پخش زنده
امروز: -
بهتر نیست دولت آمریکا به جای به جان خریدن ریسک اقدامات تحریک آمیز، پیشنهاد رئیس جمهور ایران را بپذیرد؟
مقامات آمریکا روز چهارشنبه ادعا کردند: "یک ناو جنگی نیروی دریایی آمریکا قطعات موشکی پیشرفته ای را که گمان می رود مربوط به ایران باشد از قایقی در دریای عرب کشف و ضبط کرده است".
وزارت دفاع آمریکا، پنتاگون ، در بیانیه ای ادعا کرد: یک ناو جنگی آمریکایی 25 نوامبر "قطعات موشکی پیشرفته ای" را در یک قایق بی نام و نشان پیدا کرده است و تحقیقات اولیه حکایت از آن دارد که این قطعات متعلق به ایران است.
در این بیانیه آمده است تحقیقات کامل تر در دست انجام است.
این ادعا پس از آن مطرح شد که برخی مقامات پنتاگون روز چهارشنبه برای چندمین بار اعلام کردند نشانه هایی وجود دارد که بر امکان اقدامات تهاجمی بالقوه از سوی ایران در آینده دلالت می کند.
به گزارش امروز خبرگزاری رویترز جان رود مقام شماره 3 پنتاگون در گفتگو با خبرنگاران ادعا کرد: "ما همچنان این نشانه ها را زیرنظر داریم و بنا به دلایل مشخصی وارد جزئیات درباره احتمال اقدامات تهاجمی ایران در آینده نخواهم شد".
وی به جزئیات درباره اینکه بر اساس چه اطلاعاتی این اظهارات را مطرح می کند یا به جدول زمانی مشخصی در این زمینه اشاره نکرد.
پرسش این است که آیا ادعای کشف و ضبط قطعات موشکی برای مستند کردن ادعاهای مقامات آمریکایی درباره امکان وقوع اقدامات تهاجمی از جانب ایران است؟ و اگر چنین است چرا آمریکا چنین سناریویی را در پیش گرفته است؟
انتشار گزارشی در شماره امروز وال استریت ژورنال حاکی از این است که "دولت ترامپ موضوع اعزام 14 هزار نظامی به خاورمیانه را برای مقابله با ایران در دست بررسی دارد".
خبرگزاری رویترز نیز امروز به نقل از مقامات آمریکا اعلام کرد: "گفتگوهایی درباره افزایش نیروهای آمریکا در این منطقه در جریان است اما هنوز تصمیمی گرفته نشده است ".
به نظر میرسد ادعای کشف و ضبط قطعات موشکی و نسبت دادن آن به جمهوری اسلامی تنها تلاشی برای توجیه حضور غیر مشروع نظامیان آمریکایی در منطقه است.
برخی رسانهها و مقامات آمریکایی هم هدف افزایش نیروهای آمریکایی در منطقه را افزایش بازدارندگی قلمداد کرده اند.
شاید هم هدف اقدامات تحریک آمیز آمریکا در منطقه چنانچه بنیامین نتانیاهو نخست وزیر رژیم صهیونیستی, امروز خواسته است تشدید فشارها بر ایران باشد.
نتانیاهو دیروز چهارشنبه در پرتغال با مایک پمپئو وزیر امور خارجه آمریکا دیدار کرد و از وی درخواست کرد فشارها را بر ایرانِ " در آستانه فروپاشی" افزایش دهد.
اما آیا ممکن است دولت ترامپ چنین ریسکی را بپذیرد و دست به چنین اقدام خطرناکی بزند؛ آنهم در شرایطی که - بنابر نظر بسیاری صاحب نظران - آمریکا با وجود شاخ و شانه کشیدن ترامپ برای جهان بیش از هر زمان دیگر در موضع ضعف قرار دارد.
ریچارد هاس، رئیس شورای روابط خارجی آمریکا امروز با انتشار پیامی در توئیتر نوشت: در خاورمیانه، اروپا و آسیا دنیایی پسا آمریکایی در حال ظهور است . وی برخی نشانههای این واقعیت را اینگونه بر میشمارد: 1- آمریکا دیگر قابل اعتماد نیست 2-سیاست بازرگانی ترامپی، استفاده بیش از حد از تحریم ها/تعرفه های تجاری، استفاده کم از ابزار دیپلماتیک و نظامی 3- ابراز وجود بیشتر چین، روسیه، کره شمالی، ایران و دیگران.
شاید به همین علت بلافاصله سخنگوی پنتاگون گزارش وال استریت ژورنال را درباره ایران تکذیب کرد. آلیسا فرح در پیامی توئیتری نوشت: «گزارش وال استریت ژورنال اشتباه است. آمریکا 14 هزار نیرو به خاورمیانه (غرب آسیا) برای مقابله با ایران اعزام نمی کند.»
اقدامات تحریک آمیز آمریکا در حالی صورت میگیرد که حسن روحانی دیروز چهارشنبه در سخنرانی تلویزیونی خود برای گفتگوی چندجانبه با آمریکا اعلام آمادگی کرد. البته وی مجددا شرط خود را برای این گفتگوها را لغو تحریمهای آمریکا پس از خروج از توافقنامه هسته ای به ایران دانست.
بهتر نیست دولت آمریکا به جای به جان خریدن ریسک اقدامات تحریک آمیز، پیشنهاد رئیس جمهور ایران را بپذیرد؟
-------------------------------------------------------------------------
عبدالرضا خلیلی