به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صداوسیما، وزیر میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری جمهوری اسلامی ایران در نشست وزرای گردشگری تمدنهای کهن در پکن با اشاره به چالشهای پیش روی جامعه بشریت گفت: اصل گفتگو و تعامل فرهنگی به یادگار مانده از تمدنها و فرهنگهای نسلهای پیشین جوامع به عنوان یک میراث مشترک بشریت، الگوی مناسبی برای پاسخ گویی به چالشهای دنیای امروز است.
«علی اصغر مونسان» امروز در سومین کنفرانس بین المللی وزرای گردشگری کشورهای دارای تمدن در پکن با بیان اینکه امروز همچنان شاهد اختلافات فکری و تضاد منافع گوناگون هستیم افزود: توجه به مشترکات فرهنگی و تمدنی میتواند، منافع کشورها را به یکدیگر نزدیکتر کرده، شکافهای موجود میان آنها را مرتفع کند بنا بر این، به باور من، امروز جهان بیش از هرچیز نیازمند نزدیکی، همدلی، گفتمان و ملاقات فرهنگی است، امری که جوامع کهن نیز در گذشته از آن بهره جسته اند.
وزیر میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری جمهوری اسلامی ایران تاکید کرد توجه به میراث فرهنگی از این منظر نیز یک راه حل معتبر است، زیرا به عنوان ابزار مهم در پیوند دادن نسلهای امروز - به ویژه جوانان- به شان و هویت مشترک آن ها، نقش مهمی در نزدیک کردن ملتها به یکدیگر ایفا میکند.
وی تصریح کرد: میراث فرهنگی علاوه بر کمک به بازیابی ریشههای فرهنگی مشترک، همچنین جایگاه مهمی در پاسخگویی به مقتضیات عصر حاضر از جمله حفاظت از محیط زیست و کمک به تحقق توسعه پایدار دارد و به عنوان پیشران توسعه، از این رهگذر نیز به تحقق صلح و امنیت جهانی کمک میکند.
مونسان با اشاره به اینکه تمدن ایران سهم ارزشمندی در تشکیل و تکامل میراث مهم بشریت دارد گفت: این تمدن با شکوه در اوج قدرت و اقتدار، سنتهای ناپسندی، چون برده داری و قدرت طلبی را نفی کرده و در طول تاریخ، به حقوق و فرهنگهای دیگر ملل احترام گذارده است.
وی گفت: تمدن ایران میراث ارزشمندی است که زیربنای بسیاری از ارزشهای جامعه جهانی امروز از جمله لزوم رعایت تنوع فرهنگی بوده و منطبق با عرف و قواعد شناخته شده حقوق بین الملل و حقوق بشر امروز است.
وی تصریح کرد: تمدن ایران سرشار از روحیه اعتدال، تعامل و تفاهم فرهنگی است و مایه تعجب نیست که از بستر این تمدن بزرگ است که میراث ارزشمندی، چون منشور حقوق بشر به نسلهای امروز و آینده تقدیم شده است.
مونسان تصریح کرد: آموزههای تاریخی ما دستاورد مهمی است که کل بشریت در آن شریک است و از همین رو است که هیچ تمدنی بر دیگری برتری ندارد بلکه همه آنها در ایجاد پایههای تمدن مشترک امروز سهم دارند.
وزیر میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری جمهوری اسلامی ایران افزود: امروزه عمده کشورهای جهان، مصمم و متعهد به شناسایی میراث فرهنگی خود به عنوان بخشی از میراث مشترک بشریت شده اند همکاری بین المللی کشورها جهت حفاظت از این میراث گرانبها که در بستر اقدامات قاعده گذاری و اسناد بین المللی ایجاد شده است، نمود بارزی از درک و احترام جهانی به تنوع فرهنگی و ضرورت حمایت از آن بعنوان یکی از راهکارهای حفظ صلح است.
به گفته وی جمهوری اسلامی ایران ۲۲ اثر تاریخی - فرهنگی، دو اثر طبیعی و ۱۳ اثر میراث فرهنگی ناملموس را در فهرست سازمان یونسکو به ثبت رسانده است که نمایانگر تعهد و عزم ایران به همکاری در چارچوب نظم جهانی ایجاد شده برای پاسداشت میراث مشترک بشری است.
وی افزود: اگرچه ما نمایندگان ۹ کشور هستیم که ۴۰ درصد از جمعیت جهان را تشکیل میدهند، اما در واقع عضو یک جامعه جهانی هستیم و ریشههای خود را در یک هویت مشترک یعنی بشریت پیدا میکنیم تاکنون، هر یک از کشورها اقدامات بسیاری در راستای حمایت از میراث خود انجام داده اند با این حال، به اعتقاد من، گام مؤثر بعدی برای مشارکت در تقویت نتایج تلاشهای فردی ما، همگرایی نیروهاست.
مونسان بر ضرورت ایجاد سازوکار عملیاتی و کاربردی برای برنامه ریزی و اجرای اقداماتی که ضروری است به منظور شکل گیری آینده مجمع، به طور مشترک انجام دهیم، تأکید کرد و به نمایندگی از جمهوری اسلامی ایران، آمادگی خود را برای مشارکت در این فرایند، اعلام کرد.
وی افزود تاثیر و اهمیت تمدنهای باستان بر جهان مدرن به اندازهای زیاد است که معتقدم باید یک روز به عنوان "روز جهانی تمدنهای باستان"، هر ساله جشن گرفته شود این نامگذاری باعث افزایش نمود مجمع و پررنگ شدن اهمیت و ارزشهای مشترک تمدنهای کهن میگردد.