در نشست خبری با وزیر امور خارجه بحرین مطرح شد
انتقاد لاوروف از مواضع مزورانه آمریکا در قبال سوریه
آمریکاییها اعلام کردند بر داعش پیروز شدند، سپس اعلام کردند از سوریه خارج میشوند، پس از آن، برای حمایت از کردها بازگشتند و سپس حمایت خود از کردها را متوقف کردند و بعد، برای نفت بازگشتند
به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صدا و سیما به نقل از شبکه تلویزیونی روسیا الیوم، سرگئی لاوروف وزیر امور خارجه روسیه در نشست مشترک خبری با خالد بن احمد آل خلیفه وزیر امور خارجه بحرین در مسکو گفت: تلاشهای روسیه را برای حل بحران سوریه بر اساس قطعنامه ۲۲۵۴ شورای امنیت و نتایج گفتگوهای ملی سوریه در سوچی، به اطلاع همتای بحرینی خود رساندم. ما همچنین تلاشهای بیشتر در چارچوب فرآیند آستانه به منظور همکاری در زمینه نابودی تروریسم در استان ادلب و ثبات اوضاع در منطقه فرات، صورت دادیم. ما همچنین درباره همکاری در بازسازی زیرساختها در سوریه که برای بازگشت آوارگان به سرزمین شان اقدام مهمی است، گفتگو کردیم. تحولات اخیر از جمله موضع آمریکا که نقض همه قطعنامه های شورای امنیت درباره شهرک های اسرائیلی و اشغالی بودن منطقه کرانه باختری محسوب می شود، برای ما نگران کننده است.
وی در پاسخ به سوالی درباره طرح روسیه درباره منطقه خلیج فارس خاطرنشان کرد: روسیه تدابیر مناسب را برای عملی کردن طرح خود درباره حل و فصل اوضاع در منطقه خلیج فارس اتخاذ میکند. ما چند سال است گامهایی در این باره برداشته ایم، اما باید اعتراف کنیم که اگر این کشورها به این طرح پاسخ مناسبی داده بودند، اوضاع هم اکنون در منطقه خلیج فارس، باثبات و امنیت بیشتر بود.
لاوروف درباره مواضع مزورانه آمریکا در قبال سوریه، گفت: آمریکاییها در ابتدا اعلام کردند بر داعش پیروز شدند، سپس اعلام کردند از سوریه خارج میشوند، پس از آن برای حمایت از کردها بازگشتند و سپس حمایت خود از کردها را متوقف کردند و بعد از آن برای نفت بازگشتند. به سود کردهاست که با دولت قانونی در سوریه گفتگو کنند و به رویکردی دست پیدا کنند که باعث برقراری ثبات و امنیت در این کشور شود. بعضی فرماندهان قسد به این مسئله تکیه دارند که آمریکا، تشکیل کشور کوچک برای آنها در سوریه را تضمین خواهد کرد.
وی افزود: نشریه اینترنشنال به این موضوع اشاره کرد که مشاور امنیت ملی رئیس جمهور آمریکا با سران سیاسی نیروهای سوریه دموکراتیک تماس گرفته و آنها را راضی کرده است که این نیروها باید با گروههای مخالف بشار اسد از جمله گروههای تروریستی، همکاری کنند و به دنبال آنچه مقابله با نظام میخوانند، باشند، زیرا چنین اقدامی مطابق منافع آمریکاست. از پاسخ کردها آگاهی ندارم، اما نشانههایی وجود دارد که عدهای ممکن است با این دیدگاه موافق باشند. این موضوع نگران کننده است.
وزیر امور خارجه روسیه درباره اصرار ترکیه بر اینکه نیروهای سوریه دموکراتیک باید از مرزهای ترکیه عقب نشینی کنند، گفت: وزارت دفاع روسیه روز گذشته دیدگاه ما را درباره تحولات میدانی اعلام کرد. عقب نشینی افراد مسلح کرد، صورت گرفت. اگر در بعضی محلها حضور داشته باشند، این موضوع طبیعی است. گشتهای مشترک روسیه و ترکیه تا فاصله ۱۰ کیلومتری، این عقب نشینی را تایید خواهد کرد. ما در ماه اکتبر در سوچی در این باره توافق کردیم.
لاوروف افزود: پس از آنکه، وزارت دفاع روسیه موضع خود را در پاسخ به سخنان مقامات ترکیه اعلام کرد، تماسهایی بین نمایندگان دولت ترکیه و سفیر ما صورت گرفت. آنها در دیدار با سفیر ما تاکید کردند که هیچ کسی در ترکیه، اجرای تعهدات طرف روس تردید ندارد. آمریکاییها برای کارشکنی در گفتگو بین کردها و دمشق تلاش میکنند و ما باور داریم که این گفتگوها، میتواند نه فقط مشکل حقوق کردها را تضمین کند، بلکه همچنین منافع و امنیت ترکیه را هم تضمین خواهد کرد.