پخش زنده
امروز: -
بیش از دو هزار و 100 واحد صنعتی و سنتی تولید اسانس در منطقه کاشان فعال است.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما، مرکز اصفهان؛ رئیس مرکز رشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد کاشان گفت: با برآوردی که در منطقه کاشان شامل شهرستان کاشان و شهرهای تابعه شده ، 600 واحد صنعتی و هزار و 500 واحد سنتی تولید اسانس و عصارههای طبیعی کشور در این منطقه فعال است.
محمد عصاریان با اشاره به طرح ایجاد سرای نوآوری اسانس و عصارههای طبیعی در این واحد دانشگاهی افزود: با توجه به رویکرد جدید سازمان مرکزی دانشگاه آزاد اسلامی در ورود به مراکز کارآفرینی، نوآوری و اشتغال و ورود به دانشگاههای نسل سوم، طرح آمایش منطقهای در کشور با برنامه ای چندمادهای اجرا شده که براساس آن ظرفیتهای اقلیمی و بومی هر منطقه از کشور شناسایی شده است.
وی ایجاد اشتغال پایدار مستقیم صنعت اسانس را شامل جمعیت 20 هزار نفری دانست و گفت: وجود شرکتهایی با ظرفیت و توانایی بالا ، فعالیت مدیران و نیروی انسانی مجرب و باتجربه در منطقه کاشان از ظرفیتهای بالقوه این صنعت بهشمار میآید.
رییس مرکز رشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد کاشان افزود: شهرت ملی و بینالمللی گل سرخ و فرآوردههای آن در کاشان و شستوشوی هرساله خانه مقدس کعبه با گلاب و تولید اکثر اسانسها و عصارههای طبیعی در منطقه کاشان، لزوم وجود نگاهی علمی و مدلی نوین و تأثیرگذار از نقش کارآفرینی دانشگاه در این صنایع و جامعه را میطلبید.
محمد عصاریان، همچنین به راه اندازی سرای نوآوری اسانس در این واحد دانشگاهی اشاره کرد و گفت: بنابراین بهمنظور ارتقای دانشگاه آزاد اسلامی به دانشگاهی کارآفرین و دارای ارتباطی مؤثر با صنعت، مطابق برنامهریزی در افق زمانی پنجساله سرای نوآوری اسانس در کسب درآمدهای غیرشهریهای دانشگاه آزاد اسلامی واحد کاشان میتواند به بزرگترین و تخصصیترین حامی حرکتهای دانشبنیان در صنعت اسانس تبدیل شود و حتی در برنامه ای بلندمدت 10 ساله به مرکز بینالمللی خلاقیت و کارآفرینی در حوزه اسانس و عصارههای طبیعی تبدیل شود.
وی افزود: با ارائه این طرح به سازمان مرکزی دانشگاه آزاد اسلامی، دریافت مجوز برای راهاندازی سرای نوآوری اسانس در حال پیگیری است که در این طرح در مرحله نخست مشکلات این صنعت را در طرح پویش کارآفرینی و به کمک استادان و دانشجویان هرکدام از این مشکلات برطرف می شود.
رئیس مرکز رشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد کاشان گفت: رفع این مشکلات میتواند صنعت اسانس را از روش سنتی به صنعتی تبدیل کند و موجب آوردههای بسیاری هم به لحاظ مادی و غیرشهریهای برای دانشگاه شود و هم به دلیل اینکه این صنعت بومی منطقه است، دانشگاه را به یک برند تبدیل میکند و این میتواند در درازمدت برای دانشگاه آزاد هم استفادههای مالی داشته باشد و هم اینکه دانشجویانی که وارد دانشگاه میشوند، برای آینده دغدغههای اشتغال نداشته باشند.