راه اندازی بیمارستان تخصصی سوختگی اردبیل (تروما)، از نیازهای ضروری بخش بهداشت و درمان استان است.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما، در حال حاضر بیمارانی که دچار حادثه سوختگی می شوند، در بخشی از بیمارستان قدیمی فاطمی اردبیل بستری می شوند که ظرفیت آن حداکثر 20 تخت است. در این بخش علاوه بر مصدومان سوختگی مرکز استان، مصدومان سایر مناطق استان نیز پذیرش می شوند به دلیل محدودیت موجود، در مواقعی که تعداد بیماران سوختگی در استان بیشتر می شود، به ناچار مابقی به استانهای همجوار اعزام می شوند. این موضوع علاوه بر تحمیل هزینه های بیشتر، مشکلات مختلفی برای بیماران و خانواده های آنها ایجاد می کند.
مشکلات بیمارستان فاطمیبیمارستان فاطمی اردبیل با بیش از 80 سال سابقه به عقیده کارشناسان رفته رفته در حال فرسوده شدن است و بهتر است ساختمان فعلی دیر یا زود باید به به موزه تبدیل شود.
اسماعیل یکی از شهروندان اردبیلی در این باره می گوید: پارسال حادثه سوختگی برای پسرم پیش آمد و چند روزی در بیمارستان فاطمی بستری بود. از نزدیک شاهد بودم که کارکنان بیمارستان به دلیل پیدا کردن تخت خالی برای بیماران جدید چقدر در مضیقه بودند و حتی در مواقعی مجبور بودند بیماران را زودتر از موعد مرخص کنند.
یکی از پرستاران بخش هم که تمایلی به انتشار نامش در گزارش ندارد می گوید: مسئولان و کادر بیمارستان فاطمی تمامی تلاش خود را برای رسیدگی به بیماران ارجاع شده انجام می دهند اما در برخی از روزهای سال تعداد بیماران مراجعه کنند بیشتر از ظرفیت بیمارستان است و این موضوع استرس و فشار زیادی به پرستاران و کادر درمانی وارد می کند.
وی می افزاید: آمار بیماران مراجعه کننده به بخش سوختگی بیمارستان فاطمی در فصل زمستان بیشتر می شود که اکثر آنها نیز به دلیل حوادث ناشی از ایجاد آتش سوزی توسط وسایل گرمازا در فصل سرما است.
وی می افزاید: اگر بیمارستان سوختگی و سوانح به بهره برداری برسد هم شرایط کار برای کادر درمانی این بخش هم بهبود می یابد و هم کیفیت خدمترسانی به مصدومان حوادث سوختگی بیشتر می شود.
مدیرکل پزشکی قانونی استان اردبیل می گوید آمارهای ما نشان می دهد علت عمده جراحت سوختگی برای کودکان آب جوش، در مردان کار با مواد اشتعال زا از جمله بنزین و در زنان انفجار وسایل گاز سوز است.
دکتر حامد پورعزیز می افزاید: برابر آمار اعلام شده، در سال گذشته 10 نفر در استان اردبیل بر اثر شدت جراحات ناشی از حوادث آتش سوزی جان سپرده اند که 4 نفر آنها زن و 6 نفر مرد بوده اند.
پانسمان و درمان زخم های ناشی از سوختگی اهمیت و حساسیت ویژه ای دارند و از این لحاظ هم افزایش تعداد تخت ها برای بستری بیماران حوادث سوختگی مهم است تا پزشکان مجبور نشوند به دلیسل کمبود تخت ، بیماران را زودتر از موعد مقرر مرخص کنند.
خانم دکتر مهناز کریمی جراح عمومی با تاکید بر اینکه درمان های خودسرانه برای جراحت های جدی ناشی از سوختگی می تواند پیامدهای بدی برای سلامت بیمار و پوست او داشته باشد می گوید: درمان به موقع و درست زخم های ناشی از سوختگی بسیار مهم است و این درمان ها باید با نظارت پزشک متخصص و کادر درمانی مجرب انجام شود.
دكتر اسماعيل رعيت دوست تصریح می کند: برخي افراد به دليل ناآگاهي، از روشهاي خانگي براي درمان سوختگي استفاده مي كنند كه اين روش ها اغلب سبب تشديد عارضه نيز ميشود و بايد كنار گذاشته شوند. در نیتجه باید افراد دچار شده به حادثه سوختگی حتما به مراکز تخصصی مراجعه کنند و در صورت پانسمان نادرست جراحت های ناشی از سوختگی، احتمال عفونت زخم وجود دارد که وضعیت بیمار ر ا بدتر می کند.
تکمیل بیمارستان تروما عملیات احداث بیمارستان سوختگی (تروما) اردبیل از سال 86 آغاز شد. اگرچه در این مدت بر ظرفیت و تعداد تخت های پیش بینی شده این بیمارستان در حال ساخت افزوده شد، اما به دلیل تخصیص اعتبارات محدود، تکمیل بیمارستان به کندی پیش رفت. اکنون مسئولان استان می گویند این بیمارستان بزودی افتتاح می شود.
استاندار اردبیل می گوید: اقدامات اجرایی بیمارستان ترومای اردبیل به اتمام رسیده است و با مشارکت مسوولان استانی این مرکز تخصصی بزودی در سفر رئیس جمهور به استان افتتاح می شود.
اکبر بهنامجو با بیان اینکه بیمارستان در زمینی به وسعت سه هزار متر مربع با ظرفیت 120 تخت خواب در حال تکمیل است می افزاید: تاکنون برای ساخت این بیمارستان بیش از 45 میلیارد تومان هزینه شده است که حدود 20 میلیارد تومان از این میزان در دو سال اخیر تخصیص و هزینه شده است.
رییس دانشگاه علوم پزشکی اردبیل با اشاره به آماده راه اندازی بودن مرکز تروما و سوختگی اردبیل می گوید: در آینده نزدیک تجهیزات بخش های جراحی، سوختگی و ICU بیمارستان قدیمی فاطمی به ساختمان بیمارستان تروما منتقل می شود.
دکتر مجید اخوان اکبری با تاکید بر اینکه تکمیل ساختمان مرکز تروما و سوختگی اردبیل در محوطه بیمارستان امام خمینی (ره) اردبیل به پایان رسیده است می افزاید: بیمارستان ترومای اردبیل جایگزین بیمارستان قدیمی فاطمی می شود و این بیمارستان جدید با دارا بودن امکانات و تجهیزات مناسب و به روز از جمله بخشهای تخصصی وجراحی پیشرفته، در خدمت مردم شریف استان خواهد بود.
وی تصریح می کند: با بهره برداری از بیمارستان تخصصی سوختگی (تروما) در اردبیل، در شرایط خاص امکان خدمترسانی به بیماران اعزامی از استانهای همجوار هم فراهم می شود.
بیش از ده سال از وعده مسئولان برای افتتاح بیمارستان تخصصی سوختگی در اردبیل می گذرد. در این مدت اهالی چشم انتظار افتتاح این بیمارستان بوده اند. در حالی که بنا به اعلام استاندار اردبیل، رئیس جمهور در آینده نزدیک به این استان سفر می کند، تکمیل و افتتاح بیمارستان تروما خبر خوشی برای مردم استان اردبیل خواهد بود.
* نویسنده : یاشار پورمجید