در نشست مجمع عمومی سازمان بینالمللی دریانوردی (IMO) در لندن
تشریح نقش ایران در تامین امنیت خلیج فارس
سرپرست هیئت نمایندگی کشورمان در سازمان بین المللی دریانوردی: اقدامات آمریکا ضد ملت ایران ثبات و امنیت را در دریاهای جهان به خطر می اندازد
به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صداوسیما از لندن، مدیر عامل سازمان بنادر و دریانوردی در سی و یکمین نشست مجمع عمومی سازمان بینالمللی دریانوردی (IMO) در لندن، با محکوم کردن تهدیدها و تحریمهای ظالمانه آمریکا ضد ملت ایران، نقش کشورمان را در تامین امنیت خلیج فارس برای هیئتهای نمایندگی ۱۷۴ عضو این سازمان جهانی تشریح کرد.
مصاحبه با مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی در حاشیه نشست لندن
در نشست این دوره مجمع عمومی سازمان بین المللی دریانوردی که هر دو سال یک بار برگزار میشود، محمد راستاد گفت: ایران به تعهدات زیست محیطی مبنی بر کاهش گازهای آلاینده هوا متعهد است و برای کم کردن آلایندههای ناشی از کشتیرانی، فعالیتهای خود را آغاز کرده است.
وی افزود: تحریمهای آمریکا به عنوان یک کشور عضو آیمو، علیه ایران که عضو همین سازمان بین المللی است، ناقض بندهای ۱ و ۲ کنوانسیون سازمان جهانی دریانوردی و محکوم است.
سرپرست هیئت نمایندگی جمهوری اسلامی ایران در نشست آیمو تاکید کرد: اقدامات آمریکا بر ضد ملت ایران، از جمله تحریم شرکتهای کشتیرانی ایرانی و تهدید دیگر کشورهای عضو این سازمان به همکاری نکردن با شرکتهای ایرانی، ثبات و امنیت را در دریاهای جهان، به خطر میاندازد.
معاون وزیر راه و شهرسازی از مقامات و اعضای سازمان بینالمللی دریانوردی خواست در برابر اقدامات غیرقانونی و ظالمانه آمریکا، واکنش نشان دهند و اجازه ندهند چنین اقداماتی جایگاه این نهاد را تضعیف کند.
وی در ادامه گفت: حوادثی که طی ماههای اخیر، از جمله در دریای سرخ، خلیج عمان و تنگه هرمز روی داد نشانگر به خطر افتادن امنیت دریانوردی است و در تازهترین مورد به کشتی سابیتی با پرچم ایران در حال حرکت در دریای سرخ حمله شد.
به گفته مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی کشورمان، حسن روحانی، رئیس جمهور ایران طرحی را برای صلح و امنیت در تنگه هرمز در مجمع عمومی سازمان ملل پیشنهاد کرده است که با رد حضور نیروهای بیگانه، همکاری مشترک همه کشورهای حاشیه خلیج فارس، امنیت این آبها را تامین خواهد کرد.
مجمع عمومی سازمان آیمو که هر دو سال یک بار تشکیل میشود، بالاترین نشست اداره این سازمان محسوب میشود که علاوه بر طراحی برنامههای سازمان، بودجه آن را نیز تصویب میکند. در این نشست همچنین قرار است ۴۰ عضو شورای این سازمان تخصصی از میان نامزدهای کشورهای عضو برگزیده شوند.
در این نشست که تا چهارشنبه هفته آینده (۴ دسامبر) ادامه خواهد داشت، همه ۱۷۴ کشور عضو شرکت دارند و انتظار میرود سه عضو وابسته نیز شرکت کنند. همچنین از سازمانهای غیر دولتی و بین المللی به منظور شرکت در نشست این دوره دعوت شده است. در این نشست، عالیترین مقامات دریایی کشورها که معمولا وزرای دریانوردی اند، گرد هم میآیند و به بررسی دستور کارهای اصلی مثلا درباره ایمنی، حفظ محیط زیست و امنیت در عرصه دریانوردی میپردازند و مهمترین تصمیمهای مربوط به دریانوردی را تصویب میکنند.
هیات اعزامی از ایران همچنین در حاشیه نشست مجمع عمومی سازمان بینالمللی دریانوردی، با روسای هیئتهای نمایندگی شماری از کشورهای شرکت کننده، از جمله هیات روسی، لهستانی، هندوستانی و پاکستانی درباره موضوعات مورد علاقه و افزایش همکاری و مشارکت در زمینههای حمل و نقل دریایی و بندری تبادل نظر میکنند.