پخش زنده
امروز: -
تخمین میزنیم که ۶۰ هزار فرد مبتلا به اچ آی وی (HIV) در کشورمان وجود دارد که از این تعداد ۴۰ هزار و ۵۷۳ بیمار اچ آی وی (HIV) به ثبت رسیده است.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، آقای علیرضا رئیسی در همایش روز جهانی ایدز که در وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی برگزار شد، ضمن انتقاد از نحوه اطلاع رسانی در خصوص این بیماری افزود: اکنون نوع نگاهی که به پدیده آموزش در خصوص این بیماری داریم، بسیار غلط است. سالهاست به حرفهایی گوش میدهیم که غیر کارشناسی بوده و سیاستهای ما را تحت تأثیر قرار میدهد. به همین دلیل است که در بیماریابی افراد مبتلا به ایدز دچار ضعف میشویم.
وی عنوان کرد: گاهی هنگامی که قصد انجام مباحث آموزشی را داریم، بلافاصله از برخی نهادها نامهای به دست من میرسد که ما را محکوم به ترویج فحشا میکند؛ در حالی که آموزش در زمینه بیماریهای واگیر در جلوگیری از بروز موارد جدید بسیار مؤثر خواهد بود و باید در زمینه نقض این موارد متناقض تلاش کنیم که پدیده بیماریابی با قوت ادامه داشته باشد.
آقای رییسی گفت: مشکل دیگر ما این است که هنگامی که بیمار مبتلا به ایدز را پیدا میکنیم هیاهو و جنجالها درباره آن پدید میآید که همگی در زمینه انتقاد به آموزش است. بعد که آن مسائل مرتفع میشود مورد نقد قرار میگیریم که چرا پیش از این بیماران را شناسایی نکردهایم. همین مورد یکی از اصلیترین تناقضهایی است که با آن رو به رو هستیم.
معاون وزیر بهداشت درمان و آموزش پزشکی با اشاره به شعار امسال روز جهانی ایدز مبنی بر «آگاهی و پیشگیری، آزمایش و درمان HIV، همگی در یک کشتی نشستهایم»، گفت: پیدا کردن فرد مبتلا به ایدز مؤثرترین گام برای جلوگیری از تکثیر بیماری است تا هم فرد مبتلا بتواند عمر طبیعی داشته باشد و هم قابلیت انتقال به دیگران را نداشته باشد. خوشبختانه اکنون درمانهای بسیار مؤثری در زمینه ایدز وجود دارد تا حدی که در برخی مقالات علمی گفته میشود ویروس HIV در حال ضعیف شدن است که به دنبال آن شانس ابتلا و انتقال بسیار کاهش خواهد یافت.
وی افزود: در ۶ ماه اول امسال هزار نفر مبتلای به ایذر شناسایی کردهایم که ۶۹ درصد آنها مرد و ۳۱ درصد زن بودهاند. روند ابتلا به بیماری در بین زنان و مردان نزدیک به ارقام مشابهی در سالهای ۹۶ و ۹۷ طی میشد، اما به طور کلی ۸۲ درصد مبتلایان مرد و ۱۸ درصد آنها را زنان تشکیل میدهند.
معاون بهداشت وزیر بهداشت درمان و آموزش پزشکی در خصوص آمار ابتلا به بیماری از روشهای مختلف تصریح کرد: تزریق با سرنگ مشترک ۶۰ و یک دهم درصد، رابطه جنسی پر خطر ۲۲ و ۲ دهم درصد و انتقال بیماری از مادر به کودک یک و ۷ دهم درصد سهم دارد. خوشبختانه در سالهای گذشته به علت از بین رفتن برخی از تابوها و در اختیار قرار دادن سرنگ به افراد معتاد آمار ابتلا به ایدز از طریق استفاده از سرنگ مشترک با روند کاهشی رو به رو بوده است. البته همزمان با این اتفاق روند اعتیاد تزریقی در کشور رو به کاهش است و آگاهی این افراد نسبت به معضلات استفاده از سرنگ مشترک افزایش یافته است.