با فشار سهامداران آمریکایی بانکهای لبنانی
کمبود دارو و تجهیزات درمانی در لبنان
آمریکاییها میخواهند با تشدید فشار مالی و معیشتی بر مردم ، احزاب سیاسی لبنان را به پذیرش طرح دولت تکنوکرات مجبور کنند
به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صدا و سیما، کمبود دارو و تجهیزات پزشکی در بیمارستانهای لبنان بخاطر بحران مالی است که امریکا از مسببان اصلی آن است.
بانکهای لبنانی که در زمینه واردات دارو و تجهیزات پزشکی به بخش بهداشت و درمان لبنان کمک مالی ارائه میکردند، حدود یک ماه است این کمکها را متوقف کرده و به این ترتیب روند واردات این کالاها با مشکل جدی روبه رو شده و انبارهای دارویی این کشور به تدریج در حال خالی شدن است. "سلیمان هارون" رئیس انجمن بیمارستانهای خصوصی لبنان در این باره گفت: بحران زمانی شروع شد که بانکها در خصوص خارج کردن ارز از کشور محدودیتهایی را اعمال کردند، زیرا امکان تحویل ارز به شرکتهای خارجی برای خرید دارو و تجهیزات پزشکی وجود ندارد.
وی افزود، مذاکرات اعضای اتحادیه واردکنندگان تجهیزات پزشکی و دارو با "ریاض سلامه" رئیس کل بانک مرکزی لبنان نیز بی نتیجه بوده لذا در این شرایط روند امور به سمت بدتر شدن حرکت میکند، زیرا دارو و تجهیزات پزشکی در انبارها فقط برای سه ماه وجود دارد.
رئیس انجمن بیمارستانهای خصوصی گفت: این وضعت تهدید بسیار بزرگی برای بیماران صعب العلاج است. اکنون تجهیزات پزشکی مهمی همچون لولههای مورد استفاده در عمل جراحی قلب و داروهای تخصصی عمل استخوان، در حال تمام شدن است.
"غسان الامین" رئیس اتحادیه داروخانههای لبنان نیز گفت: با آغاز سال جدید میلادی دارو در داروخانهها و مراکز بهداشتی لبنان وجود نخواهد داشت و با مرحله فاجعه باری روبه رو خواهیم شد. وی بانکها را به اتخاذ راهکاری به منظور تسهیل واردات دارو فراخواند و هشدار داد که نبود دارو موجب بروز هرج و مرج در بخش بهداشت و درمان لبنان میشود، زیرا امکان توزیع داروهای قاچاق و تقلبی و در نتیجه تهدید زندگی مردم وجود دارد.
در عین حال کارشناسان اقتصادی در لبنان اعتقاد دارند امریکاییها که بیش از ۵۰ درصد سهام بانکهای بزرگ لبنانی را در اختیار دارند با اعمال سیاستهای پولی جدید به بهانهی اوضاع کنونی لبنان (نبود نخست وزیر در این کشور) میخواهند فشار مالی بر مردم این کشور را تشدید کنند تا احزاب سیاسی در لبنان مجبور به پذیرش طرح دولت تکنوکرات که خواست اصلی امریکایی هاست بشوند، این طرح بارها از زبان برخی احزاب وابسته به امریکا از جمله حزب المستقبل (جناح سعد حریری نخست وزیر مستعفی لبنان) مطرح شده است.