وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در ۳۱ استان و ۱۲۰ شهرستان کشور طرح بررسی شیوع ناباروری را آغاز کرده است، در استان فارس هم در راستای این طرح یک هزار و ۴۸۳ زن ۱۵ تا ۴۹ ساله مورد پرسشگری قرار میگیرند.
به گزارش
خبر گزاری صدا وسیما ،مرکز فارس ،دکتر عبدالرسول همتی معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیرازامروز از آغاز اجرای طرح بررسی شیوع ناباروری در استان فارس خبر داد و با بیان اینکه این طرح از ۲۵ آبان شروع شده و تا پایان آذر ماه امسال ادامه دارد گفت: در این طرح، یک هزار و ۴۸۳ زن ۱۵ تا ۴۹ ساله در استان فارس مورد پرسشگری قرار میگیرند.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز افزود: در این طرح ۲۲ کارشناس مامائی با ارائه کارت شناسایی معتبر در شهرستانهای شیراز، زرین دشت، خرامه و خرمبید با مراجعه به در منازل از افراد واجد شرایط طرح، پرسشگری میکنند.
همتی ادامه داد: با توجه به اهمیت دسترسی به آمار دقیق و به روز در برنامهریزی و اجرای مداخلات پیشگیرانه از ناباروری، مطالعه بررسی شیوع ناباروری اولیه و ثانویه در زنان ۱۵ تا ۴۹ ساله ایرانی از سوی دفتر سلامت خانواده وزارت بهداشت طراحی شده است.
این مقام مسوول گفت: ناباروری به عنوان مشکلی در سلامت باروری، نظام سلامت را در ابعاد مختلف با چالشهای متعددی مواجه کرده و در این راستا طرح بررسی شیوع ناباروری در جمهوری اسلامی ایران از طریق پرسشگری درِ خانه شهرستانهای منتخب دانشگاههای علوم پزشکی انجام میشود.
او اضافه کرد: از زمان ابلاغ سیاستهای کلی جمعیت از سوی مقام معظم رهبری، دفتر سلامت جمعیت، خانواده و مدارس معاونت بهداشت، فعالیتهایی را در زمینه بند سوم این سیاستها با هدف رفع مشکل ناباروری آغاز کرد که میتوان به فرهنگ سازی و ارتقای آگاهی عمومی نسبت به عوامل ایجاد کننده ناباروری و همچنین پیگیری ادغام برنامه ناباروری در نظام شبکه بهداشت و درمان کشور اشاره کرد.
دکتر همتی بیان کرد: این طرح با همکاری مردم و کارشناسان مراقب سلامت و مدیران ناظر میدانی، به نحو شایستهای اجرا میشود، همچنین با استفاده از اطلاعات صحیح این طرح، برای زوجین با مشکلات باروری برنامه ریزی مناسبی صورت میگیرد.
لازم به ذکر است در این مطالعه نیازی به اعلام نام و نام خانوادگی افراد نیست و سوابق باروری افراد به شکل کاملا محرمانه پرسیده خواهد شد. باروری و تزاید نسل از مفاهیم مهم جمعیتی محسوب میشود که همیشه مورد توجه بوده است، زیرا بقا و دوام هر جامعه به این موضوع مهم بستگی دارد.
با ابلاغ سیاستهای کلی جمعیت در اردیبهشت ماه سال ۱۳۹۳، وزارت بهداشت برای اجرایی سازی این سیاستها برنامههای ویژهای را آغاز کرده است.
به نظر میرسد در ایران با افزایش متوسط سن ازدواج و تاخیر در فرزندآوری مشکلات باروری رو به افزایش است. در این راستا و به منظور تعیین شیوع این مشکل سلامت از سال ۱۳۹۵ انجام مطالعهای کشوری در دفتر سلامت جمعیت، خانواده و مدارس شکل گرفت.