به گزارش
خبرگزاری صدا وسیما مرکز ایلام؛ جوانی که با وجود کم بینایی چشم هایش نه تنها خود
را منزوی نکرده است بلکه با فعالیتهای مختلف فرهنگی موجب شور و نشاط در میان جوانان روستایش شده است.
میلاد صیدی، جوانی ۲۴ ساله اهل روستای میدان میشخاص، استان ایلام که مادر زادی چشم هایش کم بینا است و باعث شده که بینایی را برایش سخت کند او میگوید: از کودکی متوجه مشکل چشم هایم شدم به همین دلیل سعی کردم به این موضوع عادت کنم.
وی به فعالیتهای فرهنگی خود اشاره میکند ومی گوید: کم بییانیی باعث نشده که دست از کار و تحصیل بردارم به همین دلیل بعد از اتمام دوره کاردانی به بسیج محله مان رفتم و مشغول فعالیت فرهنگی واداری پایگاه شدم.
میلاد از آموزش به بچههای خردسال دراین پایگاه برایمان میگوید: اومعتقد است آموزش مسائل دینی در سنین کودکی تاثیر وگیرایی بیشتری دارد.
میلاد میگوید: چند سالی بود که لازم دیدم باید آموزش احکام و فرهنگ دینی را در بین بچههای روستامون اموزش بدم. به همین دلیل بامطاله و شرکت در کلاسهای تخصصی استارت این کار را زدم و الان سه روز در هفته اقدام به برگزاری کلاسها برای خردسالان و نوجوانان میکنم.
از او که دربارهی منبع درآمدش میرسم این گونه پاسخ میدهد: شکر خدا، چون در روستا هستیم منبع درآمد داریم او ادامه داد چهارسال است در راستای فرمایشات مقام معظم رهبری و شعار سال در کنارامورات فرهنگی به کارهای کشاورزی و دامداری نیز مشغول هستم و درآمدش نیز برایم خوب است.
او که امروز کلاس اموزش احکام برای نوجوانان روستایشان دارد ما را به این محفل دعوت میکند و ما هم با او همراه میشویم.
هاشم بیگی از نوجوانان شرکت کننده در کلاسهای فرهنگی روستا، چند سالی است در این کلاسها شرکت میکند او میگوید در هر ماه چندین کلاس اموزش احکام. اخلاق و فرهنگ در پایگاه محله برگزارمیشود که اقا میلاد بی هیچ چشم داشتی انچه را که میداند به ما اموزش میدهد و در این راه قدردان زحماتش هستیم.
صیدی مشکلات را چاشنی زندگیش میداند و و میگوید جهان مملو از اتفاقات شیرین وتلخ است و من نیز به واسطهی این مشکل هیچ گاه از زندگی نا امید نشده ام و این معلولیت را محرک تلاش و موفقیت خود میدانم و سعی کردم همیشه همچون یک انسان عادی زندگی کنم.
او با ابراز امیداوری از وضعیت چشمانش میگوید: چند سالی کار درمان چشمانم را اغاز کردم ام که در این کار بهزیستی نیز کمک کارم بوده و امیدوارم به درمان کامل هستم.
مدیرکل بهزیستی استان ایلام با اشاره به اینکه بیش از ۲۵ هزار نفر در استان ایلام تحت پوشش خدمات حمایتی بهزیستی قرار دارند میگوید: اداره کل بهزیستی خدماتی همچون کار درمانی، فیزیوتراپی، گفتار درمانی، شنوایی سنجی، بینایی سنجی و ... را به معلولان و مددجویان در استان ارایه میدهد.
زهرا همتی اصلاح قانون جامع حمایت از حقوق معلولان، افزایش سه برابری مستمری مددجویان، تحت پوشش قرار دادن مددجویان پشت نوبت و شناسایی ۱۰۰ درصد معلولان مناطق روستایی را از جمله اقدامهای مهم در راستای حمایت از معلولان استان برمی شمارد.
وی اظهار داشت: ۱۴ هزار معلول در استان زیر چتر حمایتی این نهاد هستند که طرح تشکیل پرونده رایگان ژنتیک برای معلولان ایلامی آغاز شده و اکنون نیز در حال انجام فعالیتهای اولیه به منظور اجرای این طرح هستیم.
همتی با اشاره به حمایت بهزیستی از معلولان نیازمند به طرح حمایت درمانی هم اشاره کرد وگفت: در حد توان به افراد توان خواه سازمان کمک خواهد شد، اما نیازمند حمایت خیرین نیز برای کمک بیشتر به این افراد هستیم.
برای دیدن زیباییها به چشم سر نیازی نیست کافی است بخواهیی تا ببینی به امید این که همهی ما تواناییهای مان را با چشمی دیگر ببینیم.
نویسنده: محمد امین آغال