پخش زنده
امروز: -
به عنوان دستگاه فرهنگی معتقدیم مشاغل هنری که درآمد بالایی دارند باید مالیات بدهند، اما این موضوع به کار کارشناسی نیاز دارد.
علیاصغر کاراندیش، معاون حقوقی، امور مجلس و استانهای وزارت ارشاد در مصاحبه با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما درباره مباحث مطرح شده پیرامون موضوع مالیات حوزه فرهنگ و هنر، افزود: در نامه وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به وزیر اقتصاد نیز در خصوص لزوم کار کارشناسی در خصوص مالیات این حوزه تاکید شده است.
وی با اشاره به نامه دو هفته پیش به وزیر اقتصاد برای برگزاری جلسات کارشناسی، گفت: موضوع ما کلان است چراکه تاکنون جلسهای در این زمینه برگزار نشده است، ما در انتظار جلسه هستیم، اما جلسات کارشناسی خود را با سازمان مالیاتی موازی با آن داریم، ولی در جلسه دو وزیر قرار است موارد کلان بحث شود.
معاون حقوقی، امور مجلس و استانهای وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی درباره اینکه آیا تا کنون با مسئولان سازمان امور مالیاتی جلساتی برگزار شده است؟ گفت:: اخیرا نشستی نداشتیم، اما درباره بند ل ماده ۱۳۹ هر چند سال یک بار بازنگری انجام میدهیم. آخرین بازنگری سال ۹۳ بوده و برآن اساس لیست نهایی شامل ۲۷۳ فعالیت است که مشمول معافیت مالیاتی است.
آقای کاراندیش همچنین با تاکید بر اینکه فعالیت کتاب معاف است، اما فعالیتهای آموزشی نه، در پاسخ به این سوال که اغلب مدارس، دانش آموزان را وادار به خرید کتب آموزشی میکنند و این ناشران کمک آموزشی اغلب درآمدهای میلیاردی از این کتب دارند؛ پس چطور مشمول معافیت مالیاتی میشوند، توضیح داد: اگر درآمد موسسه آموزشی از مسیر کلاسهای آموزشی باشد مشمول پرداخت مالیات میشود، اما کتابی که چاپ میشود معاف است.
معاون حقوقی، امور مجلس و استانهای وزیر ارشاد گفت: اغلب هزینه برگزاری کلاسها که موسسات دریافت میکنند، بالاست مثلا کلاس کنکور برگزار میکنند که در آمد بالایی دارد و مشمول مالیات است، اما کتاب در این حیطه معاف است؛ بنابراین درآمد اصلی اینها از طریق آموزشهایی است که انجام میدهند.
وی با اشاره به اینکه کتابهایی داریم که در حوزه اقتصاد یا بهداشت و درمان و یا آشپزی است و همه «کتاب» شمرده میشوند، گفت: نمیتوان گفت: هرکس کتاب در حوزه آشپزی نوشت، مالیات بدهد، در حوزه بهداشت یا رمان نوشت ندهد. تولید کتاب، کار فرهنگی است و ناشر و نویسندگان هم باید حمایت شوند، به لحاظ اینکه ما میدانیم آنها چه مشکلاتی دارند. اینها بحثهای تخصصی است و افرادی در جریان ریز جزئیات هستند که دخل و خرج اینها را محاسبه میکنند.
معاون حقوقی و پارلمانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در پایان خاطرنشان کرد: ما به عنوان دستگاه فرهنگی معتقدیم هنرپیشه، خواننده، موسسه یا هرجایی که درآمد بالایی داشته باشد باید مالیات بدهد، اما باید کارشناسی شود. پس نمیشود با یک جو رسانهای، موضوعی را لغو یا اضافه کنیم.