آغاز بازرسی فنی کارگاههای صنایع دستی استان قزوین
طرح ساماندهی و درجه بندی واحدهای تولیدی صنایع دستی استان قزوین در سال ۹۸ آغاز شد.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما مرکز قزوین، مدیر کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان گفت: این طرح با هدف
افزایش کیفیت استانداردهای کارگاهی و ارزیابی کمی و کیفی محصولات صنایع دستی مطابق با شاخصهای تولید اجرا میشود.
علیرضا خزائلی افزود: در این طرح محصولات تولیدی واحدهای فعال صنایع دستی بر اساس معیارهایی، چون اعتبارات ملی و بین المللی تولیدکننده، استانداردهای کارگاهی، ارگونومی، بهداشت و ایمنی کارگاه بررسی میشود.
وی اضافه کرد: کیفیت محصول، توجه به اصالت طرح و نقش، استفاده از مواد اولیه طبیعی، بسته بندی، میزان فروش، برند تجاری و عدم استقرار در بناهای تحت تملک میراث فرهنگی نیز از دیگر شاخصهای بررسی است.
پس از اعلام نتایج از سوی اداره کل آموزش و حمایت از تولید صنایع دستی کشور کارگاههای واجد شرایط موفق به اخذ میانگین لازم برای دریافت گواهی کیفیت محصولات صنایع دستی خواهند شد؛ کارگاههایی که موفق به دریافت این گواهینامه شوند در اولویت برنامه حمایتی معاونت صنایع دستی برای ارائه تسهیلات قرار میگیرند.
به گفته خزائلی کیفیت، تولید انبوه، سفارش پذیری بالا و عرضه محصول با قیمت مناسب از مهمترین شرایط دریافت گواهی کیفیت کارگاه به شمار میرود.
استان قزوین در سال ۹۶ موفق به دریافت ۲۸ گواهی و در سال ۹۷ موفق به دریافت ۱۵ گواهی کیفیت شده است.