پخش زنده
امروز: -
ناگفته پیداست که : طراحی معابر و چیدمان مبلمان شهری آنطور که باید برای افراد معلول مناسب سازی نشده است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای مرکز کرمان ، مراکز پزشکی از جمله پر ترددترین اماکن شهر هستند که اگر ساعتی درنگ کنیم ، شاهد تلاش چند نفر از شهروندان برای بالابردن صندلی چرخدار یا کمک به فردی معلول در گذر از پله های ورودی ساختمان خواهیم بود.
آقای شمس الدینی جانباز بود و میگفت : باید مرتب توسط پزشک معاینه شود اما با صندلی چرخدار ، ورود به ساختمان پزشکان بسیار مشکل است .
او که در سالهای دفاع مقدس هر مانعی را از پیش پای بر می داشته است ، حالا طراحی نامناسب ورودی ها و رعایت نکردن اصول مناسب سازی موانع سختی را برایش ایجاد کرده است .
از نبود جای پارک برای ماشین معلولان نیز گلایه مند است و می گوید : در هر خیابان باید چند جایگاه ویژه برای معلولان در نظر بگیرند تا در مواقع اضطرار، پارک کنند و بتوانند بدون انتظارِ کمک ، به کارشان برسند.
محیط مشکل ساز:
حال و روز دیگر معابر شهر هم بهتر از ساختمان های پزشکی نیست.
آقای رسولی که هرروز با صندلی چرخدار برقی اش تردد می کند و سر کار می رود ؛ می گوید : چندین بار در پیاده روها زمین خورده و ترجیح می دهد با وجود احتمال خطر در مسیر مستقیم خیابان حرکت کند.
از نامناسب بودن پل های مشرف به پیاده روها شکایت دارد و می گوید : وقتی میخواهم از خیابان به پیاده رو بروم ، عبور از موانع سخت است و متاسفانه باید مسافتی را بروم تا بالاخره ورودی یا خروجی مناسبی را در مسیر پیاده رو به خیابان پیدا کنم .
فضاهای سبز:
درکرمان ، پارک "مشاهیر" مکانی است که وسایل ورزشی ویژه ، برای معلولین درآن نصب شده است و جمعی از معلولان اوقات خود را در آنجا سپری می کنند.
اگر چه این کار اقدامی بزرگ در رفع مشکل ورزشی معلولان است اما در مناسب سازی ورودی همین پارک ویژه هم نسبت به معلولان کم لطفی شده است .
آقای عسکری کارشناس بهزیستی هم می گوید : ما معلولان را به ورزش و تحرک تشویق می کنیم ، اما هیچ سالن مجهزی برای این کار نداریم .
سیستم حمل و نقل:
گرچه امروزه وسایل پیشرفته ای در جابجایی معلولان ساخته شده ، اما درکرمان متاسفانه از جانب مسئولان در این زمینه اقدام قابل توجهی صورت نگرفته است.
آقای صابری معلول ضایعه نخاعی از نبود اتوبوس های ویژه معلولان در کرمان می گوید و اینکه به انجمن معلولان دهها بار نامه نگاری کرده اما به جایی نرسیده است.
او با طعنه می گوید : خطوط ویژه برای عبور معلولان را فقط در فیلم ها دیده ایم و گویا قرار نیست از نزدیک "حس خوب " عبور ایمن و راحت را تجربه کنیم.
این کلام از یک شهروند معلول ضایعه نخاعی ، مسبب گفتگو با آقای منصوری معاون بهزیستی استان کرمان شد.
او هم از وجود فقط دو اتوبوس مناسب سازی شده خبر می دهد که مربوط به بخش خصوصی است و استفاده از آنها رایگان نیست.
عدم اهتمام ادارات و سازمان ها در مناسب سازی :
مدیر کل بهزیستی استان کرمان می گوید : برخی سازمان ها به اجرای قانون مشارکت در مناسب سازی عمل نکرده اند .
بهزیستی سال گذشته چندین میلیارد تومان اعتبار برای مناسب سازی محیط ادارات در نظر گرفت که هزینه کرد آنها در مناسب سازی معابر و محیط نمودی در شهر ندارد.
آقای صادق زاده می افزاید : برخی ادارات کم کاری خود را اینگونه توجیه می کنند که ؛ معلولی به سازمان ما نمی آید و مناسب سازی ضرورتی ندارد . !!!
مدیر کل بهزیستی استان کرمان همچنین در بیان کارهای چند سال اخیر برای معلولان می گوید : در مجموع 20 درصد استان کرمان مناسب سازی شده و هنوز کار بسیاری بر روی زمین مانده است.
شهرداری چه می گوید:
آیا شهرداری موظف به "مناسب سازی " معابر شهر است؟ بله وظیفه آنهاست .
آقای قطب الدینی کارشناس مناسب سازی شهرداری کرمان می گوید: هر ساختمان جدیدی که جنبه عمومی داشته باشد باید شرایط معلولان را درنظر بگیرد .
او با قبول وجود بسیاری ساختمان های اداری و عمومی نامناسب برای تردد معلولان در شهر می گوید: اداره ها موظف به اجرای قانون هستند ، و شهرداری در این زمینه اخطار می دهد.!!!!
استان را دریابیم :
اینکه در مسیر مناسب سازی گام هایی در مرکز استان برداشته شده بر کسی پوشیده نیست – که آن هم تا رسیدن به نقطه مطلوب فاصله زیاد دارد – اما در دیگر شهرستان های استان متاسفانه اهمیت مناسب سازی به کلی فراموش شده است ، مطلبی که در اظهارات و گلایه های معلولان مناطق مختلف استان بسیار شنیده میشود .
وقتی به گفته یکی از هم استانی های معلول برای مثال در شهرشان فقط یک بانک مناسب سازی شده و مابقی پله دارند و بدون کمک مردم دسترسی به آنها ممکن نیست ، لزوم تحقق حقوق شهروندی و فرهنگ سازی در این خصوص بویژه در مناطق کمتر برخوردار ، ضروری بنظر می رسد.
فراموش نشود : هدف "مناسب سازی" این است که فرد بتواند بدون مشکل در موقعیت و محیط مورد نظر خود قرار بگیرد و تردد کند بنابر این جمعیت هدف برای مناسب سازی ، علاوه بر جمعیت حدود 160 هزار نفری معلولان در استان کرمان سالمندان/ کودکان و زنان باردار را نیز در برمی گیرد.