فعالیت ۲۸ مرکز خدماتی معلولان در استان
۲۸ مرکز خدماتی معلولان در کهگیلویه و بویراحمد فعالیت دارند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز کهگیلویه و بویراحمد، مدیر کل بهزستی این استان گفت: ۲۸ مرکز خدماتی معلولان در این استان فعالند که به ۱۸ هزار معلول استان خدمات لازم را ارائه میدهند.
آیت افشار مهر افزود: دفاتر توانبخشی مراقبتی و شبانه روزی بیماران روانی زن و مرد، نگهداری کودکان ذهنی زیر ۱۴ سال و نگهداری ذهنی بالای ۱۴ سال از جمله این مراکز هستند.
وی بیان کرد: از این تعداد مراکز خدماتی ۶ واحد در شهرستان گچساران قرار دارند که به بیش از یکهزار و ۲۷۷ معلول خدمات ارائه میدهند.
افشار مهر ابراز کرد: توانمند سازی معلولان برای تأمین ابزارهای پزشکی و توانپزشکی از قبیل سمعک، ویلچر، عصا و تشک از مهمترین حمایتهای دولت از معلولان است.
وی ادامه داد: این مراکز خدماتی شامل مرکز حرفه آموزی پویا، آموزشی ذهنی بهبود، اعصاب و روان، حرفه آموزی پسرانه ذهنی، مرکز شبانه روزی پسرانه امام هادی و اوتیسم هستند.
افشار مهر بیان کرد: بیش از ۳۴ معلول ذهنی دختر هم اکنون در مرکز آموزشی دخترانه بالای ۱۴ سال پویای گچساران به حرفه آموزی مشغول هستند.
وی عنوان کرد: در حوزه توان بخشی ۱۰ مرکز شبانه روزی، ۱۸ مرکز روزانه شامل نگهداری سالمندان، اعصاب و روان، نگهداری عقب ماندههای ذهنی در کهگیلویه و بویراحمد به بخش خصوصی واگذار شده است.
رئیس اداره بهزستی گچساران هم گفت: مشارکت خیران و موسسههای مردم نهاد در ارتقاء سلامت اجتماعی، توانمندسازی افراد آسیب دیده یا در معرض آسیب قابل تقدیر است و تاکنون عملکرد مثبتی در این حوزه داشته است.
مهران کشاورز افزود: هم اکنون ۳۳ دختر معلول کم توان ذهنی در کلاسهای آموزشی این مرکز آموزشهای قالی بافی، گلیم بافی، گلدوزی، عروسک سازی و خیاطی را فرا میگیرند.
وی ابراز کرد: مرکز حرفه آموزی معلولان ذهنی دختران بالای ۱۴ سال گچساران از سوی بخش خصوصی راه اندازی شده است.
کشاورز افزود: مرکز معلولان ذهنی با هدف توانمند سازی معلولان و اشتغالزایی این قشر در سال ۹۶ تاسیس شده است.
وی ادامه داد: مرکز معلولان ذهنی گچساران ظرفیت پذیرش ۵۰ نفر را دارد که تاکنون ۳۳ نفر در کلاسهای آموزشی این مرکز شرکت کرده اند.
کشاورز هدف از راه اندازی این مرکز حرفه آموزی را ارتقاء تواناییها و توانمندیهای این قشر عنوان کرد و گقت: معلولان با فرا گیری این آموزشها ضمن سرگرمی، درآمدی نیز از محل فروش آثار ساخت دست خود کسب میکنند.