در درگیری بین فلسطینیان و نظامیان صهیونیست در مراکز ایست و بازرسی در بیشتر مناطق کرانه باختری، بیش از ۶۰ فلسطینی به ضرب گلوله نظامیان اشغالگر و شلیک گاز اشک آور زخمی شدند.
پیش از وقوع درگیری، شهرهای کرانه باختری عرصه برگزاری تظاهرات «روز خشم» بود که گروههای فلسطینی در مخالفت با تصمیمهای آمریکا در خصوص فلسطین خواستار برگزاری آن شدند.
جیفارا البدیری خبرنگار این شبکه گزارش داد: فلسطینیان در روز خشم برای محکوم کردن سیاستها و تصمیمهای آمریکا تظاهرات برگزار کردند.
فلسطینیان در این تظاهرات با سردادن شعارهایی، رژیم اشغالگر و تصمیمهای آمریکا در پشتیبانی از آن را محکوم کردند و در راس این تصمیم ها، به رسمیت شناختن قدس به عنوان پایتخت اسرائیل بود.
امسال، حضور رسمی مقامات فلسطینی در روز خشم در محکومیت آخرین تصمیمات واشنگتن که وزیر خارجه آمریکا در خصوص قانونی دانستن شهرک سازی مطرح کرد، در حدی بود که از سالها پیش روی نداده بود.
محمد اشتیه نخست وزیر (تشکیلات خودگردان) فلسطین گفت: علیه این تصمیم به دادگاه لاهه مراجعه کردیم. حکمی در دادگاه لاهه وجود دارد که به موجب آن با احداث دیوار و شهرک سازی مخالفت میشود. ما برای ازسرگیری اجرای این حکم تلاش خواهیم کرد. ۱۴ کشور از ۱۵ کشور شورای امنیت، به این تصمیم نه گفتند.
خبرنگار این شبکه افزود: تظاهرات کنندگان همچنین بر لزوم اتحاد فلسطینیان برای مقابله با خطرهای گسترده تاکید کردند و از مسئولان فلسطین خواستند تصمیمهایی که برای مقابله با رژیم اشغالگر و تصمیمهای آمریکا اتخاذ کرد، اجرایی کند.
محمد حمارشه فعال سیاسی گفت::در راس موضوعات، لغو هماهنگی امنیتی، به رسمیت نشناختن رژیم اشغالگر و تحقق آشتی ملی است که به منزله برگ برنده برای فلسطین است.
خبرنگار این شبکه افزود: تظاهرات به رویارویی با نظامیان اشغالگر در مناطق نزدیک به مراکز ایست و بازرسی تبدیل شد.
نظامیان اشغالگر شماری از جوانان را بازداشت و دهها تن از جوانان فلسطینی را زخمی کردند.
با افزایش شهرک سازی، تلاش برای ملحق کردن دشتهای رود اردن به فلسطین اشغالی، یهودی سازی قدس، هدف قرار دادن موسسههای حقوقی و اسرا و ادامه محاصره نوار غزه، خشم فلسطینیان تشدید میشود.
خبرنگار این شبکه گفت: فلسطینیان نمیدانند ضرباتی که به حقوق آنها وارد میشود، ناشی از کجاست؛ اما بر این موضوع تاکید میکنند که در مقابله با رژیم اشغالگر و پشتیبانان آن و در رأس آن آمریکا، متحد هستند.
با توجه به اوضاع وخیم میدانی و سیاسی، خشم فلسطینیها مانند توپی است که در حال غلطیدن است، اما هیچ کس نمیداند به کجا خواهد رسید.
نفتالی بنت وزیر جنگ اسرائیل امروز تصمیم گرفت اجساد فلسطینیانی را که در هنگام اجرای عملیات شهادت طلبانه علیه این رژیم به شهادت می رسند، به خانواده یشان تحویل ندهد.
در بیانیه ای که وزارت جنگ رژیم صهیونیستی منتشر کرد، آمده است : نفتالی بنت به ارتش رژیم اشغالگر و دستگاههای امنیتی اسرائیل دستور داد، این تصمیم را که پس از بحث و بررسی های بسیار با وی درباره موضوع بازدارندگی با فرماندهان امنیتی اسرائیل اتخاذ شده است، اجرا کنند.
این رویکرد به معنای آن است که اجساد فلسطینیانی که اسرائیل آنها را نزد خود گروگان نگه داشته است در آینده نیز آنها را تحویل نخواهد داد صرفنظر از اینکه ماهیت عملیاتی که آنها (فلسطینیان) اجرا کرده اند ، چه بوده است یا اینکه به چه گروههایی وابسته بوده اند.
در این بیانیه به برخی موارد استثنایی اشاره شده است که منوط به ارزیابی نفتالی بنت وزیر جنگ از اوضاع و شرایط است به عنوان مثال می توان به (استثنا شدن) افراد کم سن وسال که سن آنها زیر 18 سال است، اشاره کرد.
این تصمیم جدید وزیر جنگ اسرائیل به زودی برای گرفتن رأی اعتماد به کابینه امنیتی و سیاسی ارجاع داده خواهد شد تا پس از گرفتن رأی اعتماد و تصویب به اجرا درآید.