پخش زنده
امروز: -
از مجموع ۳ هزار مؤسسه دارای مجوز از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، بیش از ۹۰ درصد فعال هستند.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، معاون امور مؤسسات فرهنگی قرآن و عترت معاونت قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: در سالهای گذشته و در سالهای ۹۶ و ۹۷ یک ارزیابی تحلیلی صورت گرفت و اطلاعات خوبی از وضعیت مؤسسات به دست آمد و مشخص شد ۷۰ درصد اعضای هیأت مدیره مؤسسات بانوان دارای مدارک تحصیلی در رشتههای مرتبط سطح دو حوزه یا در مقطع کارشناسی هستند، همچنین مشخص شد که بیشتر مؤسسات در رشته آموزشی عمومی و حفظ در حال آموزش هستند.
آقای حمیدرضا شیخویسی در ادامه به معرفی استانهای دارای بیشترین و کمترین تعداد مؤسسه اشاره کرد و افزود: از حیث تعداد مؤسسات استان تهران با ۱۳۱ مؤسسه دارای بیشترین تعداد مؤسسه است و استانهای خراسان رضوی با ۹۲ مؤسسه و کرمان با ۸۰ مؤسسه در ردههای دوم و سوم قرار دارند. همچنین استانهای کردستان با هفت مؤسسه، گیلان با ۱۲ مؤسسه و گلستان با ۱۳ مؤسسه نیز کمترین تعداد مؤسسات را دارند.
آقای شیخویسی با اشاره به اینکه در چهار شاخه به متقاضیان دریافت مجوز تأسیس مؤسسه اجازه فعالیت داده میشود، گفت: آموزش عمومی، آموزش تخصصی، فعالیت تبلیغی و ترویجی و مشاوره چهار حوزه فعالیت مؤسسات که برخی مؤسسات در یک یا چند حوزه فعالیت میکنند.
وی ادامه داد: بحث آموزش عمومی که بالغ بر ۹۰ درصد مؤسسات در این شاخه فعالیت میکنند، اغلب شامل روخوانی، روانخوانی و حفظ قرآن کریم است. فعالیت تخصصی مؤسسات نیز بیشتر به تربیت مربی قرآنی، معلم قرآنی، داور قرآنی و مدیر قرآنی مربوط میشود.