تولید سویق از سنجد در شاهرود
با برداشت 300 تن سنجد از باغ های استان سمنان ، فرآوری این محصول در روستای گلستان شاهرود توانسته علاوه بر سودآوری برای باغداران ، محصول جدید صادراتی منطقه شود.
به گزارش خبرگزاری صداوسیمای استان سمنان ، در 120 هکتار از باغ های استان سمنان که بیشتر در شاهرود و دامغان قرار دارد ، سنجد کشت می شود.
کلاغی ، نقلی وپفکی برخی ارقام معروف سنجد استان سمنان است
میانگین برداشت این محصول در استان سمنان پنج تن در هکتار است اما در روستای گلستان که در کیلومتر 20 جاده شاهرود - آزاد شهر قرار دارد و قطب تولید سنجد استان سمنان است ، میانگین برداشت به 10 تن در هکتار رسیده است .
واحد فرآوری سنجد فعال در این روستا با تولید سویق ( پودر سنجد فرآوری شده ) محصولی جدید با ارزش دارویی و غذایی را راهی بازار کرده است .
آقای آجودانی مدیرعامل این کارخانه که از مهر ماه آغاز بکار کرده است گفت : کارخانه ظرفیت تولید سالانه 200 سویق سنجد را دارد و در 2 ماه فعالیت خود ، تاکنون هشت نوع سویق را تولید و فرآوری 10 محصول دیگر برای تولید سویق را در دستور کار دارد.
در این کارخانه علاوه بر انواع سویق سنجد، سویق های عدس ، برنج و چهار گیاه هم تولید و راهی بازار مصرف شهرهای شمالی ، سمنان ، تهران ، مشهد ، تبریز و ارومیه می شود.
سالانه 30 تن سنجد شهرستان شاهرود به ارزش 500 هزار دلار به کشورهای کانادا ، آلمان و کشورهای حاشیه خلیج فارس صادر می شود .
این کارآفرین در صدد صادرات سویق های تولیدی در روستای گلستان نیز هست.