پشیمانی کره شمالی از مذاکره با آمریکا
دیگر علاقهای به گفتگو با آمریکا نداریم
مقام بلند پایه کره شمالی: به گفتگوهای بی حاصل با آمریکا که فقط باعث میشود ترامپ چیزی برای مباهات کردن داشته باشد، علاقه نداریم.
به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صدا و سیما به نقل از خبرگزاری رویترز، کره شمالی اعلام کرد به گفتگوهای بی حاصل با آمریکا، که فقط باعث میشود ترامپ چیزی برای مباهات کردن داشته باشد، علاقهای ندارد.
کیم کایه گوآن، مقام بلندپایه کره شمالی و معاون سابق وزیر خارجه این کشور ضمن بیان این مطلب از آمریکا خواست اگر خواهان گفتگو است، به سیاست خصمانه خود پایان دهد. وی این سخنان را پس از آن بیان کرد که ترامپ یکشنبه با اشاره به برگزاری یک نشست دیگر با کیم جونگ اون، رهبر کره شمالی، از وی خواست به سرعت اقدام کند.
کیم کایه گوآن در بیانیهای که در خبرگزاری مرکزی کره شمالی منتشر شد، اعلام کرد توئیت ترامپ را دیده است، اما با وجود سه نشست دوجانبه بین سران دو کشور از ژوئن سال گذشته تاکنون، بهبود چندانی حاصل نشده است. وی گفت: ما دیگر به چنین گفتگوهایی که فایدهای برای ما ندارد، علاقهای نداریم.
کیم کایه گوان گفت: با توجه به اینکه در مقابل چیزی به دست نمیآوریم، دیگر به رئیس جمهور آمریکا چیزی نمیدهیم که بتواند به آن افتخار کند، مگر اینکه در مقابل موفقیتهایی که ترامپ به عنوان دستاوردهای اجرایی به آن افتخار میکند، ما به ازایی دریافت کنیم.
این دومین بار کمتر از یک هفته است که ترامپ هدف مستقیم اظهارات مقامات کره شمالی قرار گرفته است؛ اقدامی که کره شمالی از زمان از سرگیری روند گفتگوی دو طرف در سال ۲۰۱۸ - که به طور عمده غیرسازنده بوده است، از آن اجتناب کرده است.
خبرگزاری رسمی کره شمالی در بیانیهای دیگر به نقل از کیم یونگ چول، مقام بلندپایهای که قبلاً هدایت مذاکرات با آمریکا را بر عهده داشت، ظاهراً در اشاره به تمرینهای نظامی مشترک آمریکا و کره شمالی و تحریمهای تنبیهی آمریکا اعلام کرد واشنگتن نباید قبل از کنار گذاشتن سیاست خصمانه خود، رؤیای خلع سلاح هستهای را در سر بپرورد.
رئیس جمهور آمریکا زیاد حرف زده استکیم یونگ چول گفت: ما هیچ اضطراری نداریم و قصد نداریم با آمریکای حقه باز پای میز بنشینیم. کره شمالی انتظار دارد برای هر دستاورد اجرایی که رئیس جمهور آمریکا که بیش از یک سال، این همه درباره آن صحبت کرده است، ما به ازاء دریافت کند.
وی تصریح کرد: تنها زمانی رایزنی درباره خلع سلاح هستهای ممکن خواهد بود که اعتمادسازی بین کره شمالی و آمریکا در اولویت قرار گیرد و همه تهدیدها علیه امنیت و توسعه این کشور برطرف شود.
ترامپ و رئیس کره شمالی ژوئن سال گذشته برای نخستین بار در اجلاس تاریخی در سنگاپور دیدار کردند. هدف از این دیدار، پیشبرد مذاکراتی بود که آمریکا امیدوار بود به برچیدن برنامههای هستهای و موشکی کره شمالی منجر شود.
این گفتگوها پیشرفت چشمگیری نداشته است و دومین اجلاس ترامپ و کیم جونگ اون که ماه فوریه در ویتنام برگزار شد، شکست خورد.
سران دو کشور ماه ژوئن در سومین نشست بر سر آغازه دوباره مذاکرات توافق کردند، اما گفتگوهای دو کشور در سطح کاری ماه اکتبر پس از آن پایان یافت که فرستاده کره شمالی، آمریکاییها را متهم کرد با دست خالی پای میز مذاکره آمده اند.
کره شمالی خواهان لغو تحریمهایی شده است که موجب تزلزل اقتصادی این کشور شده است. کیم جونگ اون ماه آوریل به واشنگتن تا پایان سال ضرب الاجل تعیین کرد تا نرمش بیشتری نشان دهد. این درخواست موجب نگرانی درباره اقدام احتمالی کره شمالی در از سرگیری آزمایشهای هستهای و موشکهای دوربرد شد که از سال ۲۰۱۷ به حال تعلیق درآورده بود؛ تعلیقی که ترامپ بارها از آن به عنوان دستاورد بزرگ تعامل با کره شمالی نام برده است.
کیم کایه گوآن گفت: اگر آمریکا واقعاً خواهان گفتگو است، باید گامی قاطعانه در جهت کنار گذاشتن سیاست خصمانه اش بردارد.
آیا آمریکا به درخواست کره شمالی قبل از پایان ضرب الاجل عمل خواهد کرد؟
ترامپ در پیامی توئیتری از کیم جونگ اون خواست ”معامله را جوش دهد. وی در انتهای پیام خود نوشت: به زودی میبینمت! وی این پیام را چند ساعت پس از آن منتشر کرد که آمریکا و کره جنوبی اعلام کردند برای تقویت تلاش برای پیشبرد روند متوقف شده صلح، تمرینهای نظامی را به وقت دیگری موکول میکنند.
کره شمالی این تمرینهای نظامی را به عنوان آماده سازی برای حمله محکوم میکند. این کشور همچنین یکشنبه اعلام کرد قطعنامه اخیر سازمان ملل درباره وضعیت حقوق بشر در کره شمالی، مانعی در مسیر گفتگوهای جدید با آمریکاست.
وزارت خارجه آمریکا به درخواستها برای اظهارنظر پاسخ نداد، اما یک مقام بلندپایه دفاعی آمریکا گفت: واشنگتن باب (مذاکره) را برای پیونگ یانگ باز گذاشته است. این مقام که خواست نامش فاش نشود گفت: رویکرد آنها تاکنون سودمند نبوده است. امیدواریم آنها این را فرصتی تاریخی برای خود بدانند.
این مقام گفت: مارک اسپر، وزیر دفاع آمریکا دوشنبه با وئی فنگهه Wei Fenghe همتای چینی خود در بانکوک تبادل نظر کرد و از پکن خواست پیونگ یانگ را ترغیب به بازگشت به مذاکرات با «رویکرد حل مشکل» کند.