به گزارش
خبرگزاری صدا وسیما؛ رئیس مرکز ملی فرش ایران گفت: طرحی با عنوان حمایت و رونق فروش فرش داخلی به ۱۸ استان ارایه کردیم و استاندارها به عنوان رئیس کارگروه استانی، موظف شده اند تا با برنامه ریزی مناسب، این طرح را در سطح استانها عملی کنند.
خانم فرشته دست پاک درباره اعلام آمار صادرات فرش ایرانی به کشورهای دیگر و دستاوردهای برگزاری نمایشگاههای بین المللی فرش ایران افزود: تا قبل از تحریم ها، ۳۰ درصد از فرش ایران به آمریکا، ۱۲ درصد به آلمان و ژاپن صادر میشد، اما به دلیل اعمال تحریمها در حال حاضر بیشترین میزان صادرات فرش ایران به ژاپن است.
وی اضافه کرد: علاوه بر این بخشی از فروش فرشهای ایرانی مانند گذشته از طریق بازرگانان داخلی به شرکای سنتی آنها در کشورهای عربی و اروپایی و دیگر کشورها است.
خانم دست پاک در ادامه با ابراز خرسندی از برگزاری آخرین نمایشگاه بین المللی فرش در سال جاری گفت: علی رغم شرایط بد اقتصادی برپایی ۸۰۰ غرفه به لحاظ کمیت بسیار ارزشمند است و امیدواریم تا فرش ایرانی به عنوان کالای سرمایهای بتواند مجددا جایگاه خود را به دست آورد.
رئیس مرکز ملی فرش ایران درباره نقش تحریمها در صادرات فرش ایران افزود: هر چند صادرات ۳۰ درصدی به آمریکا به دلیل تحریمها لغو شده است، اما خوشبختانه در حوزه فروش فرش دستباف تاثیر چندانی نداشته است، زیرا بسیاری از بازرگانان ایرانی همچنان کالاهای خود را به شرکای سنتی خود میفروشند.
وی با اشاره به اینکه در بخش تولید مواد اولیه فرش نیز در داخل کمبود وجود ندارد، گفت: در حال حاضر بخشی از مواد اولیه از جمله ابریشم از چین و پشم از نیوزلند و استرالیا وارد میشود که در صورت نوسازی صنایع مربوط به این مواد اولیه در این حوزه نیز دیگر مشکلی وجود نخواهد داشت.
خانم دست پاک تصریح کرد: آمار گمرک نشان میدهد ۸۰ درصد تولیدات فرش دستباف صادر و ۲۰ درصد تولیدات، صرف بازار داخلی میشود.
رئیس مرکز ملی فرش ایران ادامه داد: پس از حذف آمریکا به عنوان بزرگترین وارد کننده فرش ایران به دلیل تحریم ها، ۱۵ کشور دیگر را به عنوان جایگزین برای صادرات فرش ایرانی در نظر گرفته ایم.
وی گفت: همچنین به منظور توسعه صادرات فرش به کشورهای هدف، هیئتهای تجاری به این کشورها اعزام شده است و در نظر داریم با برگزاری نمایشگاههای متعدد، باعث رونق و توسعه صادرات فرش ایرانی شویم.
رئیس مرکز ملی فرش ایران افزود: وزارت صمت از طرحها و پایان نامهها دانشجویی در زمینه فرش حمایت میکند و دانشگاههای زیادی در حال مطالعه در زمینه فرش هستند.
خانم دست پاک در پایان به نقش رسانهها در رونق بازار فرش دستباف ایرانی اشاره کرد و گفت: حمایت رسانهها در رونق بازار فرش دستباف ایرانی مفید و ضروری است.