به گزارش
خبرگزاري صدا وسيما به نقل از ايثار؛ رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران با اشاره به محدودیتهای بودجهای بنیاد بر لزوم نگاه ویژه نمایندگان مجلس شورای اسلامی به بودجه این نهاد برای خدماترسانی به ایثارگران تأکید کرد.
حجتالاسلام و المسلمین سید محمدعلی شهیدی در دیدار با اعضای فراکسیون شاهد مجلس شورای اسلامی ضمن تبریک ولادت امام حسن عسگری (ع) با اشاره به محدودیتهای بودجهای بنیاد شهید و امور ایثارگران و مشکلات ناشی از آن گفت: بودجهای که در سال ۱۳۹۸ توسط مجلس شورای اسلامی برای بنیاد در نظر گرفته شد، پاسخگوی نیازهای جامعه ایثارگری نبود.
وی افزود: بنیاد شهید و امور ایثارگران دارای دو رسالت اصلی خدماترسانی معیشتی به ایثارگران و ترویج فرهنگ ایثار و شهادت است که با توجه به محدودیتهای بودجهای فعالیتهای ترویجی این نهاد نیز با مشکلهایی روبرو شده است.
شهیدی با تأکید بر لزوم تعریف هزینههای مربوط به بیمه تکمیلی درمان ایثارگران در بودجه سال ۱۳۹۹ گفت: متأسفانه به دلیل دیده نشدن این بخش از هزینههای بنیاد شهید و امور ایثارگران در سالهای گذشته با کمبودهایی روبرو بودیم. البته همواره نهایت تلاش مجموعه بنیاد این بوده است که کوچکترین مشکلی در خدماترسانی به ایثارگران ایجاد نشود و خدمات درمانی بدون وقفه ارائه شده است.
نماینده، ولی فقیه در بنیاد شهید و امور ایثارگران ادامه داد: بنیاد علاوه بر بدهی به شرکت بیمه، بدهیهایی نیز به دانشگاهها دارد. همچنین معوقههای ایثارگران مربوط به سالهای اخیر نیز پرداخت نشده است و جمیع این مسائل نیازمند نگاه ویژه مجلس شورای اسلامی به شرایط بودجهای بنیاد شهید و امور ایثارگران در سال ۱۳۹۹ است.
معاون رییس جمهور با ارائه آماری از روند خدماترسانی به خانواده شهدا، ایثارگران و جانبازان گفت: در شهریورماه امسال ۵۴ هزار و ۸۰۰ نفر از جانبازان از حق پرستاری بهرهمند شدهاند و سرانه حق پرستاری در سال جاری ۳۷ درصد رشد داشته است.
رییس بنیاد شهید و امور ایثارگران همچنین بر لزوم بازنگری تبصره یک ماده ۳۹ قانون جامع خدماترسانی به ایثارگران در خصوص تأمین حقوق ایثارگران حالت اشتغال تأکید کرد.
حجتالاسلاموالمسلمین شهیدی در بخش دیگری از سخنان خود به پیش رو بودن ۱۶ آذر روز دانشجو اشاره کرد و گفت: روز دانشجو یادآور مقاومت و ایستادگی دانشجویان کشورمان در برابر ظلم رژیم شاه و استکبار جهانی بهویژه آمریکاست. دانشجویان در مسیر انقلاب اسلامی از گروههای پیشرو و فعال بودند و نقش مهمی نیز در پیروزی انقلاب داشتند.
وی ادامه داد: پس از پیروزی انقلاب اسلامی نیز این عزیزان همواره در صحنه حضور داشتند و تسخیر لانه جاسوسی توسط دانشجویان انقلابی از مهمترین اتفاقات استکبارستیزانه پس از انقلاب اسلامی است.
شهیدی اظهار داشت: در دوران دفاع مقدس نیز بسیاری از دانشجویان با رها کردن تحصیل خود برای دفاع از انقلاب و اسلام به جبههها رفتند و در کنار سایر رزمندگان فداکاریهای بیشماری انجام دادند. بسیاری از این عزیزان در دفاع از انقلاب اسلامی به درجه شهادت و جانبازی رسیدند.
نماینده، ولی فقیه در بنیاد شهید و امور ایثارگران با بیان اینکه ۱۲۵ هزار دانشجوی شاهد و ایثارگر در دانشگاهها مشغول به تحصیل هستند افزود: این عزیزان آیندهسازان کشور هستند و باید همواره در مسیر افزایش دانش، فکر و اندیشه بکوشند.
نمایندگان حاضر در این جلسه نیز به بیان نظرات و دیدگاههای خود در خصوص بودجه ۱۳۹۹ و مسائل مربوط به بنیاد شهید و امور ایثارگران پرداختند.
تصویب آییننامه ماده ۶۹ قانون جامع ایثارگران در کمیسیون امور اجتماعی دولتمدیرکل دفتر دانشپژوهان و تشکلهای شاهد و ایثارگر هم از تصویب آییننامه اجرایی ماده ۶۹ قانون جامع خدمترسانی به ایثارگران در کمیسیون امور اجتماعی و دولت الکترونیک هیئت دولت خبر داد.
به گزارش «ایثار»، عادل مهری ضمن اعلام خبر برگزاری نشست تصویب آییننامه اجرایی ماده ۶۹ قانون جامع خدماترسانی به ایثارگران، گفت: این آییننامه با حضور اعضای هیئت دولت، جمشید انصاری معاون رییس جمهور و رییس سازمان اداری و استخدامی، مهدی ایزدی معاون حقوقی و امور مجلس بنیاد به نمایندگی از معاون رییس جمهور و رییس بنیاد شهید و امور ایثارگران در کمیسیون امور اجتماعی و دولت الکترونیک هیئت دولت به تصویب رسید.
مدیرکل دفتر دانشپژوهان و تشکلهای شاهد و ایثارگر با تأکید بر به رسمیت شناختن نخبگان شاهد و ایثارگر پس از تصویب این آییننامه در کشور، اظهار داشت: ماده ۶۹ در خصوص حمایت از نخبگان شاهد و ایثارگر است که آییننامه آن در گذشته توسط بنیاد شهید و امور ایثارگران تدوین و در اختیار دولت قرار گرفت و در کمیسیون اصلی دولت تصویب شد و باید هیئت دولت درباره آن تصمیمگیری کند.
وی با اشاره به بندهای آییننامه اجرایی ماده ۶۹ اظهار داشت: بر اساس این آییننامه همه سازمانها و دستگاههای اجرایی مکلف هستند مشمولان این ماده را در استفاده از امکانات و تسهیلات مربوط به ایثارگران در اولویت قرار دهند، همچنین دستگاههای مرتبط حسب وظایف قانونی مکلف هستند در اجرای این ماده همکاری لازم را با بنیاد شهید و امور ایثارگران به عمل آورند.
مهری در مورد محتوای ماده ۶۹ قانون جامع خدماترسانی به ایثارگران گفت: ماده ۶۹ قانون جامع خدماترسانی به ایثارگران بیان میکند «بهمنظور تشویق و حمایت از نخبگان و سرآمدان علمی، فرهنگی، ورزشی و هنری خانواده شاهد و ایثارگران برای حضور مؤثر در عرصههای ملی و بینالمللی، بنیاد موظف است با هماهنگی معاونت برنامهریزی و نظارت راهبردی رییسجمهور آییننامهای را در این خصوص تهیه و جهت تصویب به هیئت وزیران ارائه نماید».
وی قانون جامع خدمات رسانی به ایثارگران را گامی بزرگ در جهت خدمترسانی به ایثارگران گرانقدر عنوان کرد و گفت: تدوین آییننامههای اجرایی بهوسیله دولت موجب تسریع درروند اجرای آن، ارتقای جایگاه این قشر از جامعه و ترویج ارزشهای مقاومت در میان جوانان میشود.
مدیرکل دفتر دانشپژوهان و تشکلهای شاهد و ایثارگر با بیان اینکه در قانون برنامه ششم توسعه، دولت مکلف شده است آییننامههای اجرایی قانون جامع خدمات ایثارگران را تهیه و تدوین کند، گفت: در چهار سال اجرای آزمایشی این قانون، بنیاد شهید و امور ایثارگران پیشنویس ۱۹ آییننامه را تهیه و به دولت ارائه کرد و از میان این آییننامهها شماری از آنها تصویب و ابلاغ شد و برخی از این آییننامهها نیز در دستور کار دولت قرار گرفته است.