مازندران
کشت آیروپونیک زعفران در آمل
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان آمل از کشت آیروپونیک زعفران در 70 مترمربع از زمین های بخش مرکزی این شهرستان خبر داد.

به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما مرکز مازندران، سیدحسین اسلامی با اشاره به کشت بدون آب و خاک زعفران (آیروپونیک) در 70 مترمربع از زمین های بخش مرکزی شهرستان آمل گفت: با برداشت هزار و 500 گرم زعفران از این میزان سطح، 150 میلیون ریال درآمد عاید تولیدکننده شد.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان آمل افزود: در روش کشت آیروپونیک (بدون خاک و آب) پیازهای زعفران در دما، نور و رطوبت مناسب که در بازده زمانی متغیر است، نگهداری و آب مورد نیاز برای رشد فقط با رطوبت محیطی تأمین میشود.
اسلامی، مناسب بودن برای همه اقلیم ها، استفاده از زمین های کوچک در سطح گلخانه، برداشت چند برابری محصول، کیفیت و عیار بالاتر نسبت به کشت سنتی، شرایط اقلیمی مانند خشکسالی و سرما، بالابردن دوره تناوب کشت در طول سال (حداقل سه دوره کشت در فصل تابستان و پاییز و حداکثر دو دوره کشت در فصل بهار و زمستان) از مزایای این نوع کشت برشمرد.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان آمل تصریح کرد: میانگین عملکرد تولید زعفران (کشت آیروپونیک)، در هرهکتار 23 تا 25 کیلوگرم بوده اما در روش سنتی این میزان 7 کیلوگرم در هر هکتار است.