پخش زنده
امروز: -
پس از دو دهه خشکسالی، طرحی در حال تکمیل است که کشاورزان سيستان و بلوچستان، امید دارند، به آبی مطمئن برای کشت و کار دست پیدا کنند.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز سیستان و بلوچستان، اجرای طرح آب رسانی با لوله به دشت سیستان یکی از طرح هایی است که می تواند امید به آبادانی را در این منطقه افزایش دهد.
خشکسالی های دو دهه اخیر در سیستان و مهاجرت تعدادی از مردم موجب شد تا در سال1393 با تاکید مقام معظم رهبری و تصویب دولت، طرح آبرسانی به 46هزار اراضی در سیستان کلید بخورد.
مجری طرح آبیاری با لوله به دشت سیستان گفت: سیستان و بلوچستان جز استانهای کم بارش است که این امر ضرورت بکارگیری سیستمهای نوین آبیاری را دو چندان کرده است تا هم راندمان مدیریت مصرف آب افزایش یابد و هم موجبات رونق تولید فراهم شود.
سجادی با توجه به اینکه طرح آبیاری در پنج شهرستان شمالی شامل(هامون,هیرمند,زابل,زهک, نیمروز) به 16ناحیه عمرانی تقسیم و برای آن دو خط اصلی و 12 ایستگاه پمپاژ اصلی شامل ایستگاه پمپاژ aوb در حال اجرا است گفت:اعتبار این طرح 3هزار و 400میلیارد, تومان است که به دستور رهبر معظم انقلاب از محل صندوق ملی توسعه ملی تامین شده است.
وی افزود: تعداد 66هزار بهره بردار تحت پوشش این طرح قرار می گیرند و هر بهره بردار یک هکتار زمین با آب مطمئن دریافت خواهد کرد.
مجری طرح ابیاری به دشت سیستان گفت: آب مورد نیاز این طرح سالیانه 400میلیون متر مکعب است و این آب از محل مخازن چاه نیمه ها تامین خواهد شد.
با اجرای این طرح برای 2هزار و 870 که 90درصدشان بومیان منطقه بودند اشتغال زایی شد.
زورقی مدیرکل جهاد کشاورزی استان هم گفت: با اجرای این طرح روشهای کشت قدیم که اکثرا گندم و جو بود تغییر می کند و روند کشت از سوی گندم و جو به سمت گیاهان دارویی, سیفی جات و سبزیجات و محصولات گلخانه ایی تغییر می کند.