پخش زنده
امروز: -
یادمان شهدای ذوالفقاری آبادان تنها یادمان کشور است که بصورت خانوادگی اداره می شود .
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز آبادان؛ شهرهای مرزی خوزستان مرکز بسیاری از یادمانهای مهم دوران دفاع مقدس هستند.یادمانهای معروفی همچون یادمان شهدای شلمچه ، یادمان عملیات والفجر 8 ، یادمان کوشک، طلائیه و ....اما یادمانهای مهم دیگری هم هستند که شاید کمتر از آنان یاد شده باشد.
یکی از این یادمانها یادمان شهدای ذوالفقاری آبادان است؛ یادمانی که با همه یادمانهای دیگر تفاوت دارد، یادمانی که نه توسط ارگانها یا نهادهای دولتی که توسط یک خانواده اداره می شود، مکانی مهم که در دوران دفاع مقدس حوادث بزرگی را به خود دیده است و خانواده ای که آسایش و آرامش خود را وقف خدمت به این یادمان کرده اند تا حامل ارزشهای والایی باشند که رزمندگان دوران دفاع مقدس برای آن جنگیدند و خون ها دادند.
قاسم صادقی مدیر این یادمان می گوید: من از سال 1393 همراه با خانواده، پسر و عروسم از تهران به این منطقه مقدس یادمانی هجرت کرده و تا کنون در یک کانکس شبانه روز مشغول به ساخت و ساز و احیای این مکان مقدس هستیم.
او از تلاشهایش برای ثبت و ماندگار کردن این یادمان می گوید و ادامه می دهد: این یادمان را با شماره 16 در سال 1394 در ستاد فرماندهی کل قوا در بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس به ثبت رساندم.
در محل این یادمان که حالا تداعی کننده حماسه های دوران دفاع مقدس است، حوادث بیشماری رخ داده از جمله شهادت شهروندانی که در دوران جنگ، پای پیاده قصد خروج از شهر را داشتند و اینجا در بمباران جنگنده های دشمن به شهادت رسیدند.
محمد جواد تند گویان وزیر نفت وقت ایران نیز در ابتدای جنگ تحمیلی در همین مکان بدست نیروهای بعثی اسیر شد و تعدادی از روستاییان آبادان نیز در این مکان به اسارت نیروهای دشمن درآمدند .
محمد حسن صادقی فرزند قاسم صادقی نیز که دوشادوش پدر در یامان شهدای ذوافقاری زندگی خود را صرف خدمت به شهدا و زوار کاروان راهیان نور کرده است به ما می پیوندد و می گوید: عمده ترین دلیلی که موجب شد من در این مکان مقدس حضور یافته و در این یادمان خدمت کنم زنده نگهداشتن یاد و نام و سیره عملی شهدا و رزمندگان بود که در حال فراموشی بود .
او پیروی از فرامین مقام معظم رهبری را انگیزه خدمت در این مکان عنوان و تاکید می کند: رهبر عالی قدر ما فرمان آتش به اختیار فرهنگی برای ما صادر کرد و من هم در این عرصه فرهنگی حضور یافته ام تا انجام وظیفه کنم.
مریم بیک پور عروس این خانواده که دارای مدرک فوق دیپلم پرستاری است، علت حضور و خدمت در یادمان شهدای ذوالفقاری را اینگونه شرح میدهد: دین و آیین ما همسرداری را واجب شرعی دینی و اخلاقی می داند، زن شیعه باید همانند حضرت زهرا سلام الله تابع همسرش باشد تا موفقیتها را در کنار هم رقم بزنند.
او خدمت در این مکان مقدس را افتخار می داند و میگوید: امنیت، آسایش، آرامش، ساده زیستی، قناعت و خداباوری را در این راه تجربه کردم و مدتی است روایتگری سیره شهدا را نیز برای دانشجویان و دانش آموزان تدریس می کنم .
خدمت به کاروانهای راهیان نور، شناسایی افراد مستمند روستاهای همجوار و کمک به آنان، برگذاری کلاس های تربیتی برای خانمها و دختران روستایی، آشپزی روزانه برای 40 نفر و اجرای نقاشیهای دیواری از جمله کارهای دیگری است که خانم بیک پور و خانواده همسرش در این یادمان به آن همت می گمارند.
حال یادمان شهدای ذوالفقاری با تلاش خانوادگی خانواده صادقی پویا تر از همیشه آماده استقبال از زواری است که پای در این سرزمین مقدس می گذارند.
به گفته آقای صادقی در دو ماه گذشته بیش از 300 زائر از یادمان شهدای ذوالفقاری دیدن کرده اند.
تلاش خانواده صادقی برای روشن نگه داشتن چراغ یادمان ذوالفقاری، نماد از خود گذشتگی همه آنهایی است که راحتی و آسایش خود را برای روشنگری در راه آرمانهای والای دفاع مقدس، حفظ ارزشهای آن و پاسداشت خون شهدا صرف می کنند؛
به عبارتی اجرای فرمان آتش به اختیار فرهنگی مقام عظمای ولایت است.
نویسنده: شاپور زبردست