پخش زنده
امروز: -
محمد حسن نامی با کسب رأی اعتماد نمایندگان مجلس شورای اسلامی به عنوان وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات برگزیده شد.
به گزارش خبرنگار واحد مرکزی خبر ؛ در جلسه علنی مجلس ، پس از سخنان رییس جمهور در دفاع از وزیر پیشنهادی ارتباطات و فناوری اطلاعات ، سخنان نمایندگان موافق و مخالف و سرانجام سخنان وزیر پیشنهادی ، رای گیری شد که از مجموع 243 رای اخذ شده ، آقای نامی با 177 رأی موافق، موفق به کسب رای اعتماد نمایندگان مجلس شد.
دفاع رئیس جمهور از وزیر پیشنهادی در صحن مجلس
رئیس جمهور صبح امروز دردفاعش از وزیر پیشنهادی ارتباطات در جلسه علنی مجلس ارتباطات و فضای مجازی را مهمترین مسئله امروز در فضای دانش خواند و افزود: خدای بزرگ را سپاسگزارم که امروز موضوع وزارت مهم ارتباطات و فناوری اطلاعات در دستور است و بناست برای مسئولیت این وزارتخانه تصمیم گیری شود.
رئیس جمهور گفت: امروز ظرفیت نفوذ و شبکه ارتباطی استفاده از ظرفیت ارتباطی تقریبا در همه کشور شناخت شده و مورد استفاده است و در حوزه فضای مجازی هم دانشمندان و جوانان متخصصان ورود پیدا کردند.
وی گفت: متخصصان در تولید نرم افزار، محتوا و استفاده از این ظرفیت گام های بسیار بلند و ارزشمندی برداشته اند.
وی افزود: فضای مجازی و حوزه ارتباطات جایی است که هر ملتی بخواهد جایگاه شایسته ای در دنیا داشته باشد باید خود را درمرزهای دانش و فناوری و بهره برداری از آن تثبیت کند.
رئیس جمهور گفت:کارهای فراوانی هم در حوزه ارتباطات و هم در حوزه مجازی پیش روست البته خوشبختانه اخیرا مرکز ملی فضای مجازی و شورای عالی مجازی هم تشکیل شده است تا سیاست های کاری و برنامه ریزی و هدایت و اجرای همه برنامه ها در سراسر کشور هماهنگ شود و هدفمند حرکت کند.
رئیس جمهور گفت: کسی که امروز به عنوان وزیر پیشنهادی ارتباطات و فن آوری اطلاعات به مجلس معرفی می شود از متخصصان مسلط به حوزه ارتباطات و فضای مجازی است.
احمدی نژاد افزود:آقای نامی مانند بسیاری از جوانان این سرزمین در دوره دفاع مقدس فداکارانه حضور یافت تا جانش را برای استقلال ، عزت ، فرهنگ و آرمان های این سرزمین فدا کند.
رئیس جمهور گفت: وی که پس از دفاع مقدس در تخصص های مرتبط با حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات کارهای بسیار بزرگ و ارزشمندی را به ثمر رسانده از فرزندان رشید این ملت است که با لباس پر افتخار ارتش سرافراز جمهوری اسلامی همه عمر کاری اش را صرف خدمت به آرمان های انقلاب ، عزت و استقلال ایران عزیز کرده است.
احمدی نژاد،بهره مندی از بالاترین سطح دانش تخصصی در حوزه ارتباطات،داشتن سابقه بسیار غنی از کار پژوهشی و تخصصی و ایفای مسئولیت های گوناگون مرتبط با حوزه ارتباطات و فضای مجازی را از قابلیت های وزیر پیشنهادی ارتباطات برشمرد.
رئیس جمهور ابراز امیدواری کرد با حضور آقای نامی در وزارت ارتباطات پیشرفت های کشور در حوزه ارتباطات ، فضای مجازی و فناوری اطلاعات با سرعتی مضاعف پیش رود و شاهد دستاوردهای بزرگ تر و افتخار آمیزتر در این عرصه باشیم.
احمدی نژاد،هماهنگی در حوزه های فضایی، ماهواره های ارتباطی و سنجشی، ارتباطات زمینی و فضای مجازی را بیش از گذشته نیازمند هماهنگی بیشتر دانست و ابراز امیدواری کرد با پشتیبانی نمایندگان مجلس ، همت آقای نامی و همه دلسوزان شاهد برداشتن گام های بلند در این عرصه ها باشیم.
رئیس جمهور با تاکید بر پیشبرد طرح شبکه ملی اطلاعات افزود:باید همت و پشتیبانی کنیم تا هر چه زودتر به طور مستقل دارای شبکه ملی اطلاعات ، مختص جمهوری اسلامی با نگاهی جهانی در عرصه کنونی بین الملل باشیم.
احمدی نژاد در پایان ابراز امیدواری کرد: نمایندگان مجلس با رأی بالا آقای نامی را به دولت بفرستند تا دولت نیز او را برای ایفای مأموریت های بزرگ پشتیبانی کند.
رئیس جمهور پس از دفاع از وزیر پیشنهادی ارتباطات صحن مجلس را ترک کرد.
هیچگاه مسئولیتم تا این اندازه مرتبط نبوده است
وزیر پیشنهادی ارتباطات و فناوری اطلاعات در صحن علنی مجلس شورای اسلامی گفت: برنامه ای که به مجلس ارایه کرده ام شامل مجموعه ای از راهبردها ، اهداف و برنامه های اینجانب در شش ماه باقی مانده از دولت و قطعه ای از پازل چهار ساله دولت دهم خواهد بود.
محمدحسن نامی در جلسه علنی مجلس برای رأی اعتماد به وزیر پیشنهادی ارتباطات و فناوری اطلاعات افزود: خدا را شکر می کنم وزارتخانه ای که شما برای سکانداری آن تصمیم گیری می کنید بیشترین زمینه علمی را دارد و دارای متخصصان ارزشمند و فرهیخته است.
وی گفت: دلیل این مدعا این است که در جامعه چهار میلیون و 500 هزار نفری دانشجویان کشور 17 و 3 دهم درصد یعنی 777 هزار و 500 نفر متعلق به رشته های برق و الکترونیک و رایانه هستند و دلیل دیگر این مدعا این که 74 درصد 150 دانشجوی برتر کنکور امسال رشته های برق و رایانه را برگزیده اند.
نامی پشتوانه این جایگاه علمی کشور را توجه اسلام به علم و علما دانست و افزود: با آغاز انقلاب اسلامی این ارزش علمی که اسلام برای علم و علما قائل است زمینه را برای کشورمان فراهم کرد و اگر تاریخ ایران را به دو بخش قبل و پس از اسلام تقسیم کنیم مشاهده خواهیم کرد که بیشتر دانشمندان ، اندیشمندان و عرفا متعلق به ایران پس از اسلام هستند.
وزیر پیشنهادی ارتباطات و فناوری اطلاعات افزود: شاید هیچگاه در شغلی که قرار می گیرم تا این اندازه مرتبط نبوده و گذراندن دوره های جنگ الکترونیک ، دفاع سایبری و انواع بی سیم ها بخشی از تخصص بنده است.
وی گفت: بیشترین امکانات و تجهیزات ارتباطی ابتدا وارد نیروهای مسلح و سپس به بخش های غیرنظامی وارد می شود.
اجرای احکام برنامه پنجم را در اولویت قرار می دهم
وزیر پیشنهادی ارتباطات و فناوری اطلاعات با تاکید بر ضرورت گسترش شبکه اینترنتی و ایجاد اینترنت ملی گفت: کاهش شکاف دیجیتالی در کشور جز برنامه های کاری خواهد بود.
نامی گفت: در برنامه های خود تلاش کردم مشکلاتی را که مورد دغدغه همه نمایندگان عزیز است در اولویت قرار دهم و احکام قانون پنجم توسعه کشور را اجرا خواهم کرد.
وی افزود: تامین زیرساخت های ارتباطی و فناوری اطلاعات ، پهنای باند مناسب و شرایط امن، ایمن و پایدار برای دسترسی صددرصدی دستگاه اجرایی و بنگاههای کسب وکار و همچنین 60 درصدی خانوارها، تامین زیرساخت های لازم برای تعامل های الکترونیکی همه نهادهای دولتی و غیردولتی به منظور ارائه خدمات الکترونیکی در اولویت کاری خواهد بود.
وی افزود: ایجاد پایگاه داده های الکترونیکی استانی و ملی و بومی و کاربردی کردن آنها در قالب شبکه ملی اطلاعات در دست اقدام خواهد بود.
نامی گفت: همچنین حمایت از برقراری و توسعه شبکه های اختصاصی مانند شبکه بانکداری الکترونیکی ، تجارت الکترونیکی، شبکه سلامت ، شبکه مالیاتی کشور، توسعه شبکه علمی کشور ، شبکه آموزش و پرورش، شبکه اسناد و املاک، کاربرد فناوری اطلاعات در حوزه خدمات حقوقی و قضایی و همچنین کنترل فرآیندهای نفتی به سرعت پیگیری خواهد شد.
وی افزود: تعامل و همکاری مناسب با مجلس شورای اسلامی و دیگر سازمان های وابسته هم مورد توجه است و خوشبختانه با توجه به ظرفیت علمی و تسهیلاتی قابل توجه همه نمایندگان مجلس ارجمند و تجربه مدیریتی بسیار بالای نمایندگان زمینه همفکری و همکاری خوبی برای رفع مشکلات با همکاری وزارتخانه راهبردی ، ارتباطات و فناوری اطلاعات فراهم است که باید به خوبی استفاده کنیم.
نامی اظهار داشت : همکاری مناسب با شورای عالی فضایی کشور و سایر شوراهای تخصصی مورد توجه است و مقام معظم رهبری هم با توجه به اهمیت تمرکز بر سیاستگذاریها و تصمیم گیری های و هماهنگی ها در حوزه فضایی کشور امر به تشکیل شورای عالی فضایی کرده اند که وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات بیشترین نقش و تعامل را در آن دارد.
نامی گفت: همکاری با شوراهای علمی و فرهنگی مانند شورای عالی انقلاب فرهنگی و شورای امنیت ملی و تلاش برای توسعه خدمات فناوری اطلاعات در حوزه روستاها و مناطق محروم جزو برنامه های کاری است که از دغدغه های اصلی مجلس هم محسوب می شود.
نامی گفت: محرومیت زدایی ، کاهش شکاف دیجیتالی ، افزایش رفاه اجتماعی، ایجاد اشتغال ، توسعه متوازن ارتباطات بویژه در حوزه روستاها بسیار ضروری است و اقدامات گسترده ای در زمینه ایجاد دفاتر فناوری اطلاعات و ارتباطات (ict ) و ایجاد این دفاتر در شش هزار روستا در این مدت پیگیری خواهد شد.
وزیر پیشنهادی ارتباطات و فناوری اطلاعات افزود: باید با همکاری نمایندگان تلاش کنیم همه مسائل و مشکلات این حوزه به ویژه در حوزه پیمانکاری و کارگزاری به سرعت حل شود و تعریف مشخصی از چگونگی همکاری با کارگزاران مخابرات به صورت پیمانکاری و قراردادی در دستور کار خواهد بود.
نامی گفت : تقویت نظارت بر حوزه خصوصی سازی و تنظیم مقررات و روابط اپراتورها براساس سیاست های کلی اصل 44 قانون اساسی و دیگر موارد در اولویت است که جزء دغدغه های نمایندگان مجلس هم محسوب می شود.
وزیر پیشنهادی ارتباطات و فناوری اطلاعات افزود: راه اندازی اپراتور دوم در حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات نشان دهنده تلاش برای جلوگیری از ایجاد انحصار در این حوزه است و وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات از پیشگامان حوزه خصوصی سازی است و این روند ادامه خواهد داشت.
تقویت مقابله با تهدیدات سایبری از برنامه های من است
وزیر پیشنهادی ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت: یکی از دغدغه های نمایندگان، ارائه خدمات مطلوب به مردم است؛ اطمینان می دهم که طبق قانون با آن دسته از اپراتورهایی که نتوانند خدمات مطلوب ارائه دهند، برخورد شود.
نامی ، تقویت مقابله با تهدیدات سایبری را از برنامه های خود بیان کرد و افزود: دشمنان با حملات سایبری تلاش می کنند به جمهوری اسلامی ایران ضربه بزنند.
وی گفت: تلاش می کنیم با بهره گیری از انبوه استعدادهای کشور و کارشناسان علمی ، روز به روز برای مقابله با این تهدیدات قوی تر شویم.
نامی افزود: با توجه به رشد بالای فناوری اطلاعات، یکی از نکات مهم توجه به تحقیق و پژوهش و رشد و حمایت از شرکت های دانش بنیان است.
حمایت از تولید تجهیزات ارتباطی از دیگر سر فصل های برنامه های آقای نامی بود که وی تاکید کرد: از توان شرکت های داخلی برای ارتقای تولیدات بهره خواهد برد.
نامی سرمایه گذاری در زیر ساخت های ارتباطی کشور را از دیگر برنامه های خود اعلام کرد و گفت: توسعه صادرات و تجارت الکترونیک ، پیگیری تشکیل سازمان نظام مهندسی ارتباطات و فناوری اطلاعات با هدف ارتقای دانش مهندسی و حرفه ای اعم از بخش دولتی و بخش خصوصی، حمایت از اشاعه خط و زبان فارسی در فضای مجازی و تامین زیرساخت های لازم برای تقویت تجارت الکترونیک از دیگر برنامه های وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات بود که در جلسه رأی اعتماد به آن اشاره کرد.
سرپرست وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت: ما در زمینه تحقیقات و ارتباطات فناوری اطلاعات بیشتر باید توجه به فضای ماورای جو معطوف کرد که یکی از موارد تخصصی این جانب است.
محمد حسن نامی که برای اخذ رای اعتماد در مجلس حضور یافته است با تشکر از نمایندگان، افزود: در صورت تشخیص نمایندگان در سپردن این مسئولیت، اطمینان می دهم که در کنار شما رعایت قوانین را سرلوحه کار خود قرار دهم.