به گزارش
خبرگزاری صدا وسیما مرکزکرمانشاه ، ازدحام جمعیت زیاد است و خانوادههای زیادی اینجا منتظرند، وقتی وارد بیمارستان شدم حضور این گروه خیر و نیکوکار انگار مردم را صبور کرده و این انتظار را با دل و جان پذیرفته اند، در یک نگاه میشود شکافهای عمیق و لبخندهای شکننده را که مثل زخمی همیشگی بر صورتشان مانده ببینی.
یکی با نوزادش در بغل و دیگری با پسرش آمده مادری هم تنها وکمی آنطرف تر/ دختری هم با شال گردنش مدام دور دهانش را میبندد و خودش را از جمع دور میکند شاید خجالت میکشد.
موسسه ملی مرهم در بیست و ششمین سفر خیرخواهانه خود از بیستم آبان ماه امسال به کرمانشاه آمد، تا مرهم دردهای کسانی باشند که فقر و محرومیت سالها بر چهره شان سایه افکنده است.
پریسا دختری ۱۹ ساله است او از جوانرود آمده، با او که حرف میزنم به سختی متوجه حرفهایش میشوم میگوید: تا به حال ۴ بار عمل کرده، غذا خوردن و حرف زدن برایش مشکل است، اما با آمدن این گروه فوق تخصصی جراحی پلاستیک گل لبخند بر لبان لب شکری اش شکوفا شده است.
بیماری به ظاهر شکری و در باطن تلخ..شکاف کام ولب شایعترین ناهنجاری مادرزادی سر و صورت که در مناطق محروم جا خوش کرده است.
با دکتر عبدالجلیل کلانتر هرمزی فوق تخصص جراحی پلاستیک و رییس موسسه ملی مرهم هم کلام شدم
او گفت: گروه ما ۸۰ نفر است و در این سفر بالاترین تعداد متخصص را آوردیم، ۲۰ فوق تخصص جراحی پلاستیک که همه عاشق کار و مردمشان هستند.
پروفسور گفت: موسسه کارش را از سال ۸۶ با ۷ نفر در شهرستان رامهرمز استان خوزستان آغاز کرد و امروز به لطف خدا بیش از ۲۵ هزار نفر را ویزیت کرده و هزار نفر هم جراحی شده اند.
وصف موفقیتهای آنان چنان هویداست که به گفته مسئولان دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه بیش از هزار و ۳۰۰ بیمار از طریق درگاه اینترنتی و بصورت حضوری برای ویزیت و جراحی ثبت نام کرده اند.
مادری در حالی که پسر کوچکش را بغل گرفته بود جلو آمد و گفت: خداوند به همه این عزیزان خیر و نیکی عطا کند من وضعیت مالی ضعیفی داشتم، صورت پسرم ناقص است و دهانش هم کج، تاکنون نتوانسته ام او را به تهران ببرم امام حالا آنها به درب خانه ما آمده اند (و مدام گریه میکند) و حالا قرار است پسرم را عمل کنند.
دکتر حیدری یکی از جراحان پلاستیک میگوید: شکاف کام و لب در ظاهر بیماران تغییراتی را ایجاد میکند و قادر نیستند در جمع حاضر شوند.
آنها هنگام لبخند زدن دستشان را جلوی دهانشان میگیرند و لبخندشان را از دیگران میدزدند.
او گفت: در کتابها مینویسند روز عمل اینها یکی از مهمترین روزهای زندگیشان است، چون بعد از آن وارد جامعه میشوند.
تیم جراحان در ۱۳ اتاق عمل بیمارستان امام خمینی (ره) کرمانشاه مستقر شده اند تا بذر لبخند و محبت بکارند، بعد از پوشیدن لباس فرم راهی اتاق عمل شدم دکتر صابری یکی از جراحان در حال عمل بود او گفت: از صبح زود مشغول هستیم و بدون هیچ خستگی یک اتفاق خوب را برای هموطنان رقم میزنیم
حالا نقطه ضعف همین لب شکریها با کمک پزشکان به نقطه قوت تبدیل میشود.
بیماریی که علتش را ژنتیکی،ارثی ، محیطی و دارویی، سن بالای حاملگی و منوط به مصرف الکل و سیگار میدانند. بر اساس آمار از هر هزار تولد در دنیا یک کودک با شکاف کام و لب به دنیا میآید در مناطق محروم از ۶۰۰ کودک یکی شکاف لب دارد و در کشور ما از هر ۸۰۰ تولد یکی مبتلا میشود.
دکتر مظفری هم از جراحان زبر دست کرمانشاهی است که این تیم را همراهی میکند او میگوید: اگر بیماری زود تشخیص داده و در سن مناسب عمل شود نتایج رضایت بخش خواهد بود.
بهترین زمان عمل جراحی برای شکاف لب ۴ تا ۵ ماهگی و برای شکاف کام قبل از سن تکلم یعنی بین ۹ تا ۱۲ ماهگی است.
اما در اتاقهای عمل بجز نوزادان و کودکان / مردان و زنان مسنی هم بودند که به دلیل هزینههای بالا موفق به جراحی نشده بودند
هنرآبادی مسئول هماهنگی موسسه مرهم هم هدف اصلی این گروه را خوشحالی مریض و همراه عنوان کرد که بدون هیچ دغدغهای و در مجاورت شهر خود بصورت رایگان از خدمات درمانی موسسه مرهم بهره مند میشوند.
گروه فوق تخصصی موسسه ملی مرهم به سرپرستی پروفسور کلانتر هرمزی موفق شد در روز نخست با ۸۲ عمل جراحی رکورد جراحی بیماران شکاف کام و لب جهان را در کرمانشاه بشکنند
دکتر هرمزی گفت: تمام تلاش ما و گروه مرهم این است که آدمهایی که از اجتماع دور نگه داشته شده اند دوباره به زندگی بازگردند و به جای شکاف، خداوند بر لبان آنان خنده گلباران کند
همه ما آستین همت را بالا زده ایم تا سفیر مهرورزی شویم و خدمات را به مناطق محروم بیاوریم.
خیلیها عمل شده اند و آنها را به بخش میبرند، چون گل لبخند بر روی لبشان شکوفه کرده است.
دیگر ترس از تمسخر دیگران ندارند که آنها را با انگشت اشاره نشان دهند.
حالا زندگی روی دیگر سکه را به آنها نشان داده و من میتوانم راوی داستانی باشم که صحنههای تلخ آن به شیرینی تبدیل شده است.
گروه مرهم تا ۲۴ آبانماه در کرمانشاه به کار خود ادامه داد آن هم با دستان مهربان پزشکانی که چهرههای پردرد را به چهرههایی عادی بدل کردند.
صدها فرشته بوسه بر آن دستانی میزنند کز کار خلق یک گره بسته وا کند...
و آنها گره گشای غمهایی شدند که سالها بر صورتشان سنگینی میکرد و امروز لبخند و شادی است که آنها را فریاد میزند.
احساس عاشقانه تو ستودنی است...