به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما، انوشیروان محسنی بندپی استاندار تهران در حاشیه پنجمین جلسه مبارزه با قاچاق کالا و ارز در جمع خبرنگاران افزود: در جلسه امروز درباره پایش و ساماندهی وضع انبارها و ورود و خروج کالا به انبارهای استان تهران بحث و تبادل نظر و قرار شد سامانه شناسایی و پایش انبارها در راستای تحقق بخشیدن به دولت الکترونیک اجرایی شود و فرمانداران گزارشی درباره انبارهای موجود و نحوه ورود و خروج کالاها در جلسه بعدی ارائه کنند.
وی ادامه داد: همچنین برای تامین سامانه هوشمند این انبارها باید در استان اقدامی جدی صورت گیرد تا در جهت تحقق دولت الکترونیک و شفافیت، این موضوع محقق شود.
استاندار تهران گفت: یکی دیگر از مصوبههای این جلسه ساماندهی وانتبارهای برونشهری بود که به تناسب افزایش قیمت بنزین کرایه حمل و نقل و خدمات آنها افزایش پیدا نکرده است بلکه بیش از سه برابر افزایش قیمت داده اند و همین موضوع باعث شد قیمت بعضی از اقلام افزایش یابد.
وی افزود: این در حالی است که قیمت لاستیک، روغن و سایر اقلام آنها ثابت مانده است ضمن اینکه از سهمیه سوخت نیز برخوردار هستند و نباید افزایش کرایه دهند و همه آنها باید بارنامه داشته باشند و به پلیس راهور نیز تکلیف شده است که از راننده وانتبارها بارنامه دریافت کند و ساماندهی وانت بارها باید به طور جدی پیگیری شود، البته دارندگان وانتبارها خیلی تمایل ندارند که کارت هوشمند دریافت کنند، اما آنها مکلف هستند که این کارت را تهیه کنند و اتحادیهها باید در این خصوص اقدامهای لازم را انجام دهند، اگر رانندگان وانتبارها کارت هوشمند را دریافت نکنند، از فعالیت آنها جلوگیری خواهد شد.
استاندار تهران گفت: یکی از موارد دیگری که در این جلسه مورد بررسی قرار گرفت مصرف گاز مایع در استان بوده است که توزیع گاز مایع در استان تهران با یک مشکل عمده مواجه است و آن اینکه سهمیه اختصاصی به استان تهران با مصرف واقعی اختلاف فاحشی دارد؛ لذا مقرر شد فهرست مصارف واقعی توسط سازمان صنعت، معدن و تجارت استان تهران ارائه شود تا تصمیمگیریهای لازم صورت گیرد.
وی افزود: یکی دیگر از مصوبههای این جلسه ارتقا فرهنگ و تولید محتوا در حوزه پیشگیری از قاچاق کالا بوده است و مقرر شد با دانشگاههای استان این موضوع مطرح شود و ستاد کشوری قاچاق کالا و ارز در این حوزه عمل میکند.
استاندار تهران در پاسخ به پرسشی مبنی بر اینکه چه برنامهای برای برخورد با قاچاق کالا در استان تهران دارید، گفت: متاسفانه رسوب و بازتوزیع قاچاق کالا را در استان تهران شاهد هستیم و در هیچ استانی به اندازه تهران کالای قاچاق وجود ندارد و باید اقدامهای همهجانبه در مبارزه با قاچاق کالا صورت بگیرد و ضوابط و استانداردها را رعایت کنیم.
وی درباره قاچاق پوشاک افزود: مبارزه با قاچاق پوشاک و نشانههای خارجی یک تکلیف قانونی است و در این خصوص نیز اقدامات لازم صورت گرفته است و بیش از ۵۰ درصد تغییر روش در این حوزه داشتهایم و در مقابل آن نیز باید تولید کالاهای داخلی از لحاظ کیفیت افزایش یابد و ما نیز بر بازار داخلی از لحاظ کیفیت کنترلهای لازم را انجام میدهیم.
استاندار تهران گفت: هنوز میزان خسارتهای اغتشاشهای اخیر در سطح استان برآورد نشده است.
انوشیروان محسنی بندپی درباره میزان خسارتهای وارد شده در اغتشاشات اخیر در استان تهران افزود: تا شنبه هفته آینده میزان خسارتها مشخص میشود و منتظریم که بانک مرکزی، بیمه مرکزی و فرمانداران خسارتها را به صورت کارشناسی و مستند جمعبندی و به استان ارسال کنند تا رقم دقیق آن مشخص و سپس اعلام شود.
محسنی بندپی درباره تعداد دستگیرشدگان در اغتشاشهای اخیر نیز افزود: عدهای دستگیر شدند و قوه قضاییه ورود بسیار خوبی داشته و خوب عمل کرده است، اما هنوز در حال غربالگری هستند و باید غربالگری نهایی انجام شود و پس از آن آمار دقیق دستگیرشدگان اعلام میشود.
انوشیروان محسنی بندپی در جلسه کمیسیون ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز با تبریک سالروز تشکیل بسیج، افزود: باید بحث پایش انبارها را به طور جدی در دستور کار داشته باشیم و گزارش عملکردی از آنها ارائه شود و تکمیل سامانه انبارها را نیز در دستور کار داریم چرا که اگر به دنبال شفاف سازی و دولت الکترونیک هستیم یکی از مقدمات کار تکیمل سامانه انبارهاست.
استاندار تهران افزود: بحث دیگر وانت بارها هستند که ظاهرا نمیخواهند تن به قانون و مقررات و نظم بدهند، بنابراین قرار شد جلسهای با مدیرعامل وانت بارها در استانداری برگزار شود و حرفها و خواستههای بر حق آنها شنیده شود و در مقابل آنها نیز مطیع نظم و قانون شوند.
وی گفت: سایر صنوف پای کار آمدند از جمله تاکسیها، اسنپ و تپسی افزایش قیمتی نداشته اند و مشوقهایی نیز برای آنها در نظر گرفته شد، اما وانت بارها هنوز مطیع نیستند و کارت هوشمند نیز ندارند، لازم است وانت بارها نیز کنترل و نظارت شوند.
آقای محسنی بندپی افزود: در بحث گاز مایع نیز باید توزیع آن نیز مثل بنزین شناسنامه دار باشد و مصرف آن ساماندهی شود، چون اکنون ۱۳ هزار تن توزیع گاز مایع داریم، ولی مصرف واقعی آن در بحث سوخت خودرویی هزار تن است که اختلاف آن خیلی فاحش است.
وی گفت: تمام تلاش ما بر این است که آثار ناشی از افزایش قیمت سوخت باعث گرانی کالاها نشود که طبق گزارشها تنها دو تا سه قلم کالا افزایش قیمت داشته که گوجه، برنج و آهن آلات بوده است و در بحث گوجه گزارش شده که تنظیم بازار صورت گرفته در بحث برنج نیز مقرر شد برنج ذخیرهای پاکستانی وارد بازار شود تا نظم ثبات قیمت به حالت عادی برگردد.
وی ادامه داد: البته در این خصوص وانت بارها نقش اساسی دارند و باید پای کار بیایند.