پخش زنده
امروز: -
سخنگوی ستاد تنظیم بازار: بیش از ۱۰ میلیون تن کالا در انبارها موجود است و مشکلی در تامین و عرضه کالا در کشور نداریم.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صداو سیما، محمدرضا کلامی در پایان اخرین جلسه فوق العاده ستاد تنظیم بازار در جمع خبرنگاران گفت: در ستاد تنظیم بازار بیش از ۱۴ وزارت خانه و دستگاههای اجرایی حضور دارد و تصمیات فرا دستگاهی صورت میگیرد.
وی ادامه داد: از ابتدای سال با برنامه ریزی، تامین کالا صورت گرفته است و مشکلی در تامین کالاهایی، چون روغن، شکر و برنج نداریم، زیرا واردات و تولید این کالاها به اندازه نیاز صورت گرفته است.
وی افزود: در حلقه توزیع نیز با شرکتهای پخش، بنکداران و فروشگاههای زنجیرهای در طی ۲ هفته اخیرجلساتی برگزار شد و انها قول مساعد دادند که کالا به اندازه کافی با تخفیف در بازار عرضه شود.
وی افزود: نظارتهای مستمر در بازار تا پایان ماه رمضان صورت میگیرد و هر هفته جلسه ستاد تنظیم بازار برگزار میشود.
وی با اشاره به اینکه در حال حاضر ۵۰ هزار تن برنج از محل ذخایر در شبکههای توزیع عرضه شد گفت: برنج را با نرخ ۶۳۰۰ تومان در اختیار شبکههای توزیع قرار میدهیم و انان نیز ۶۵۰۰ تا ۶۷۰۰ تومان بستگی به کیفیت برنج در اختیار مردم قرار میدهند.
وی افزود: به همه شبکههای توزیع از جمله کارمندی و تعاونی اعلام کردیم تا اگر کالایی نیاز داشته باشند در اختیارشان قرار دهیم.
قبادی بیان کرد: ۵ تا ۷ هزار تن گوشت قرمز منجمد گوساله وارداتی از محل ذخایر به شکل سهمیه بندی و براساس اعلام اسامی وزارت کشور با نرخ ۴۰ هزار تومان در اختیار افراد قرار میگیرد.
سخنگوی ستاد تنظیم بازار بیان کرد: علاوه بر کمیته امداد و بهزیستی هر دستگاهی تقاضا دهد گوشت به انها عرضه میشود.
وی با اشاره به اینکه بازار روغن به شدت رقابتی است بیان کرد: از محل ذخایر ۳۰ هزار تن روغن خام را در اختیار تولیدکنندگانی که راغب هستند تا روغن را با ۱۵ درصد تخفیف و زیر قیمت عرضه کنند قرار میدهیم، ما تاکید داریم تا سهمیه روغن به دست سرپرست خانوار برسد.
قبادی بیان کرد: ۳۰ هزار تن شکر با ارز ۴۲۰۰ تومانی در اختیار شبکه توزیع قرار میگیرد تا مشکلی در تامین شکر در بازار وجود نداشته باشد.
افزایش نامتعارفی در بازار نداشتیم
دبیرستاد تنظیم بازار : تامین و عرضه کالا در بازار شرایط عادی و معمولی دارد و افزایش نامتعارف قیمت کالاها بعد از اصلاح قیمت بنزین مشاهده نشده است.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صداو سیما، عباس قبادی در پایان اخرین جلسه فوق العاده ستاد تنظیم بازار در جمع خبرنگاران گفت: در مدت ۹ روز از اجرای طرح اصلاح قیمت بنزین اگر بازار را رصد کنید تقریبا شرایط متناسب با سال گذشته است.
وی ادامه داد: در برخی از فصول سال مصرف برخی از اقلام افزایش مییابد مانند گوجه فرنگی که در این زمان اکثرا با کاهش برداشت محصول مواجه است که ظرف ۲ تا ۳ هفته اینده با برداشت گوجه فرنگی در جنوب کشور این مشکل برطرف میشود.
وی گفت: قیمت بنزین قطعا در بازار تاثیر گذار است، اما این افزایش قیمت تاثیر زیادی در کالاهای مصرفی در سفره مردم ندارد مثلا یک وانت باری که یک تن بار از شمال میاورد تفاوت قیمت بنزین ازاد بر یک تن بار بسیار کم است.
وی افزود: تلاش میکنیم برای رانندگان وانت بار سهیمه به اندازه پیمایش در نظر گرفته شود.
قبادی ادامه داد: افزایش قیمتی در برخی از کالاها مانند لبنیات و میوهها که به صورت روزانه به فروشگاهها عرضه میشود نیز صورت نگرفته است.
وی افزود: سامانه ۱۲۴ به صورت شبانه روزی در اختیار مردم است و مردم میتوانند در صورت گران فروشی با این سامانه تماس بگیرند البته تلاش بازرسان در بازا ر نسبت به گذشته ۳ برابر شده است.
وی درباره واردات برنج گفت: امسال بیش از سال گذشته واردات برنج داشتیم و شرایط برنج در بازار نسبت به ۱۰ سال گذشته بی نظیر است هیچ گونه کمبودی در بازار نداریم.
مدرس خیابانی، قائم مقام وزیر صمت
لوازم خانگی گران نشده است
قائم مقام وزیر صمت: شکایتهای مردمی از گران فروشی است که با آن برخورد میشود.
امروز آخرین جلسه فوق العاده ستاد تنظیم بازار در وزارت صمت با حضور حسین مدرس خیابانی قائم مقام وزیر صمت در امور بازرگانی، عباس قبادی دبیر ستاد تنظیم بازار، عباس تابش رئیس سازمان حمایت مصرف کننده و تولیدکننده و رئیس اتاق اصناف برگزار شد.
حسین مدرس خیابانی در آخرین جلسه فوق العاده ستاد تنظیم بازار گفت: باید نظارت و کنترل بازار تشدید شود و این نظارتها باید به صورت هدفمند صورت گیرد.
وی ادامه داد: ۴ هزار و ۳۰۰ بازرس در بازار نظارت میکنند و بیش از ۲ هزار و ۵۶۰ پرونده تشکیل شده است.
مدرس خیابانی افزود: با هماهنگی اتاق اصناف و مجموعه انجمن لوازم خانگی هیچ گونه افزایش قیمت در تولید و عرضه لوازم خانگی صورت نگرفته است و افزایش قیمت همان گرانفروشی است که با آن برخورد میشود.
وی ادامه داد: سازمان میادین و تره بار تهران قرار است غرفه رایگان و ویژهای را برای عرضه کالاهای پرمصرف در اختیار ستاد تنظیم بازار قرار دهد.
مدرس خیابانی افزود: بیش از همیشه در تامین کالا و مواد پرمصرف تلاش میکنیم.
قائم مقام وزیر صمت در امور بازرگانی گفت: تخفیف سهمیه ویژه به وانت بار و پیک موتوریها و آژانسها صورت میگیرد. ما در تلاش هستیم مصرف بنزین به اقشار کارآفرین دهیم.
وی افزود: شرکت پالایش پخش باید برای تخفیف سهمیه ویژه وانت بارها، پیک موتوری و تاکسی اینترنتی نگاه ویژهای داشته باشد.
مدرس خیابانی ادامه داد: جلسه تنظیم بازار دوشنبههای هر هفته با حضور همه دستگاهها به صورت مستمر برگزار میشود.
وی افزود: بانک مرکزی بازار ارز را کنترل کند و به این صورت نوسانات نرخ کالا قابل کنترل خواهد بود.
سهمیه وانت بارها ۱۰۰ لیتر افزایش یافت
قائم مقام وزیر صمت در امور بازرگانی گفت: در کمیته تخصیص سوخت موافقت شد تا ۱۰۰ لیتربنزین ظرف ۴۸ ساعت به کارت وانت بارها اضافه شود و سهمیه وانت بارها از ۳۰۰ لیتر به ۴۰۰ لیتر افزایش یابد.
حسین مدرس خیابانی در پایان اخرین جلسه فوق العاده ستاد تنظیم بازار در جمع خبرنگاران گفت: دربازار لوازم خانگی گزارشات مکرری درباره افزایش قیمت داشتیم که با رصد بازار شاهد هیچ گونه افزایش قیمتی در تولید و عرضه صورت نگرفته است.
وی ادامه داد: براساس امار، تولید لوازم خانگی ۱۱ تا ۱۳ درصد افزایش پیدا کرده است و اگر مردم احساس کردند که در مکانی این افزایش رخ داده است سریعا با سامانه ۱۲۴ تماس بگیرند تا رسیدگی شود.
وی افزود: سازمان میادین میوه و تره بار غرفههای ویژهای را برای ستاد تنظیم بازار در نظر گرفته است تا کالاهای اساسی در انجا عرضه شود همچنین سهمیه ویژه از جنس کالاهای اساسی به استانها ابلاغ شد تا اثار روانی افزایش قیمت در بازار را مدیریت کنیم.
مدرس خیابانی تصریح کرد: ستاد تنظیم بازار تلاش میکند تا اثرات غیر واقعی اصلاح قیمت بنزین را مدیریت کند که تا الان نیز با رصد تمام حوزهها موفق عمل کرده است.
قائم مقام وزیر صمت در امور بازرگانی بیان کرد: تا قبل از اجرای طرح اصلاح قیمت بنزین، بیشتر گروههای مصرف کننده از بنزین استفاده میکردند که این امر باعث الودگی هوا میشد، اما بعد از این طرح سهمیه بنزین به سمت گروههای مولد و کار افرینی که ارزش افزوده ایجاد میکنند رفت.
وی ادامه داد: شرکت پالایش و پخش فراوردههای نفتی نباید از اینکه به این گروهها سهمیه اختصاص دهد نگران باشد، زیرا تخصیص سهمیه به وانت بار، سرویس مدارس و پیک موتوری و تاکسیهای اینترنتی باعث میسود بنزین از بخش مصرف به سمت بخش مولد برود.
مدرس خیابانی افزود: قرار شد برای افزایش سهمیه این گروه، کمیته سوخت جلسهای با حضور نماینده ستاد تنظیم بازار تشکیل دهد تا سهیمه مناسب به این گروه تعلق گیرد وتخصیص سهیمه براساس پیمایش صورت گیرد.
وی ادامه داد: در این رابطه تا ۳ ماه اینده سامانهای راه اندازی میشود تا وزارت نفت خاطر جمع شود که این سهمیه در بازار ازاد به فروش نمیرسد.
قائم مقام وزیر صمت در امور بازرگانی بیان کرد: امروز بیشترین تمرکز بر سهمیه وانت بارها بود و تلاش میکنیم سهیمهای هم برای پیک موتوریها در نظر گرفته شود.
وی درباره اختصاص سهیمه به لنجهای صیادی گفت:: وزارت کشور در این رابطه پیشنهاداتی ارائه کرده که در جلسات اتی در مورد ان تصمیم گیری میشود.
وی درباره استفاده خودروهای فرسوده از سهمیه سوخت گفت: با اجرای این طرح در تلاش هستیم تا فشار اقتصادی بر اقشار مردم، مضاعف نشود بر این اساس ممنوعیت و محدودیت استفاده کارتهای سوخت خودروهای فرسوده بر طرف و مهلتی برای این خودروها در نظر گرفته شود تا تکلیف خودروهای فرسوده مشخص شود.
وی در پاسخ به افزایش کرایههای تاکسیهای اینترنتی گفت:: دو شرکت تاکسی اینترنتی که بیشترین سهم را در بازار دارند اعلام کردند که برای کاهش فشار به رانندگان از سود شرکت کم کردند و اگر افزایش دهند خود شرکت باید نظارت کند.
وی ادامه داد: اتحادیهها تمام گشتهای تاکسیها را در سطح شهر زیاد کردند تا افزایش صورت نگیرد.
مدرس خیابانی درباره افزایش قیمت برخی از کالای، چون تخم مرغ و گوجه فرنگی گفت: نوسانات قیمتی برخی از کالاها طبیعی و فصلی است و افزایش قیمت تخم مرغ و گوجه هم هر سال در نیمه دوم سال صورت میگیرد و نباید به حساب اصلاح قیمت بنزین بگذاریم.