به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما، مرکز فارس، مسئول حفظ نباتات مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان قیروکارزین با اشاره به مناسب شدن شرایط آب و هوایی در فصل پائیز برای تکریب نخیلات گفت: هرس زمستانه مناسبترین راهکار مبارزه تلفیقی با آفات و تهدیدات درخت نخل است
شهرام فلامرزی افزود: پیشگیری، شناسایی، مبارزه و کنترل آفات مهمی مانند زنجره خرما، سوسک سر خرطومی حنایی و سوسک کرگدنی با عملیات هرس و تکریب نخیلات تسهیل و تسریع میشود.
به گفته وی، هرس زمستانه نخل که از اوایل آذر ماه در قیروکارزین آغاز شده است تا اوایل اسفند ماه ادامه دارد و تا ۵۰ درصد سبب کاهش خسارت آفت زنجره نخیلات در سال آینده میشود.
این کارشناس با تاکید بر اینکه تکریب نخیلات هر دو تا سه سال یک بار در نخلستانها باید انجام شود، تصریح کرد: جلوگیری از پوسیدگی تنه نخل، کاهش میزان رطوبت در اطراف تنه و حذف محل تجمع آفات و بیماریها از مزایای این اقدام است.
فلامرزی، از تسهیل صعود کارگر از نخل برای انجام عملیات باغی مثل گرده افشانی، هدایت، بستن، پوشش یا تیمار خوشه، تنک میوه، هرس و برداشت محصول به عنوان یکی از ضرورتهای تکریب نخیلات نام برد.
مسئول حفظ نباتات مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان قیروکارزین گفت: اجرای اقدامات مدیریتی و تلفیقی به موقع منجر به مصرف کمترین میزان سموم در باغات و نخیلات میشود که خود میتواند در زمینه تولید محصول سالم بسیار ارزشمند باشد.
سطح نخیلات قیروکارزین افزون بر ۵ هزار هکتار بوده که سالانه بیش از ۷۰ هزار تن انواع ارقام خشک وتر در آن تولید و روانه بازار میشود.
پس از حذف برگهای نخل خرما در عمل هرس، دمبرگهای آنها بر روی تنه نخل باقی میمانند که هر کدام از این دمیرگها کرب (frond stub) نامیده میشود و به عمل کوتاه کردن کربها، تکریب (cutting of frond stubs) گفته میشود.
قیروکارزین در ۱۶۹ کیلومتری جنوب غربی شیراز قرار دارد.