به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما، علی آقامحمدی در دیدار بار رئیس اتاق تعاون، هیئت رئیسه و روسای اتاقهای تعاون سراسر کشور و مدیران عامل اتحادیهها با بیان اینکه هفته گذشته جلسه مهم و تأثیرگذاری در قالب دیدار مقام معظم رهبری با رؤسای بخش اقتصاد صورت گرفت، گفت: اصل ۴۴ قانون اساسی حق شما در تعاونیها و بخش خصوصی است و معنا و مفهوم اصل ۴۴ آن است که جایگاه و سهم تعاونیها در اقتصاد کشور به ۲۵ درصد برسد.
مدیر گروه اقتصادی دفتر مقام معظم رهبری با بیان اینکه رساندن سهم تعاونیها به ۲۵ درصد مسئولیتی است که از امروز به بعد درباره آن از شما سوال میشود، گفت: باید بخش تعاون به این سهم برسد تا اقدامهای لازم برای رفع مشکلهای آن انجام شود.
وی توضیح داد: امیدواریم این موضوع به بانک مرکزی ابلاغ شود و در سال آینده حساب بخش تعاون در حسابهای ملی احقا شود.
آقای آقامحمدی افزود: در گام اول باید سهم ۶ درصدی دو برابر شود و به ۱۲ درصد برسد و در گام دوم به ۲۴ درصد افزایش یابد.
مدیر گروه اقتصادی دفتر مقام معظم رهبری افزود: برنامهریزی برای ورود تعاونیها به ساختمان، صنعت، نظام مالی یا سایر بخشهای اقتصادی از جمله برنامههایی است که باید بخش تعاون در مورد آن برنامهریزی کند. در هر حال تعاونیها مکمل یکدیگر هستند و به صورت زنجیرهای و شبکهای باید تأمین مالی شوند و منابع مربوط به آن درون خود شبکه دیده شود.
وی گفت: زنجیرهها توسط نیروهای انسانی به یکدیگر متصل میشوند و باید به صورت شبکهای با یکدیگر ارتباط داشته باشند.
مدیر گروه اقتصادی دفتر مقام معظم رهبری یادآور شد: ارائه برنامه جامع مدون میتواند در اصل ۴۴ به شما کمک کند و سهم تعاون را از ۶ درصد به ۲۵ درصد افزایش دهد.
او با بیان اینکه در اقتصاد مقاومتی باید بخش تعاون در دو گام فعالیتهای خود را انجام دهد، گفت: در گام اول آن است که این سهم به ۱۲ درصد و در گام دوم به ۲۴ درصد رسانده شود.
آقامحمدی توضیح داد: در بخش توسعه صادرات ایران ۱۰۰ میلیارد دلار صادرات داشته باشد که باید سهم این صادرات به همسایگان از ۲۴ کشور به ۴۸ کشور افزایش یابد و برای اجرایی شدن این طرح باید برنامهریزیهای دقیقتری با حضور نیروهای متخصص انجام شود.
مدیر گروه اقتصادی دفتر مقام معظم رهبری با اشاره به اینکه اصل ۴۴ و اقتصاد مقاومتی دارای ۵ ویژگی است، گفت: یکی از این ویژگیهای مهم مردمی کردن فعالیتها و کارهاست، تعاونیها اعم از تعاونیهای قدیم و جدید باید در قالب سهامیهای عام فعالیت کنند.
وی بیان کرد: برای رساندن سهم تعاونیها به ۲۵ درصد باید یک نقشه جامع و نیروهای فعال وجود داشته باشند و اگر اعضای تعاونیها در این بخش اعلام آمادگی نکردند، فراخوانی برای جذب نیرو دهید.
علی آقامحمدی تأکید کرد: باید عدالت بنیادین وجود داشته باشد و این عدالت به طور معمول در تعاونیها نهفته است و به طور معمول در این بخش باید تمامی اقداماتی مربوط به فعالیتهای تعاونیها توسط نیروهای داخلی و در داخل ایران انجام شود.
مدیر گروه اقتصادی دفتر مقام معظم رهبری با بیان اینکه در دورهای که من نماینده مجلس بودم، مشکل بیکاری و مسکن دو معضل اساسی در بین مردم بود، گفت: در آن دوره از طریق راهاندازی تعاونی مسکن مشکل بسیاری از افرادی را که مسکن نداشتند، برطرف کردم در شرایط کنونی هم باید با اعتماد به تعاونیها مشکل مسکن را برطرف کنیم.
وی افزود: در طرح جدید مسکن دولت ۲ و نیم تا ۳ و نیم میلیون تومان در هر متر مربع بسیار گران است و این قیمت میتوانست ارزانتر تمام شود.
آقامحمدی با اشاره به اینکه این طرح با چنین قیمتهایی اگر به اتمام نرسد مانند مسکن مهر میشود به طوری که اگر در سالهای ابتدایی این طرح به اتمام میرسید با معضل افزایش قیمت برای متقاضیان روبرو نمیشد، چراکه هر سال که از اجرای این طرح میگذرد قیمت تمام شده برای متقاضی گرانتر میشود.
رئیس کارگروه اقتصادی دفتر مقام معظم رهبری با اشاره به اینکه ۸۷۶ هزار نفر در حال حاضر در شهرکهای صنعتی مشغول کار هستند، گفت: آیا این افراد مسکن نمیخواهند؟ چرا هیچکس دنبال کار یا ساخت مسکن برای آنها نیست؟ بنابراین باید تعاونیها برای مسکن این افراد هم تدبیر کنند.
وی یادآور شد: تجمع تقاضا اصل کار تعاونیها است. باید فرصت جدیدی در اقتصاد ایجاد میشود و البته تعاونیها باید قدر این سهم ۶ درصدی را بدانند چراکه در سالهای گذشته سهم تعاونیها تنها یک درصد بود.
آقامحمدی گفت: باید تنوع کاری را ایجاد کنیم و کار اصولی در حوزههای مختلف را انجام دهیم به طوری که با ابتکارهایی که به خرج میدهیم میتوانیم موانع و مشکلهای بسیار زیادی را از سر راه برداریم.
مدیر گروه اقتصادی دفتر مقام معظم رهبری یادآور شد: مسئولان بخش تعاون از اعضای نظام جمهوری اسلامی ایران هستند و اصل ۴۴ سیاست مربوط به شما است و این ابتکار تعاونیها است که بتوانند به این فهم برسند.
دیدار با رهبر انقلاب تجدید حیاتی برای تعاونیها بود رئیس اتاق تعاون ایران هم گفت: سند توسعه بخش تعاون با توجه به تاکیدات مقام معظم رهبری به زودی آماده و در دستور کار قرار میگیرد.
بهمن عبداللهی در دیدار روسا و مدیران اتاقهای تعاونی کل کشور و مدیرگروه اقتصادی دفتر مقام معظم رهبری با بیان اینکه هفته گذشته جمعی از تعاون گران، کار آفرینان و فعالان اقتصادی کشور دیداری با مقام معظم رهبری داشتند، گفت: در این جلسه با تاکید بر اهمیت بخش تعاون و مزایای آن فرصت خوبی بود تا تجدید حیاتی برای بخش تعاون صورت گیرد.
عبداللهی اظهار کرد: در شرایط کنونی اقتصاد کشور تمامی اقشار جامعه در خواست دیدار با مقام معظم رهبری را داشتند، اما ما توانستیم بعد از یک سال پیگیری و همکاری مدیر گروه اقتصادی دفتر مقام معظم رهبری این دیدار را انجام دهیم.
او با اشاره به اینکه در این جلسه مطالب و محورهای اصلی را مطرح کردیم، گفت: ما در این دیدار توانستیم محورهای اصلی برنامه بخش تعاون را مطرح کنیم و مقام معظم رهبری تمامی صحبتهای بنده و ۱۰ نفر از فعالان اقتصادی را با دقت گوش دادند.
رئیس اتاق تعاون ایران با اشاره به اینکه ما در اتاق تعاون باید اقدامهای بسیار زیادی را پیگیری میکردیم، گفت: در مورد واگذاریها اجرای عملیات سند توسعه بخش تعاون و حوزههای مختلفی که تاکنون اجرایی نشده از مهمترین برنامههایی است که باید بخش تعاون آن را پیگیری کند.
عبداللهی اظهار کرد: با توجه به تاکیدهای مقام معظم رهبری به تمامی وزرا و دست اندرکاران بخش اقتصاد باید هرچه سریعتر اجرایی شدن سند توسعه بخش تعاون انجام شود.
رئیس اتاق تعاون ایران تاکید کرد: از دفتر مقام معظم رهبری اعلام شده است که برنامه جامع اقدام ملی توسعه تعاون که قرار است با مشارکتهای مردمی انجام شود هر چه سریعتر آماده شود.
عبداللهی افزود: در شرایط حاضر فرصت خوبی برای حضور پر رنگتر بخش تعاون فراهم شده است و ما به عنوان یک طرح غیر دولتی در حوزه تعاون چنین فرصت تاریخی را باید غنیمت بشماریم و از آن در جهت توسعه و ارتقا کمی و کیفی استفاده کنیم.
او افزود: بکارگیری افراد خبره و متخصص در این حوزه باید در اولویت قرار بگیرد و ما موظف هستیم بنیان کار را در این حوزه قرار دهیم و برای اجرایی شدن هرچه بهتر فعالیتهای تعاون اقدامهای لازم را انجام دهیم.
رئیس اتاق تعاون ایران توضیح داد: بخش تعاون در حال آماده باش کامل است تا هرچه سریعتر بتواند سند توسعه تعاون را به مرحله اجرایی برساند.
عبداللهی درباره آخرین وضعیت واگذاریها هم گفت: بخش تعاون در این حوزه آماده است و تمامی دستگاههای اقتصادی هم در این جلسه برای اجرایی شدن هرچه بهتر این حوزه اعلام آمادگی کردهاند.
باید کارها و فعالیتهای اقتصادی به مردم واگذار شود دبیر کل اتاق تعاون ایران هم گفت: مقام معظم رهبری برای حضور و فعالیت مردم در اقتصاد تأکید بسیار زیادی داشته، بنابراین تغییر رویکرد جدی در این بخش ضروری است و باید ریل بازگردد و کارها و فعالیتهای اقتصادی به مردم واگذار شود.
ماشااله عظیمی در مراسم دیدار رئیس اتاق تعاون ایران با مدیر گروه اقتصادی دفتر مقام معظم رهبری، رؤسای اتاقهای تعاون کشور و مدیران عامل اتحادیه ها، با بیان اینکه در قانون اساسی تمامی کارها به مردم واگذار شده است، گفت: طبق قانون اساسی مردم خود حق انتخاب و فعالیت برای تمامی اقدامات را دارند، اما متأسفانه در اقتصاد ایران هیچ خبری از فعالیتهای مردم نیست و ما در این حوزه ضعف بسیار زیادی داریم.
دبیرکل اتاق تعاون ایران درباره واگذاریها گفت: بدون هم اندیشی نمیشود وارد این حوزه شد و ما به عنوان دستگاه حاکمیتی باید حداکثر همکاریها را در این بخش داشته باشیم.
آقای عظیمی یادآور شد: واگذاریها و اجرای سهمیه آن میتواند زمینهساز توسعه بخش تعاون شود.
وی درباره سند جامع توسعه تعاون هم گفت: طبق این سند ۱۰۰ مأموریت برای بخش تعاون وجود داشته که بخش عمدهای از آنها روی زمین مانده است بنابراین باید با هم فکری و همکاری تمامی اعضای بخش تعاون بتوانیم این مأموریت را به درستی اجرا کنیم.
دبیرکل اتاق تعاون ایران بیان کرد: باید به خودمان و توانمندیهایمان اعتماد داشته باشیم چرا که ما میتوانیم با اتکا به توانمندیهای خود و با برنامهریزیهای دقیقتر به این اصل و سند دست پیدا کنیم.
عظیمی یادآور شد: باید حق تعاون را از نظام ملی گرفت چراکه اقتصاد کشور بدون تعاون و بخش خصوصی رشد نمیکند.
وی توضیح داد: باید با همکاری و هم فکری تمامی اعضای تعاون به سهم ۲۵ درصدیمان از اقتصاد کشور دست یابیم.
دبیرکل اتاق تعاون ایران ابراز داشت: باید دیدار اخیر و تأکیدهای مقام معظم رهبری بر تعاون را الگوی خود قرار دهیم و بتوانیم گامهای بزرگتر و جامعتر در این بخش برداریم.
ماهانه یک هزار میلیارد تومان تسهیلات به تعاونگران پرداخت میشود مدیرعامل بانک توسعه تعاون هم گفت: در سال ۹۸ تاکنون ۸ هزار میلیارد تومان تسهیلات پرداخت شده که هدف ما آن است که آن را به ۱۲ هزار میلیارد تومان برسانیم.
مهدیان در دیدار با رئیس اتاق تعاون، رؤسای اتاقهای تعاون کشور و مدیران عامل اتحادیه ها، با بیان اینکه در ۱۰ سال گذشته همزمان با راهاندازی این بانک سعی کردهایم از بخش تعاون حمایت کنیم، گفت: تاکنون نتوانستهایم خدمات ایدهآلی را ارائه دهیم، اما هدف ما آن است که شرایط و خدمات بهتری به تمامی تعاونگران و فعالان اقتصادی ارائه کنیم.
مدیرعامل بانک توسعه تعاون با اشاره به اینکه ۸ هزار میلیارد تومان در طول امسال به تعاونگران پرداخت کردهایم، گفت: هدف ما آن است که تا پایان سال میزان تسهیلات پرداختی را به ۱۲ هزار میلیارد تومان برسانیم.
وی افزود: به طور ماهانه یک هزار میلیارد تومان تسهیلات به تعاونگران و فعالان بخش اقتصادی پرداخت خواهیم کرد.
مهدیان با اشاره به اینکه با حمایتهایی که از سوی وزارت اقتصاد انجام میشود، سعی خواهیم کرد فعالیت بخش تعاون را تقویت کنیم و با ورود به طرحهای ملی و بزرگ بتوانیم ظرفیتهای اقتصادی را افزایش دهیم.
مدیرعامل بانک توسعه تعاون افزود: تاکنون در طرحهایی از جمله تبصره ۱۸، طرح اشتغال پایدار، طرح خرید تضمینی گندم و تسهیلات ازدواج توانستهایم به موفقیتهای بسیار زیادی دست یابیم.
او اظهار کرد: در هفته گذشته تفاهم نامهای با شرکت آب و فاضلاب منعقد کردهایم که اولویت ما در این طرح حضور بخش تعاون است. روزانه به تعداد انگشتان دست اضافه برداشت داشتهایم که این نشان دهنده مدیریت مصارف ما در بخش هزینهها است.
او اظهار کرد: هدف ما در این بخش تقویت بخش تعاون بوده و از زمانی که به عنوان صندوق توسعه تعاون فعالیت میکردیم سعی کردهایم تمامی اهداف و برنامههای ما در قالب توسعه بخش تعاون باشد.