وزارت امور خارجه کره جنوبی اعلام کرد: در بحبوحه انتقادهای مردمی (در کره جنوبی) از درخواست افزایش شدید سهمیه کره جنوبی در تأمین هزینههای مربوط به نگهداری نظامیان آمریکاییِ مستقر در کره جنوبی، این گفتگوها با شکست مواجه شد.
در مذاکرات سال گذشته، سئول پذیرفته بود که برای امسال، هزینهای بیش از ۱/۰۴ تریلیون وونِ کره جنوبی (برابر با ۸۹۶ میلیون دلار آمریکا) بپردازد و انتظار داشت افزایش سهمیه اش برای سال آینده به نحوی باشد که حدود یک میلیارد دلار در این خصوص هزینه کند. این در حالی است که گفته میشود، مقامات آمریکایی از همتایان کره جنوبیِ خود خواسته اند که چهار میلیارد دلارِ دیگر روی این مبلغ بگذارند و هزینهای در حدود پنج میلیارد دلار برای نگهداری ۲۸۵۰۰ سرباز آمریکایی در پایگاههای نظامی مختلف در خاک کره جنوبی بپردازند.
البته مقامات آمریکایی این رقمِ (پنج میلیارد دلاری) را تأیید نکرده اند، اما دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا، پیشتر گفته بود که حضور سربازان آمریکایی در کره جنوبی و اطراف آن، باعث به ارمغان آوردن حفاظتی برای کره جنوبی میشود که پنج میلیارد دلار ارزش دارد.
مذاکرات یاد شده بین آمریکا و کره جنوبی در حالی برگزار میشود که تلاشهای آمریکا برای دستیابی به توافق با کره شمالی برسر برنامههای هستهای و موشکی این کشور، متوقف شده است. کره شمالی تا پایان سال جاری میلادی به آمریکا مهلت داده است که طرز رویکرد خود را نسبت به کره شمالی تغییر دهد، تا شاید ازسرگیری مذاکرات میان دو کشور میسر شود.
لی های-هون، رئیس کمیته اطلاعاتی پارلمان کره جنوبی در مصاحبه رادیویی گفت: سفیر آمریکا در کره جنوبی در اوایل ماه جاری میلادی (نوامبر)، با من گفتگویی طولانی داشت و به من گفت: سئول فقط یک پنجم از سهمی را که باید برای نگهداری سربازان آمریکایی در خاک کره جنوبی هزینه کند، میپردازد.
بر اساس قوانین کره جنوبی، هرگونه توافق مربوط به تعیین سهم هزینههای نظامی این کشور باید مورد تأیید پارلمان کره جنوبی قرار گیرد. این در حالی است که قانونگذاران عضو حزب حاکم کره جنوبی این هفته گفتند: اگر نتایج مذاکرات میان دو کشور، حاکی از زیاده خواهیها (ی آمریکا) در این خصوص باشد، ما از تصویب چنین توافقی در پارلمان امتناع خواهیم کرد، زیرا این نشان دهنده انحراف از اصول و ساختار توافقاتی است که حدود سی سال میان دو کشور برقرار بوده است.
ترامپ همواره از این که متحدان آمریکا کمکهای مالیِ کافی به هزینههای دفاعی مشترک نمیکنند، ابراز نارضایتی کرده است. قرار است آمریکا مذاکراتی مجزا را برای دستیابی به توافقات جدید در خصوص به اشتراک گذاشتن هزینههای دفاعی مشترک با ژاپن، آلمان و ناتو، در سال آینده میلادی (۲۰۲۰) برگزار کند.