نقش تغذیه در پیشگیری از سرماخوردگی
با رعایت تغذیه مناسب و تقویت سیستم ایمنی بدن می توان از ابتلا به سرماخوردگی جلوگیری کرد.
به گزارش
خبر گزاری صدا وسیما، مرکز فارس، کارشناس ارشد تغذیه دانشکده تغذیه و علوم غذایی شیراز گفت: بعضی از غذاها از جمله انواع مرکبات، توت، کیوی، فلفل دلمه ای، سیب زمینی و سبزیهای برگ سبز از قبیل انواع کلم به دلیل داشتن ویتامین C میتوانند در پیشگیری از سرماخوردگیها موثر باشند.
شبنم باقری افزود: غلات سبوس دار و حبوبات، منابع غذایی ویتامینهای گروه B هستند که مصرف این مواد از بروز عفونتهای مکرر دستگاه تنفسی فوقانی پیشگیری میکند.
وی گفت: مصرف سیر که دارای آهن و روی است، موجب تقویت سیستم ایمنی و کاهش خطر عفونتهای ویروسی میشود و مواد غذایی غنی از امگا ۳ مانند ماهی قبا، قزل آلا، ماهیهای روغنی، دانه کدو حلوایی و روغن شاه دانه که غنی از اسیدهای چرب امگا ۳ هستند، توصیه میشود.
کارشناس ارشد تغذیه دانشکده تغذیه و علوم غذایی شیراز افزود: یکی دیگر از منابع غذایی موثر در تقویت ایمنی بدن، مواد غذایی دارای ویتامین A مانند تخم مرغ، هویج، انبه، سیب زمینی، زردآلو، کدو حلوایی و سبزیهای برگ سبز تیره مانند اسفناج است.
باقری با اشاره به لزوم مصرف روزانه ۸ تا ۱۰ لیوان آب گفت: خوردن شلغم، تربچه و انواع ترب میتواند در درمان سرماخوردگی موثر باشد زیرا این مواد به دلیل داشتن ترکیبات گوگردی، ضدمیکروب و ضدویروس هستند.
وی افزود: بر اساس طب سنتی مخلوطی از عسل،آب ولرم، آب لیمو و آویشن اثر سینرژیک یا تقویت کننده دارد و در پیشگیری و درمان سرما خوردگی توصیه میشود.
کارشناس ارشد تغذیه دانشکده تغذیه و علوم غذایی شیراز گفت: برخی از ادویهها مانند زنجبیل نیز در بهبود سرماخوردگی نقش مفیدی ایفا میکنند و برای بالا بردن ایمنی بدن از خوردن لبنیات و به ویژه ماست پروبیوتیک دار نباید غافل شد.