رمز عملیات پمپئو برای صهیونیست های افراطی
وزیر امور خارجه امریکا با اعلام قانونی بودن شهرک سازی در کرانه باختری به دنبال نجات نخست وزیر رژیم صهیونیستی از پیگرد قضایی است.
در پی اعلام مواضع غیر حقوقی و ضد صلح مایک پمپئو وزیر امورخارجه امریکا مبنی بر قانونی بودن شهرک سازی در کرانه باختری، صهیونیست های شهرک نشین در این منطقه حملات و مزاحمت های خود را علیه فلسطینی ها افزایش داده و در عین حال پارلمان صهیو نیستی به تحرکات جدید برای الحاق دره اردن به سرزمین های اشغالی سال 1948 موسوم به اسرائیل دست زده است.
گویا رژیم صهیونیستی و صهیونیست های ساکن در اراضی اشغالی کرانه باختری در انتظار دریافت چنین دستوری بودند که بلافاصله دست بکار شدند. تا قبل از اینکه جان بولتون از ریاست مشاورامنیت ملی کاخ سفید کنار گذاشته شود وی رهبری منافع و مواضع و خوش خدمتی به رژیم صهیونیستی را برعهده داشت اما بعد از برکناری وی مایک پمپئو وزیر امورخارجه کوشیده است جای خالی بولتون را پرکند و در دادن سواری رایگان به دولت افراطی نتانیاهو گوی سبقت را از دیگران برباید.
. با توجه به اینکه نتانیاهو در مهلت قانونی خود موفق به تشکیل دولت ائتلافی نشد و این مسئولیت به رقیب وی یعنی بنی گانتس واگذار شد لذا به نظر می رسد یکی از اهداف پمپئو از این اظهارات یاری رساندن به نتانیاهو بوده است و این نشان می دهد که شخص پمپئو و وزارت امورخارجه تحت مدیریت آن و به طریق اولی دولت ترامپ در جناح بندی های داخلی رژیم صهیونیستی از جناح افراطی حاکم به رهبری نتانیاهو حمایت می کند . یکی از عوامل این امر پیوندهای ایدئولوژیکی افراطی است که بین هر دو جناح حاکم در امریکا و فلسطین اشغالی برقرار است اما عامل مهم دیگر این است که به نوعی سرنوشت سیاسی نتانیاهو- ترامپ به یکدیگر گره خورده است و لذا همچنانکه نتانیاهو نگران پیگرد های قضایی علیه ترامپ در امریکاست جناح راستگرای حاکم در امریکا به رهبری ترامپ نیز نگران پیگرد قضایی است که از مدتی پیش علیه نتانیاهو در جریان است و با صدور کیفرخواست علیه او به اتهام ارتشاء، تقلب و خیانت در امانت شکل جدی به خود گرفته است .
آنچه در این میان مسلم است اینکه پمپئو از دیگر اعضای دولت ترامپ نگران تر است و اظهارات اخیر وی درباره قانونی بودن شهرک سازی در مناطق اشغالی کرانه باختری به نوعی از این نگرانی نیز پرده بر می دارد . با اینحال اظهارات پمپئو با واکنش ها و مخالفت های گسترده همراه شده و برای دولت ترامپ و شخص وی پرهزینه بوده است. چنانکه حتی اعضای غربی شورای امنیت نیز نتوانستند از آن حمایت کنند و اگرچه پیش نویش قطعنامه پیشنهادی دال بر محکومیت اظهارات پمپئو از سوی امریکا وتو شد اما امریکا در این نشست تنها ماند و هر 14 عضو با آن مخالفت کردند .
در سطح منطقه نیز حتی همپیمانان عرب امریکا نیز نتوانستند با آن همراه شوند چرا که اردن به عنوان یکی از همپیمانان امریکا از قربانیان این اظهارات است چراکه چراغ سبز لازم را برای الحاق دره اردن به فلسطین اشغالی صادر کرده است.
بر این اساس با وجود شکاف های داخلی که در اتحادیه عرب وجود دارد پیش بینی می شود اظهارات پمپئو در نشست روز دوشنبه این اتحادیه با محکومیت گسترده روبرو شود.
---------------------------------------------------
احمد کاظم زاده