کلاه شان داورشان
ردپای مداخلات نظامی انگلیس در چاقوکشی اخیر
جرمی کوربین رهبر حزب کارگر، جنگ عراق را در حملات تروریستی همچون چاقوکشیهای لندن موثر میداند
به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صدا و سیما به نقل از روزنامه گاردین در مقاله ای با عنوان "دخالتهای نظامی انگلیس به تروریسم دامن زده است" نوشت: جرمی کوربین رهبر حزب کارگر، جنگ عراق را در حملات تروریستی همچون چاقوکشی های لندن موثرمی داند.
جرمی کوربین هشدار داد دخالتهای نظامی پیاپی انگلیس به جای حل معضل تروریسم، آن را تشدید کرده است. جرمی کوربین در ادامه سخنانش افزود: "جنگ علیه تروریسم عملا شکست خورده و دنیای امروز با تبعات حمله به عراق دست به گریبان است و وابستگی انگلیس به سیاستهای خارجی آمریکا بسیار خطرناک خواهد بود. "
این اظهار نظرها پیش از میزبانی بوریس جانسون از اجلاس ناتو در هفته جاری صورت گرفت که رئیس جمهور آمریکا نیز در آن حضور خواهد داشت. کوربین ضمن تمجید از شجاعت مثال زدنی مردم در مواجهه با عامل این حملات، از پلیس هم به خاطر واکنش صحیح به این حمله قدردانی کرد.
او در حالی که مسئولیت این اقدامات تروریستی را متوجه "تروریست ها، حامیان مالی آنان و استخدام کنندگان این افراد" دانست، به اشتباهات امنیتی رهبران انگلیس در این خصوص نیز اشاره کرد.
وی ادامه داد: "تهدید تروریسم تنها به سیاستهای خارجی برنمی گردد، بلکه اقدامات دولتها نیز منجر به تشدید آن شده است. شانزده سال پیش من نسبت به حمله به عراق هشدار و احتمال افزایش تنش، فلاکت و ناامیدی، تروریسم و بدبختی نسلهای آینده هشدار دادم. همه این اتفاقات افتاد و ما امروز شاهد پیامدهای این جنگ ویرانگریم. جنگ علیه تروریسم عملا شکست خورده است و دخالتهای انگلیس در شمال آفریقا، خاورمیانه و جنوب آسیا اوضاع را بدتر کرده است. "
کوربین معتقد است امنیت واقعی ارزان به دست نمیآید و این درحالی است که نخست وزیر اعلام کرده جامعترین بازنگری را در زمینه مسائل امنیتی، دفاعی و سیاست خارجی از زمان پایان جنگ سرد در دستور کار خود قرار داده است. البته به شرطی که محافظه کاران برنده انتخابات عمومی باشند.
خانه شماره ۱۰ برنامه خود را پس از حمله تروریستی روز جمعه لندن فاش کرد که در آن دو نفر کشته و سه نفر مجروح شدند.
جانسون گفت: بررسی توانمندیها و ظرفیتهای امنیتی انگلیس نسبت به گذشته جامعتر خواهد بود و نه تنها نیروهای مسلح، بلکه اطلاعات، ضد تروریسم و جرائم جدی و سازمان یافته را در برخواهد گرفت. وی بر لزوم بازنگری مسائل راهبردی و دیپلماتیک نظیر جایگاه انگلیس در جهان پس از برگزیت نیز تاکید کرد و افزود این برنامه مواردی همچون سیاست خارجی انگلیس در سطح جهان، متحدان انگلیس و دیپلماسی آن، تغییر مسیر قدرت و ثروت به سمت آسیا، نحوه بهره برداری بهینه از مخارج انگلیس در زمینه توسعه بین المللی و نقش تکنولوژی را مد نظر قرار میدهد.