مالت فرآورده ای ضد سرطان!
قطع وابستگی کشور به واردات مالت با ایجاد صنایع تبدیلی
لرستان سومین تولید کننده محصول جو در کشور است.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما مرکز لرستان، جواد صالحیان مدیر زراعت سازمان جهاد کشاورزی لرستان گفت: ۱۱۰ هزار ازسطح زیر کشت جو دیم و 7 هزار هکتار آن آبی است. وی افزود: سالانه در لرستان 140 هزار تن جو با ۱۶۶ میلیارد تومان ارزش اقتصادی تولید می شود.
امروزه تولید محصولات کشاورزی علاوه بر زحمات زیاد، هزینه های بالایی را نیز در بر می گیرد مصرف محصولات این حوزه بایستی با برنامه ریزی درست و به دور از اتلاف واسراف صورت گیرد فرآوری محصولات کشاورزی و نیز گسترش صنایع تبدیلی و تکمیلی می تواند انقلابی درحوزه های مختلف کار آفرینی، مصرف بهینه و جلوگیری ازهدررفت منابع ایجاد کند .
هرچند درحوزه هایی همانند باغبانی درخصوص تامین آب میوه، کمپوت یا محصولات کنسرو شده اقدامات مهمی صورت گرفته است اما برای برخی از محصولات مثل ((جو))اقدام شایسته ای صورت نگرفته است .این موید آن است که سرمایه گذاران به خصوصی بایستی با دقت فراوان زمینه های سرمایه گذاری را رصد و خلاء های موجود را شناسایی کرده و با توجه به مصرف داخلی ضمن افزایش تولیدات داخل کشورمانع هدررفت امکانات و منابع برای واردات کالا شوند .
((جو)) دارای خواص فراوانی است از جمله اینکه خوردن آن تشنگی را فرو می نشاند ، تب را بر طرف می کند و مانع از غلیان صفرا می شود ،علاوه بر آن به نظر کارشناسان تغذیه این محصول اثر زیادی در جلوگیری از سرطان داشته و کاهنده کلسترول خون است و این اثرات حتما در مصرف فرآورده های آن مانند نوشیدنی هایی که از آن استحصال می شود تبلور خواهد شد .
در حال حاضر درلرستان سطح زیر کشت محصول جو 117هزار هکتار است .
به گفته
لرستان در تولید محصول جو رتبه سوم را در کشور دارد.
مدیر زراعت سازمان جهاد کشاورزی لرستان گفت: در5 سال آینده سطح زیر کشت جو در لرستان افزایش یافته ومیزان تولید هم به 250 هزار تن در سال خواهد رسید
قیمت تضمینی این محصول هم اکنون به ازای هر کیلوگرم 2 هزار و 500 تومان است.
شهرستانهای کوهدشت و بروجرد رکورد دار تولید محصول جو در لرستان هستند.
نبود سیلوی ذخیره محصول و کارخانجات تبدیلی از مشکلات کشاورزان جوکار لرستان است.
به گفته رئیس سازمان صنایع و معادن لرستان از150 هزار تن مالت مورد نیاز کشور تنها 4 هزار و 500 تن، البته نه در لرستان بلکه دراستانهای تهران، آذربایجان شرقی و گلستان تولید می شود .
در حالی حتی یک کیلو گرم از 150 هزار تن مالت مورد نیاز کشور در لرستان تولید نمی شود که این استان از نظر تولید این محصول جایگاه سوم را در کشور دارد.
صفی خانی افزود: متاسفانه به علت توسعه نیافتن صنایع تبدیلی در لرستان محصول جو در این استان مصارف صنعتی پیدا نکرده است. .
مالت عصاره خمیری جو است و به دلیل دارا بودن ترکیبات شیمیایی مهار کننده آنزیم ((اپروتو آز)) خواص ضد سرطانی داشته وعوامل طولی سرطان را در روده متوقف می کند.
براساس تحقیقات دانشمندان ایالت مونتانای آمریکا مصرف فرآورده های جو مانند مالت می تواند از تولید کلسترول مضردرکبد هم جلوگیری کند .
به گفته ابراهیمی معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی لرستان ازهر17 کیلوگرم جو 100 لیترماء الشعیراستحصال می شود .
سازمان صنعت، معدن و تجارت لرستان اجرای طرح تولید مالت درکوهدشت به عنوان قطب تولید این محصول در لرستان را در دستور کار دارد.
صفی خانی گفته: کارخانه 5 هزار تنی تولید فرآوردهای مختلف ازجو بخصوص مالت با اشتغالزایی درکمیسیون آمایش صنعت و معدن استان تصویب شده ومراحل نهایی تصویب آن در وزارت صمت درحال انجام است .
ظرفیت لرستان در تولید محصول جو و افزایش میزان تولید آن درآینده ای نزدیک به 250 هزار تن در سال زمینه را برای حضور بخش خصوصی و ایجاد کارخانجات تولید مالت در لرستان را فراهم خواهد تا ضمن قطع وابستگی کشورعواید اقتصادی آن نیز نصیب کشاورزان لرستان شود .