اخبار بنیاد حفظ و نشر ارزشهای دفاع مقدس
«۱۶ آذر» نماد بصیرت دانشجویان
بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس در بیانیهای روز دانشجو را گرامی داشت.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما، بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس در بیانیهای با گرامیداشت ۱۶ آذر روز دانشجو را سرمایه بزرگ ملی و انقلابی ملت ایران دانست.
در این بیانیه آمده است: ۱۶ آذرماه سالروز شهادت سه دانشجوی قهرمان و استکبار ستیز در سال ۱۳۳۲ به دست رژیم وابسته و دیکتاتور پهلوی است که در تاریخ انقلاب و میهن اسلامی به نماد استکبارستیزی، استعمارستیزی، بصیرت و بیداری دانشجویان کشور تبدیل شده است.
در شرایط خطیر امروز که جبهه دشمنان و طمعکاران به دانشگاه و دانشجو، سناریوهای متنوع و زنجیرهای برای انحراف جنبش دانشجویی کشور و خاموش ساختن ندای استکبارستیزی، حقطلبی و آرمانخواهی آن را دنبال میکنند؛ بازخوانی و تأمل در نقش دانشجو در تحقق آرمانهای انقلاب و ظرفیت سازیهای موثر برای تضمین پیشرفت ایران اسلامی بهسمت فتح قلههای ممتاز جهانی از جمله گزارههای مهم و تعیینکننده فراروی یکایک دانشجویان شریف، بصیر و آیندهنگر به شمار میرود.
این بیانیه در ادامه، مراجعه به تاریخ ملت ایران و حوادث و رخدادهای معطوف به جنبش دانشجویی کشور در قبل و بعد از پیروزی انقلاب شکوهمند اسلامی را یادآور شده و تصریح کرده است: بیتردید دانشجویان فهیم، متعهد و انقلابی که همواره طلایهدار نقشپذیریها و اقدامهای تعیینکننده در هدایت نیروهای دلسوز و مشتاق پیشرفت و اقتدار کشور در دفاع از استقلال و کیان نظام مقدس جمهوری اسلامی و ارزشهای دینی، انقلابی و ملی بودهاند و در این راه مقدس شهدای گرانقدری نیز تقدیم کرده است، در شرایط تاریخی امروز نیز در معرض مسئولیتهای بزرگ و سرنوشتسازی قرار دارند.
مدیرکل دفتر دانش پژوهان و تشکلهای شاهد و ایثارگر
همایش دانشجویی فرزندان آزادگان دفاع مقدس برگزار شد
چهارمین همایش دانشجویی فرزندان آزادگان دفاع مقدس روز پنجشنبه ۱۴ آذر در محل موزه انقلاب اسلامی و دفاع مقدس برگزار شد.
عادل مهری مدیرکل دفتر دانش پژوهان و تشکلهای شاهد و ایثارگر در این همایش ضمن تبریک میلاد امام حسن عسگری (ع) گفت: در حال حاضر حدود ۹ هزار نخبه شاهد و ایثارگر در مجموعه دانش پژوهان عضویت دارند. خوشبختانه با زحمات و تلاشهای صورت گرفته آیین نامه حمایت از نخبگان ایثارگر در کمیسیون اجتماعی دولت به تصویب رسید و از تمام عزیزانی که برای این کار تلاش کردهاند تشکر میکنیم.
وی افزود: در حوزه تشکلها نیز ۱۱۰ تشکل ایثارگری با مجوز فعالیت رسمی از وزارت کشور در حال فعالیت و همکاری هستند که یکی از منسجمترین این تشکلها، جمعیت آزادگان دفاع مقدس است.
مدیرکل دفتر دانش پژوهان و تشکلهای شاهد و ایثارگر با اشاره به جایگاه مهم تشکلهای ایثارگری گفت: حجت الاسلام والمسلمین شهیدی همواره بر اهمیت تشکلها در فعالیتهای بنیاد تأکید دارد و از تشکلها به عنوان بازوهای اجرایی و از نخبگان به عنوان اتاق فکر بنیاد نام میبرد. این نگاه در سراسر کشور و در بین تمام مدیران بنیاد نیز وجود دارد و همواره بر ضرورت استفاده مدیران بنیاد از ظرفیتهای تشکلها و نخبگان شاهد و ایثارگر تأکید شده است.
مهری افزود: در مجموعه دانش پژوهان و تشکلهای شاهد و ایثارگر برنامهریزیهای لازم برای حمایت از نخبگان در زمینه راهاندازی شرکتهای دانش بنیان و استارتاپها انجام شده است. در حوزه تشکلها نیز در بخش تشکلهای مربوط به قربانیان ترور و قربانیان سلاحهای شیمیایی فعالیتهای ویژهای صورت میگیرد و نمایندگانی در کنفرانسهای مربوط به این حوزهها حضور مییابند.
حمید علی صمیمی مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگر تهران بزرگ نیز با گرامیداشت یاد شهدا گفت: به صورت ویژه یاد میکنیم از شهدای غریب، شهدایی که در دوران اسارت در زندانهای بعثی غریبانه به شهادت رسیدند.
وی ادامه داد: نخبگان در مقاطع مهم و حساس نقش خود را به خوبی ایفا میکنند و راهگشای مسائل و مشکلات هستند. مصداق مهم این موضوع دوران دفاع مقدس است که رزمندگان وارد عرصه شدند و عدهای از آنها به درجه شهادت، عدهای جانبازی و عدهای نیز آزادگی رسیدند. امروز نیز فرزندان همان عزیزان به میدان آمدهاند تا راه پدران خود را ادامه دهند و به نظام و کشور کمک کنند.
صمیمی ضمن تأکید بر اینکه در بنیاد شهید و امور ایثارگران همواره نگاه ویژهای نسبت به تشکلهای ایثارگری وجود دارد افزود: با توجه به محدودیتهای بودجهای شاهد بروز مشکلاتی در حوزه پرداخت شهریه ایثارگران در دانشگاهها هستیم، اما همواره تلاش میکنیم این مشکلات به این عزیزان منتقل نشود.
سعید اوحدی نیز در این مراسم با بیان اینکه جنگ در دیدگاه متداول در دنیا مترادف تخریب و کشتار است افزود: امام خمینی (ره) این دیدگاه را تغییر دادند و امروز شاهد نتایج همین تغییر دیدگاه و ایجاد اقتدار برای کشورمان هستیم.
این آزاده دفاع مقدس افزود: تصویر جهانیان از اسیر نیز موجودی دست و پا بسته و ناامید بود و اسارت به منزله پایان همه چیز محسوب میشد، اما این نگاه نیز در انقلاب اسلامی تغییر کرد و امروز اسرای ایرانی به عنوان آزاده شناخته میشوند.
در این مراسم از جمعی از فرزندان نخبه شاهد و ایثارگر استان تهران تقدیر به عمل آمد.
همچنین گزارشی از فعالیتها و برنامههای جمعیت آزادگان دفاع مقدس و جمعیت فرزندان آزادگان دفاع مقدس ارائه شد.
رئیس سازمان هنری و سینمایی بنیاد حفظ آثار دفاع مقدس:
مدافعان حرم عزت شیعه را حفظ کردند
رئیس سازمان هنری و سینمایی بنیاد حفظ آثار دفاع مقدس گفت: ایستادگی و مجاهدت مدافعان حرم باعث شد تا جغرافیای اسلام، عزت شیعه و حرمت اهل بیت حفظ و توطئه استکبار نقش بر آب شود.
«علیاصغر جعفری» رئیس سازمان هنری و سینمایی بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس در آیین اختتامیه اولین جشنواره استانی فیلم دفاع مقدس «کهربا» اظهار داشت: بعد از جنگ جهانی اول و دوم قدرتهای بزرگ تصمیم گرفتند تا نظامهای دنیا را به گونهای طراحی کنند که سازمانها را در اختیار خود بگیرند.
وی افزود: بسیاری از این سازمانها برای تحکیم قدرتها شکل گرفتند، اما واقعیت این است که نظام سلطه به دنبال آن بوده و هست که بشریت را کنترل کند.
این مسئول ادامه داد: در این مقطع که همه چیز برای حاکمیت تفکر اومانیستی آماده شده بود، انقلابی رخ داد که نظام سلطه به این نتیجه رسید این انقلاب تهدید بزرگی برای آنها است.
جعفری با بیان اینکه انقلاب اسلامی تمام معادلههای نظام سلطه را بر هم زد و ۳۰۰ سال کار غرب را دچار چالش کرد، گفت: انقلاب اسلامی مبانی اومانیسمی و کاپیتالیسمی را نقض کرد.
رئیس سازمان هنری و سینمایی بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس تصریح کرد: امروز برغم تلاش دشمنان، حرکت توفنده و حوزه نفوذ انقلاب اسلامی در اقصی نقاط جهان گسترش پیدا کرده است.
وی تاکید کرد: این عزت را مدیون کسانی هستیم که در مقطع زمانی که نیاز به ادای تکلیف بود، رسالت خود را به درستی به انجام رساندند و پای ارزشها ماندند و از آن دفاع کردند، تا عزت ما اوج بگیرد.
این مسئول به اهمیت نقش مدافعان حرم در حفظ و استمرار انقلاب اسلامی اشاره کرد و گفت: جریان داعش برای نابودی انقلاب اسلامی در منطقه شکل گرفت، اما ایستادگی و مجاهدت مدافعان حرم باعث شد تا جغرافیای اسلام، عزت شیعه و حرمت اهل بیت حفظ شود و توطئه استکبار نقش بر آب شود.
وی خاطرنشان کرد: برای اینکه فرهنگ مقاومت و ایستادگی در برابر زیادهخواهیهای استکبار به جوانان منتقل شود، باید هنرمندان با بهترین شکل و زیباترین و جذابترین روشها ارزشها را به جوانان ارائه کنند.
رئیس سازمان هنری و سینمایی بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس ضمن تبریک به هنرمندان خراسانی برای کسب مقام اول در سومین جشنواره ملی فانوس ابراز داشت: جشنواره کهربا این فرصت را فراهم آورد تا پیام مقاومت و ایستادگی امت همیشه در صحنه ایران اسلامی به جوانان منتقل شود، اینگونه جشنوارهها باید ادامه داشته باشد.
وی در پایان با بیان اینکه خراسان در دوران دفاع مقدس خوش درخشید، گفت: باید هنرمندان خراسانی در حوزه هنر نیز با تولید آثار فاخر هنری و الگو گرفتن سایر نقاط کشور از این آثار، همچون دفاع مقدس کارنامه درخشانی از خود به یادگار بگذارند.
مدیرعامل موزه انقلاب اسلامی و دفاع مقدس در حاشیه بازدید از خبرگزاری دفاع مقدس هم گفت: خیلی اوقات نیروهای تخصصی کمتعداد، از نیروهای فراوان فاقد انگیزه کارایی بیشتری دارند، خبرگزاری دفاع مقدس سبکبال و چابک، اما متخصص و با انگیزه و با اعتقاد کار میکند.
«علیاصغر جعفری» رئیس سازمان هنری و امور سینمایی دفاع مقدس از خبرگزاری دفاع مقدس بازدید کرد و ضمن تبریک ایام ولادت امام حسن عسکری (ع)، با بیان اینکه خبرگزاری دفاع مقدس در طول عمر کوتاه خود نسبت به سایر خبرگزاریها، توانسته در ترازی تخصصی و حرفهای قرار گیرد، اظهار داشت: کسب رتبه نخست خبرگزاری دفاع مقدس در نمایشگاه مطبوعات سال ۹۶ و اینکه امروز این خبرگزاری توانسته مرجع تعداد زیادی از اخبار اختصاصی قرار گیرد، همگی نشان از موفقیت این رسانه است.
وی موفقیتهای خبرگزاری دفاع مقدس را مهم دانست و گفت: خیلی اوقات نیروهای تخصصی کمتعداد، از نیروهای فراوان فاقد انگیزه کارایی بیشتری دارند. خبرگزاری دفاع مقدس سبکبال و چابک، اما متخصص و با انگیزه و با اعتقاد کار میکند.
مدیرعامل موزه انقلاب اسلامی و دفاع مقدس افزود: خبرگزاری دفاع مقدس نقش مهمی دارد و از رسانههای پیشگامی محسوب میشود که توانسته یک برند تخصصی را معرفی کند. امروز در مجموعهی حوزههای رسانهای، خبرگزاری دفاع مقدس یک خبرگزاری تخصصی و حرفهای محسوب میشود که نشان میدهد این رسانه از جایگاه اجتماعی خوبی برخوردار است که جای تبریک و تشکر دارد.
رئیس سازمان هنری و امور سینمایی خاطرنشان کرد: هرقدر جایگاه خبرگزاری دفاع مقدس بالاتر باشد، مسوولیت سنگینتری خواهد داشت و بایستی این خط تخصصی و تراز را حفظ کند و پیشگام و همواره با نوآوری همراه باشد. امروز جذب مخاطب بحث مهمی است چراکه مخاطب الزامی برای مراجعه به رسانهها ندارد بلکهها رسانهها باید نوآوری و شناخت درست از مخاطب داشته باشند و نیازهای او را شناسایی و براساس نیاز و ذائقه مخاطب، مرتب با نوآوری تولید محتوا کنند.
جعفری سرعت عمل، دقت، صحت، سلامت و امانتداری را ازجمله ویژگیهای رسانهها برای جذب مخاطب دانست و عنوان کرد: خبرگزاری دفاع مقدس دارای این ویژگیهاست، اما حفظ این مسائل کار دشواری است و تداوم آن بسیار سختتر است که در این چرخه نوآور بودن نیز مهم است. یعنی اگر رسانهای به یکسری قواعد مشخص پایبند باشد و آن را ادامه دهد، مخاطب خود را از دست خواهد داد.
وی تاکید کرد: رسانهها باید مرتباً در نوع، شکل و فرم ارائه اخبار تغییرات ایجاد کنند تا مخاطب هر روز شاهد یک فضای متفاوت باشد. حتی ممکن است لازم باشد در بحث گرافیک و فرمها نیز تغییراتی را به تناسب فصل، ایام و موضوع اعمال کرد تا لطافت، تنوع و نوآوری برای مخاطب رقم بخورد.
مدیرعامل موزه انقلاب اسلامی و دفاع مقدس بر تداوم مباحث آموزشی تاکید کرد و گفت: ما در هر سطحی از تخصص باشیم، نیازمند آموزش هستیم. آموزش مهم است چراکه باید پیشرانی یک مجموعه ادامه داشته باشد. باید ویژگیهای برخی از خبرگزاریهای داخلی و خارجی که در کارشان حرفهای هستند را بومیسازی کرد تا از ظرفیتهای آنها بتوان بهترین و بیشترین بهره را گرفت.
جعفری بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس را دارای ظرفیتهای اجتماعی دانست و گفت: خبرگزاری دفاع مقدس با اتکا به بنیاد حفظ آثار، امروز توانسته بدرخشد و موثر باشد. این خبرگزاری یکی از مراجع خبری شخصی من است که انشاءلله در آینده شاهد کارهای خوب و نوآورانه و ویژهای از آن باشیم.