نفت، راهبرد جدید آمریکا برای فشار بر سوریه
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما به نقل از المیادین، آمریکا با مستقر کردن خودروهای زرهی خود نزدیک میدانهای نفتی سوریه، راهبرد جدیدی برای اعمال فشار اقتصادی به دمشق ایجاد کرده است. خودروهای زرهی آمریکا بار دیگر در هفت پایگاه اطراف حوزههای نفتی شمال سوریه مستقر شدند.
میدانهای العُمَر، التَنک، الجفره و کونیکو، بزرگترین حوزههای نفتی سوریه اند که حدود دو سوم ذخایر نفتی را تشکیل میدهند و میزان ذخایر آنها دو میلیارد و نیم بشکه برآورد میشود. به نظر میآید نبرد برای نفت به اوج رسیده است و نامزدها برای آغاز این نبرد بسیارند. فقط واشنگتن نیست که برای دستیابی به نفت سوریه حضور دارد. پس از آنکه الهام احمد رئیس مشترک شورای سوریه دموکراتیک به یک شرکت اسرائیلی ضمانت کتبی برای تصرف در نفت سوریه ارائه کرد، این شرکت در ماه ژوئن گذشته عملیات حفاری نفت را آغاز کرد. فروش نفت که به ۴۰۰ هزار بشکه خواهد رسید ماهانه ۱۰ میلیون دلار برای قسد درآمد خواهد داشت و این روند تحت نظارت وزارت خزانه داری آمریکا و موافقت این وزارتخانه خواهد بود.
مسکو که واشنگتن را به غارت و قاچاق نفت (سوریه) به خارج متهم کرد، مرزبانان سوری را برای استقرار در مناطق نزدیک به منابع نفت و گاز در منطقه رمیلان، المالکیه و القحطانیه در حومه الحسکه اعزام کرد تا برای دمشق زمینه باز پس گیری این مناطق فراهم شود. اما آنکارا پیشنهاد واشنگتن را برای تقسیم نفت سوریه در مقابل توقف عملیات نظامی ترکیه علیه قسد را نپذیرفت.
اردوغان گفت، انسان را بر نفت ترجیح میدهد؛ این در حالی است که تانکرهای حامل نفتی که داعش استخراج میکرد سالها از خاک ترکیه به سمت بندر جیهان ترکیه عبور میکرد. امروز کاروانهای نفتی تحت حراست ارتش آمریکا با عبور از عراق و اردن به سمت جنوب و از آنجا به اسرائیل حرکت میکنند. نگه داشتن ۶۰۰ سرباز آمریکایی در شرق سوریه فقط برای نفت نیست بلکه برای محروم کردن دمشق از مهمترین منابع خود برای بازسازی آن چیزی است که سالها جنگ آن را ویران کرد. چرا که دمشق بدون درآمدهای نفتی در گِرو قدرتهای منطقهای و بین المللی خواهد بود و ناگزیر میشود انرژی را وارد کند و در این صورت نمیتواند جایگاه صنعتی خود را احیا کند و آن خودکفایی را که برای چند دهه طولانی از استقلال سوریه محافظت کرده بود، محقق سازد.
خبرنگار در پایان گفت: برگ برنده نفت، راهبرد جدید واشنگتن است تا فشار اقتصادی به دمشق وارد کند و سوریه را وادار کند تا برخی امتیازهای سیاسی را به ویژه در چارچوب مذاکرات درباره قانون اساسی سوریه ارائه بدهد و به کُردها اجازه دهد تا منطقه خودمختار برپا کنند. اما بشار اسد رئیس جمهور سوریه تاکید کرد دمشق هرگز آن را نخواهد پذیرفت. درگیری بر سر نفت، هزینه نظامی دمشق را برای باز پس گیری همه جغرافیای سوریه و درآمدهای آن افزایش خواهد داد.