حسنوند افزود: یافتههای این مطالعه نشان داد که در سال ۱۳۹۷ در مناطق شهری ۴، ۱۰ و ۱۱ داده معتبر سالانه برای هیچکدام از آلایندههای هوای آزاد ایستگاه پایش وجود نداشته است.
رئیس مرکز تحقیقات پژوهشکده محیط زیست دانشگاه علوم پزشکی تهران با بیان اینکه آلودگی هوا معضلی جهانی است، گفت: اکنون ۱۳۷ میلیون نفر در آمریکا در مناطقی زندگی میکنند که غلظت آلایندههای هوا بیش از استانداردهاست.
وی افزود: اگر غلظت آلایندههای هوا تا سطح رهنمود سازمان بهداشت جهانی برسد ۶ دهم سال افزایش امید به زندگی خواهیم داشت، بدین معنا که اگر تمام سرطان ریه و سینه را ریشه کن کنیم معادل ۶ دهم سال امید زندگی افزایش مییابد.
آقای حسنوند گفت: آلودگی هوا در دنیا هشتمین عامل خطر است که بیشترین تعداد مرگ را به خود اختصاص میدهد در کشور ما هفتمین علت مرگ است. در سال ۱۹۹۰ آلودگی هوا علت نهم بود و در سال ۲۰۱۷ علت هفتم شده است.
وی افزود: براساس گزارشهای موجود که ۱۵۲ کشور را بر اساس غلظت ذرات معلق زیر ۲ و نیم میکرون رتبه بندی کرده اند ایران رتبه میانی را دارد یعنی نسبت به متوسط دنیا که ۵۱ میکروگرم بر متر مکعب است، برای ایران ۴۹ میکروگرم بر متر مکعب گزارش شده است که کمتر از میانگین جهانی است یعنی در مقایسه با متوسط دنیا وضعیت بهتری داریم، اما در مورد غلظت ذرات معلق زیر ۲ و نیم میکرون ۴ و ۸ دهم برابر پیشنهاد سازمان بهداشت جهانی که عدد ۱۰ را عنوان کرده است قرار داریم.
آقای حسنوند درباره وضعیت غلظت ذرات معلق زیر ۲ و نیم میکرون در تهران گفت: در قسمت جنوب غربی تهران بالاترین غلظت ذرات را داریم و میزان این ذرات در جنوب و مرکز تهران ۲ برابر مناطق یک و دو است در واقع نابرابری ذرات معلق در شهر تهران خیلی بیشتر از بین شهرهاست. میانگین غلظت تهران و اصفهان کمتر از تفاوت غلظت داخل مناطق تهران است.
وی افزود: به عنوان مثال در سال ۹۷ غلظت ذرات معلق در شادآباد، شهرری و پیروزی ۲ برابر مناطق یک و دو در سال ۹۷ نزدیک به ۳۷ میکروگرم بر متر مکعب و در مناطق یک و دو این عدد بین ۱۷ تا ۱۹ میکروگرم بوده است.
رئیس مرکز تحقیقات پژوهشکده محیط زیست دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: سالانه ۷ میلیون مرگ در دنیا به آلودگی هوا نسبت داده میشود یا به عبارتی میتوان گفت علت ۱۰ درصد مرگها در دنیا آلودگی هواست، در ایران نیز بین ۳۰ تا ۴۰ هزار مرگ سالانه به علت آلودگی هواست، نکته مهمتر این که آلودگی هوا پس از سیگار مهمترین عامل خطر است که بیشترین بیماریهای غیرواگیر را به خود اختصاص میدهد.