با حضور کارشناسان سیاسی و نظامی بررسی شد
شکست سیاسی صهیونیست ها در مقابل مقاومت
کارشناسان: مقاومت در دور اخیر رویاروییها شکست سیاسی سختی به رژیم اشغالگر قدس وارد کرد
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما، کارشناسان امور سیاسی
و نظامی بر قدرت مقاومت برای تحمیل شکست سیاسی به رژیم اشغالگر در دور اخیر رویاروییها و همچنین توانمندی آن برای ناکام گذاشتن اهداف سیاسی این رژیم تاکید کردند.
به نوشته پایگاه الرساله نت، این رویکرد در برنامهای در مرکز رسانهای "الرساله" در سالن التحریر با عنوان «بررسی تجاوز اخیر به غزه» با حضور شماری از کارشناسان سیاسی و نظامی، بیان شد.
حسن عبده تحلیلگر امور سیاسی گفت: مقاومت به اقدام اسرائیل در هدف قرار دادن مرکز فرماندهی نظامی گروه جهاد اسلامی پاسخ داد. بهاء ابو العطا فرمانده نظامی و مسئول منطقه شمال و عملیاتهای آن بود. عبده تصریح کرد: علت مشارکت نکردن عملی گروه حماس در درگیری با رژیم صهیونیستی بر اساس این ارزیابی است که مشارکت در درگیری با رژیم صهیونیستی چه بسا گستره آن را افزایش دهد و باعث ایجاد جنگ فراگیر شود.
او گفت: با توجه به اوضاع سیاسی فلسطین و بحران مسائل انسانی در نوار غزه، حماس ترجیح داد، در زمان معقولی این دور از درگیریها را پایان دهد و از گستره پاسخ علیه رژیم صهیونیستی بکاهد. همچنین حماس میخواست، رژیم اشغالگر فرصت تشکیل دولت وحدت ملی را از دست بدهد.
حسن عبده افزود: پس از پایان یافتن انتخابات در اسرائیل و با توجه به بحران سیاسی کنونی این رژیم، نتانیاهو نخست وزیر این رژیم ترجیح داد وارد دور جدید تشدید تنشها با غزه شود؛ افزون بر آن بنی گانتس هم ترجیح داد، برای گرفتار کردن نتانیاهو در باتلاق غزه، درگیریها آغاز شود.
این تحلیلگر سیاسی گفت: هدف اصلی که گروه گردانهای القدس بر آن متمرکز شد، توقف روند جریان عادی زندگی مردم در تشکیلات رژیم صهیونیستی و تحریک آنها علیه نخست وزیر این رژیم بود، به گونهای که نتواند هیچ دستاورد سیاسی برای خود محقق کند. وی افزود: یکی از اهداف علاوه بر پاسخ نظامی به جنایتهای این رژیم، جلوگیری از آن برای تحقق اهداف سیاسی اش بود. در همین زمینه رامی ابوزبیده تحلیلگر امور نظامی گفت: دشمن پیش از اجرای عملیات ترور ابوالعطا اقدامات ویژهای همانند استقرار نیروهای خود در مرزها انجام داد و این باعث شد، مقاومت غافلگیر نشود و مستقیما به اهدافش دست یابد.
ابوزبیده گفت: گردانهای القدس فورا عمق تل آویو را هدف قرار دادند و این باعث ایجاد رعب و وحشت در جامعه اسرائیل شد و تداوم شلیک موشکها از جانب مقاومت فلسطین به اهمیت آن به عنوان ابزاری دفاعی اشاره دارد.
وی افزود: شلیک بیش از از ۵۰۰ موشک به عمق سرزمینهای اشغالی هیبت این رژیم را در هم شکست و تقریبا سه میلیون نفر از ساکنان این سرزمینها را مجبور کرد، به پناهگاهها بروند. این درگیری از توانمندی نظامی گردان قدس پرده برداشت و نشان داد، این گروه میتواند هیبت دشمن را در هم بشکند.
عدنان ابو عامر تاکید کرد: اسرائیل خیلی کم به اجرای عملیات نظامی بدون تحقق اهداف سیاسی پناه میبرد. وی همچنین به شواهدی نزد مسئولان صهیونیستی که عملیاتی پیش از برگزاری انتخابات انجام داده اند، اشاره کرد.
ابو عامر افزود: مناحیم بیگن نخستوزیر وقت رژیم صهیونیستی رآکتورهای هستهای عراق در سال ۱۸۸۱ پیش از زمان انتخابات بمباران کرد و باعث موفقیت حزب لیکود در انتخابات شد، اما شیمون پرز زمانی که کشتار قانا را در سال ۱۹۹۶ به راه انداخت و با مقاومت روبرو شد، اشتباه کرد.
وی گفت: نتانیاهو میخواست، خود را به عنوان آقای امنیت نشان دهد، در حالی که وارد درگیری شد که زندگی را برای ۵۰ ساعت در این رژیم تعطیل کرد و این موضوع سوال مهمی نزد صهیونیستها ایجاد کرد مبنی بر اینکه در صورتی که حماس و حزب الله به دولت ملحق شوند، ساختار دولت چگونه خواهد بود.
ابوعامر همچنین اظهار داشت: این دور از درگیریها از توانمندی بالای فلسطینیها برای فلج کردن رژیم اشغالگر پرده برداشت و این در حالی است که فلسطین تجهیزات نظامی زیادی در اختیار ندارد.