پخش زنده
امروز: -
سخنگوی ستاد انتخابات کشور از تشکیل ۴۰ درصد هیاتهای اجرایی طی سه روز گذشته از آغاز ثبت نام داوطلبان نمایندگی خبر داد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما؛ در چهارمین روز از آغاز مرحله ثبت نام داوطلبان نمایندگی یازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی، برنامه بحث روز گروه سیاسی رادیو ایران میزبان دکتر سید اسماعیل موسوی دبیر و سخنگوی ستاد انتخابات کشور بود.
سخنگوی ستاد انتخابات کشور از تشکیل ۴۰ درصد هیاتهای اجرایی طی سه روز گذشته از آغاز ثبت نام داوطلبان نمایندگی خبر داد و گفت: ۶۰ درصد باقی مانده ظرف ۲ روز آینده و در پایان مهلت قانونی باقی مانده تشکیل خواهند شد.
موسوی با اشاره به فرآیند شکل گیری هیاتهای اجرایی گفت: فرمانداران و بخشداران در سراسر کشور ۳۰ نفر از معتمدین محلی را که آشنا به فرآیندهای قانونی انتخابات هستند انتخاب میکنند که پس از معرفی به هیاتهای نظارت استانی از میان آنها ۸ نفر انتخاب میشود و به عنوان هیات اجرایی حوزه انتخابیه موردنظر کار خود را آغاز میکند.
وی ادامه داد: تا امروز از میان ۲۰۸ حوزه انتخابیه حدود ۴۰ درصد از هیاتهای اجرایی تشکیل و کار خود را آغاز کردند که تا ۲ روز دیگر یعنی پایان مهلت ۶ روزه قانونی باقی مانده، هیاتهای اجرایی نیز تشکیل خواهند شد، ضمن اینکه در کنار مراحل ثبت نام یازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی در ۵ استان نیز ثبت نام داوطلبان میان دوره مجلس خبرگان رهبری را داریم.
دبیر ستاد انتخابات کشور گفت: فرمانداران و بخشداران برای آسان سازی فرآیند انتخاب این افراد از دادستان و رییس ثبت احوال حوزه انتخابیه موردنظر نیز کمک میگیرند.
اعلام تایید صلاحیتهای اولیه از ۱۷ آذرماه
سخنگوی ستاد انتخابات کشور از اعلام نظر هیاتهای اجرایی هر حوزه انتخابیه به داوطلبان نمایندگی از ۱۷ آذر خبر داد و افزود: فرمانداران و بخشداران موظفند در صورت رد صلاحیت بدوی در هیاتهای اجرایی دلایل رد صلاحیت را به استناد مواد قانونی به داوطلب اعلام کنند، داوطلب نیز میتواند ظرف مدت چهار روز اعتراض خود را به این نظر به هیاتهای نظارت استان اعلام و مراحل قانونی بعدی را طی کند.
استعلامات از مراجع قانونی به صورت برخط است
مدیرکل انتخابات وزارت کشور درباره استعلام از مراجع قانونی در مرحله اولیه ثبت نام گفت: ما از قوه قضاییه، وزارت اطلاعات، نیروی انتظامی و سازمان ثبت احوال استعلامات موردنیاز را درباره داوطلب نمایندگی دریافت میکنیم که این فرآیند با توجه به رویکرد الکترونیکی کردن مراحل مختلف انتخابات برگرفته از سیاستهای کلان انتخاباتی ابلاغی از سوی مقام معظم رهبری به صورت برخط است تا سرعت انجام کار افزایش پیدا کند و مراحل کاغذی کمتر شود.
وی تصریح کرد: این فرآیند براساس قانون انتخابات است و مراجع مذکور بایستی ظرف بازه زمانی قانونی نظر خود را درباره شخص داوطلب اعلام کنند.
سید اسماعیل موسوی به آمار و ارقامهای ثبت نامی در این چند روز نیز گریزی زد و گفت: از نخستین روز ثبت نام تا امروز حدود ۳ هزار و ۸۳۸ نفر مراجعه کننده به وزارت کشور و فرمانداریهای حوزههای انتخاباتی برای داوطلبی نمایندگی داشتیم که از این میان ۳ هزار و ۴۷۲ نفرشان ثبت نام نهایی کردند و به عبارتی داوطلب رسمی نمایندگی مجلس شدند و در حدود ۳۶۶ نفر از این تعداد نیز در مرحله تکمیل و اصلاح مدارک برای ثبت نام هستند.
وی افزود: با این روند پیش بینی میشود تا پایان روز سوم ثبت نام در حدود ۳ هزار و ۸۰۰ نفر ثبت نام شان نهایی شود.
هیاتهای بازرسی بر عملکرد اشخاص نظارت دارند
دبیر ستاد انتخابات کشور در پاسخ به سوالی درباره رسیدگی به تخلفات احتمالی انتخاباتی گفت: از همان ابتدای شروع ثبت نامها براساس ماده ۲۵ قانون انتخابات مجلس هیاتهای بازرسی حوزههای انتخابیه انتخاب شده اند تا در تمام مراحل به تخلفات انتخاباتی رسیدگی کنند تا در صورت لزوم به فرد تذکر لازم داده شود و یا در صورت نیاز موضوع به ستاد پیشگیری از جرایم قوه قضاییه منعکس گردد.
افزایش ۱۷ درصدی ثبت نام ها؛ بانوان ۵۰ درصد افزایش علاقه مندی به نمایندگی پیدا کردند
سید اسماعیل موسوی مقایسهای میان میزان ثبت نامها در دوره دهم مجلس با این دوره نیز داشت و گفت: در دوره گذشته بیش از ۱۲ هزار نفر برای نمایندگی مجلس داوطلب شده بودند که در سه روزه ابتدایی ثبت نام در دوره اخیر در مقایسه با آن دوره بیش از ۱۷ درصد افزایش ثبت نام داشتیم.
سخنگوی ستاد انتخابات کشور با اشاره به این آمار افزایشی در پایان از داوطلبان خواست تا در صورت داشتن شرایط لازم از جنبههای گوناگون برای پذیرش مسئولیت نمایندگی مجلس به حوزههای ثبت نام مراجعه کنند.