حاشیه دیدار ورير صمت ایران با وزیر اقتصاد قرقیزستان
افزایش بیش از ۱۰ برابری مبادلات ایران و قرقیزستان
وزیر صمت: ایران و قرقیزستان برای افزایش حجم مبادلات تجاری و اقتصادی به ۵۰۰ میلیون دلار در کوتاه مدت توافق کردند.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما، رضا رحمانی در حاشیه دیدار با سنجر مقابنتوف وزیر اقتصاد قرقیزستان در جمع خبرنگاران افزود: حجم کنونی مبادلات تجاری و اقتصادی میان دو کشور با توجه به ظرفیتهای موجود، چندان مناسب نیست، اما باتوجه به عضویت دو کشور در اوراسیا پیش بینی میشود حجم مبادلات دو کشور در کوتاه مدت به ۵۰۰ میلیون دلار و در درازمدت به چندین برابر بیش از آن افزایش یابد.
وزیر صمت اضافه کرد: تسهیل در صدور روادید به ویژه روادید فعالان اقتصادی، تسهیل در تبادل هیئتهای تجاری، شرکت در نمایشگاهها و برقراری پرواز مستقیم میان دو کشور از زمینههای مورد توافق در دیدار امروز بود که افزایش مبادلات تجاری میان دو کشور را محقق خواهد کرد.
رحمانی با بیان اینکه مکانیزمهای مختلفی برای توسعه روابط میان دو کشور در شرایط جدید وجود دارد، گفت: سرمایه گذاران دو کشور آماده سرمایه گذاری و همکاری در دو کشور هستند از جمله اینکه سرمایه گذاران ایرانی آماده اند در قرقیزستان سرمایه گذاری و تولید کنند ضمن اینکه میتوانیم بعضی از کالاها از جمله گوشت قرمز را که از اقلام صادراتی قرقیزستان است برای تامین نیازمندی هایمان از این کشور وارد کنیم.
وی افزود: سیاست جدید ما تامین اقلام مورد نیاز از کشورهای همسایه به ویژه کشورهای حوزه دریای خزر است ضمن اینکه عضویت در اوراسیا فصل جدیدی را در شکوفایی روابط دو کشور خواهد گشود.
وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: با عضویت در اتحادیه ارواسیا، کشورهای عضو این اتحادیه برای ۵۰۲ قلم کالای ایرانی و ما برای ۳۶۰ قلم کالای این اتحادیه تعرفه ترجیحی اعمال میکنیم که فرصتی برای نقش آفرینی فعالان اقتصادی دو طرف است.
وزیر اقتصاد قرقیزستان در چند ماه اخیر حجم روابط دو کشور رو به رشد است آقای سنجر مقابنتوف وزیر اقتصاد قرقیزستان هم در حاشیه این دیدار با بیان اینکه در این دیدار موفق شدیم بسیاری از زمینههای صنعتی و تجاری دو کشور را برای افزایش مناسبات تعیین کنیم، گفت: در چند ماه اخیر حجم روابط دو کشور رو به رشد است که البته بنا داریم با تمهیداتی، مسایل و محدودیتهای موجود را رفع کنیم.
وی افزود: با تدابیری که برای توسعه روابط دو کشور پیشنهاد میشود از جمله شیوه تهاتر کالا بنا داریم بدون ارتباط مستقیم با بانکها و ارزهای جهانی، روابط اقتصادی دوجانبه را گسترش دهیم.