پخش زنده
امروز: -
رئیس سازمان بهزیستی: مهمترین مشکل ما تخصیص ناکافی اعتبار است.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، وحید قبادی دانا در نشست خبری که به مناسبت گرامیداشت روز جهانی افراد دارای معلولیت برگزار شد، با اشاره به تصویب قانون حمایت از افراد دارای معلولیت که اردیبهشت امسال بلاغ شده است، گفت:: با پیگیری وزیر رفاه و اهتمام رئیس سازمان برنامه و بودجه تخصیص اولیه اعتبارات این قانون هفته گذشته آغاز شد.
وی با بیان اینکه مبلغ حق پرستاری معلولان دارای ضایعه نخاعی به ۲.۵ برابر افزایش یافته است، گفت:: این مبلغ تا پیش از این ۲۰۰ هزار تومان بوده و به ۵۵۴ هزار تومان افزایش یافته
و حق پرستاری افراد معلول دارای ضایعه نخاعی بر روی کارت ۲۶ هزار نفر شارژ شده است.
آقای قبادی دانا با اشاره به اینکه برای مراکز نگهداری معلولان در سراسر کشور پیش بینی شده است که مبلغ یارانهای تعلق گیرد، گفت: این مبلغ برای مراکز شبانه روزی (که سالمندان، بیماریهای روانی مزمن و جسمی حرکتی را نگهداری میکنند) و جمعیت ۴۷ هزار نفری، پرداخت خواهد شد.
وی ادامه داد: تا دی ۹۷ مبلغ پرداختی به این مراکز ۶۴۰ هزار تومان بوده و تا انتهای سال ۹۷ به ۷۷۰ هزار تومان افزایش یافته و تا آخر آبان ماه نیز این مبلغ به یک میلیون و ۴۰۰ هزار تومان رسیده است.
رئیس سازمان بهزیستی افزود: یک میلیون و ۵۰۰ هزار نفر زیرپوشش سازمان بهزیستی هستند که ۱۳ درصد از این افراد دارای معلولیت شنوایی، ۱۱ درصد کم بینا و نابینا، ۳۹ درصد معلولان جسمی حرکتی، ۲۴ درصد افراد دارای معلولیت ذهنی، ۵ درصد معلولیت صوت و گفتار و ۸ درصد دارای اختلالات روانی مزمن هستند و به توانبخشی، توانمندسازی و آماده شدن برای حضور موثر در اجتماع نیاز دارند.
قبادی دانا اظهار داشت: تعداد مراکز توانبخشی روزانه ۱۳۷۰ مرکز در کشور است و مراکز شبانه روزی که به نگهداری و خدماتدهی به این افراد میپردازند و یا به عنوان مراقبان در منزل فعالیت میکنند، هم ۱۳۵۰ مرکز است که یارانه این مراکز پرداخت خواهد شد.
رئیس سازمان بهزیستی درخصوص قانون حمایت از افراد دارای معلولیت نیز توضیح داد: در فاصله هفته بهزیستی تا امروز آیین نامههای قانون حمایت در کمیسیونهای دولت و هیات وزیران تصویب شده است و امیدواریم ۵ آیین نامه مربوط به این قانون در این هفته از سوی رئیس جمهور ابلاغ شود که شرایط خوبی برای معلولان ایجاد خواهد کرد.
وی درباره ماده ۹ این قانون - آموزش عالی رایگان - گفت:: هزینه شهریه این افراد در دانشگاه آزاد تا مقطع کارشناسی ارشد به طور کامل پرداخت میشود و در مقطع دکتری هر ترم ۴ میلیون تومان کمک هزینه دریافت میکنند، این کمک هزینهها برای دانشگاههای پیام نور و علمی کاربردی تا ۶۰ درصد تعریف شده است.
رئیس سازمان بهزیستی ادامه داد: این امکان وجود دارد تمام کسانی که در مراکز آموزش عالی و مراکز آزاد شبانه دولتی مشغول تحصیل هستند، کمک هزینه تحصیلی دریافت کنند و تاکنون به کسانی که در دانشگاههای غیردولتی تحصیل میکردند در قالب کمک هزینه مبلغی پرداخت نمیشد و از این هفته این افراد کمک هزینه دریافت میکنند.
وی ادامه داد: طبق این قانون شهریه فرزندان سرپرست خانوارهای دارای معلولیت هم پرداخت میشود.
رئیس سازمان بهزیستی با اشاره به ماده ۱۲ این قانون گفت: کمک هزینه کارانه بین ۳۰ تا ۵۰ درصد برای افراد دارای معلولیت ضعیف و شدید نیز پرداخت خواهد شد و بر طبق ماده ۱۳ معافیت حق پرداخت کمک هزینه کارفرما و خویش فرما تعریف شده است که تا پیش از این، این حق بیمه سهم کارفرما به تامین اجتماعی پرداخت میشد و پس از آن بهزیستی این سهم را به کارفرما پرداخت میکرد که منوط به تامین اعتبار از سوی سازمان برنامه و بودجه بود.
قبادی دانا گفت: در این ایین نامه جدید معافیت کامل برای پرداخت کارفرما تعریف شده است و حق بیمه کارفرما یا بیمه خویش فرما به طور مستقیم پس از تامین اعتبار به تامین اجتماعی پرداخت میشود.
وی گفت:: بر طبق این ماده کارفرمایان به طور مستقیم هیچ مبلغی را به تامین اجتماعی پرداخت نمیکنند و بدین ترتیب زمینه اشتغال افراد دارای معلولیت فراهم میشود.
رئیس سازمان بهزیستی با اشاره به ماده ۲۵ قانون حمایت از افراد دارای معلولیت گفت: بر طبق این ماده ۵۰ درصد حقوق و دستمزد والدین دارای معلولیت شدید و خیلی شدید از مالیات معاف خواهد بود.
وی گفت: در همه استخدامهای جدید که بر طبق آزمون استخدامی انجام میگیرد ۳ درصد از سهمیه به افراد دارای معلولیت اختصاص دارد و این ظرفیت ثابت است و این افراد تنها با رقابت میان دیگر معلولان میتوانند از ظرفیت استخدامی در ادارههای دولتی استفاده کنند.
به گفته رئیس سازمان بهزیستی، اگر این ظرفیت پر نشود برای آزمونهای بعدی باقی خواهد ماند و این امکان برای آزمونهای استخدامی جدید باز خواهد بود.
قبادی دانا گفت: درباره پیشگیری معلولیتها نیز سازمان بهزیستی قدمهای خوبی برداشته و با بررسی مشکلهای شنوایی و بینایی یک میلیون و ۲۰۰ هزار نفر را در سال ۹۸ غربالگری کرده است.
وی افزود: آزمایش تنبلی چشم نیز که از آبان آغاز شده است بر روی کودکان ۳ تا ۶ سال انجام میشود و ۳ میلیون و ۴۰۰ هزار نفر در این آزمون بررسی میشوند.
رئیس سازمان بهزیستی درخصوص مسائل ژنتیکی و کسانی که دارای ریسک بالای معلولیت هستند نیز گفت: آزمایشهایی در دوره پیش از ازدواج و زمان بارداری برای این تشخیصها انجام میشود و از اول مهر نیز افراد خانوادههای دارای مشکل معلولیت، بررسی و آزمایش میشوند، این آزمایشها رایگان است و در یک دوره چهار ساله ۱۵۰۰ نفر دارای معلولیت بررسی ژنتیکی میشوند.
وی ادامه داد: بانک ذخایر ژنتیکی معلولیتها در کشور ایجاد میشود و تمام ذخایر ژنتیکی زیستی این افراد در آن وجود خواهد داشت و به کاهش بروز معلولیتهای جدید کمک میکند.
قبادی دانا به اجرای طرح آگاه سازی دانش آموزان پایه ۱۰ و ۱۱ اشاره کرد و گفت: ۱۵۰۰ دانش آموز تحت این آموزشها قرار میگیرند.
وی گفت: در آینده نزدیک جمعیت سالمندان در کشور افزایش چشمگیری خواهد داشت و تا ۳۰ سال آینده ۲۶ درصد افراد جامعه را سالمندان تشکیل خواهند داد و باید به این قشر توجه بیشتری کنیم.
قبادی دانا ادامه داد: از ابتدای فعالیت سازمان بهزیستی تا کنون ۱۱۶ هزار واحد مسکونی تامین شده که ۹۲ هزار واحد برای افراد دارای معلولیت بوده است و از ابتدای این دولت ۸۰ هزار مسکن تامین شده که ۶۴ هزار مورد مربوط به افراد دارای معلولیت بوده است.
وی با اشاره به اینکه به منظور تامین مسکن خانوارهای دو معلول از سال ۹۴ طرحی آغاز شده است، گفت: ۱۴ هزار مسکن برای خانوارهای دارای دو معلول نیاز داریم که از این مقدار ۷ هزار مسکن تامین شده است.
رئیس سازمان بهزیستی افزود: این هفته ۱۱۵۷ مسکن دیگر به این افراد تحویل داده میشود.
قبادی دانا گفت: ۸۵۰۰ مرکز خیریه و موسسه غیردولتی در این زمینه با بهزیستی همکاری میکنند.