در پی اجرای طرح مدیریت مصرف سوخت
کرایه تاکسیها و حمل بار برون شهری افزایش ندارد
معاون حمل و نقل سازمان راهداری:با تخصیص سهمیه به تاکسیهای کرایه و وانت بارهای برون شهری، این خودروها تا اطلاع ثانوی مجاز به افزایش نرخها نیستند.
آقای مهران قربانی در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما با اشاره به اجرای طرح مدیریت مصرف سوخت از روز جمعه در کشور افزود: با توجه به تاثیر افزایش نرخ سوخت در فعالیتهای ناوگان تاکسی و وانت بار برون شهری، سازمان راهداری و حمل و نقل جادهای موضوع سهمیه سوخت ناوگان سواری عمومی بین شهری را در کمیته بررسی موارد خاص وزارت کشور پیگیری کرد و مصوبه لازم اخذ شد.
وی اضافه کرد: بر این اساس وانت بارهای برون شهری بنزین سوز، سهمیه ۳۰۰ لیتری و دوگانه سوز ۱۲۰ لیتر سهمیه سوخت دریافت میکنند و برای ۳۶ هزار تاکسی برون شهری هم ماهانه سهمیه درنظر گرفته شده است.
وی گفت: سواری کرایههای عمومی برون شهری دوگانه سوز ماهانه ۴۵۰ لیتر و تاکسیهای بنزین سوز ماهانه ۷۵۰ لیتر سهمیه سوخت دریافت میکنند.
قربانی افزود: درصورتیکه سامانههای بارنامه وانت بارها و صورت وضعیت تاکسیها پیمایش بیش از این سهمیه را ثبت و اعلام کنند سهمیه بیشتری به این خودروها اختصاص خواهد یافت.
به گفته معاون حمل و نقل سازمان راهداری، این سازمان دو ماه مهلت گرفت تا با استقرار سامانههای کنترلی میزان سهمیه سوخت ناوگان بنزین سوز برون شهری را هم بر اساس پیمایش تعیین کند و بر این اساس از طریق بارنامه وانت بارها و صورت وضعیت تاکسیهای برون شهری و همینطور از طریق اپلیکیشنهای مدیریت، پیمایش این سهمیه تعیین خواهد شد.
وی در خصوص تاثیر اجرای طرح مدیریت مصرف سوخت در تردد ناوگان باری و مسافری کشور نیز گفت: با توجه به اینکه سوخت ناوگان مسافری و باری کشور گازوئیل است و این نرخ هیچ تغییری نکرده است لذا اجرای این طرح تاثیری در فعالیت ناوگان اتوبوسی و کامیونها نداشته است و فعالیت این ناوگان طبق روال عادی در حال انجام است.
آقای قربانی در خصوص احتمال تغییر کرایههای حمل بار و مسافر نیز افزود: هم اکنون و در کوتاه مدت تغییر در نرخ کرایهها مدنظر قرار ندارد و هموطنان در صورت برخورد با هرگونه تخلف احتمالی میتوانند موارد را به بازرسی سازمان راهداری در همه پایانههای حمل بار و مسافر سراسر کشور گزارش دهند.
معاون حمل و نقل سازمان راهداری در خصوص تاثیر اجرای این طرح در صنعت حمل و نقل کشور نیز گفت: نفس واقعی کردن بهای سوخت مورد تاکید همه فعالان و اهالی صنعت حمل و نقل است و این کار به مثابه اقدامی درمانی است که ممکن است برای مردم در کوتاه مدت تلخیهایی هم داشته باشد، اما در نهایت از طریق افزایش بهره وری و استفاده از فناوریهای هوشمند، میتواند به بهبود این صنعت در کشور و رقابتی شدن آن منجر شود.