به گزارش سرويس بين الملل
خبرگزاري صدا و سيما ؛ به نقل از واشنگتن پست ، عمر بن عبدالعزیز فعال سعودی که به عنوان یکی از سه کاربر مهم و تاثیر گذار توئیتر علیه رژیم آل سعود به فعالیت مشغول است, نوشت: هکرهای حکومت عربستان تلاش می کنند مخالفان را شناسایی و صدای آنها را خفه کنند؛ اما من به مبارزه در راه آزادی بیان دست کم از طریق اینترنت ادامه خواهم داد.
این فعال سعودی که در مونترآل اقامت دارد, گفت: در جنگ علیه پویش های اینترنتی که شهروندان سعودی را هدف قرار داده است, جمال خاشقجی متحد قوی و دوست من بود که از قدرت توئیتر در شکل گیری افکار عمومی مردم عربستان و دیگر کشورهای عربی مطلع شده بود. او کشته شد, چون برای مبارزه با هکرها (که در جهت دستیابی به اطلاعات شخصی مخالفان فعالیت می کنند) و مبارزه با تبلیغات (دروغ) از طریق بیان حقیقت آماده بود؛ اما ما این را هم می دانیم, عربستان و محمد بن سلمان ولیعهد این کشور تا چه اندازه برای رصد و خفه کردن صدای منتقدان از طریق اینترنت آمادگی دارند.
وزارت دادگستری کانادا هفته گذشته اعلام کرد: دو نفر از کارمندان سابق توئیتر را به جاسوسی به نفع عربستان متهم کرده است. این دو نفر اطلاعات توئیتر در خصوص مخالفان در شبکه های اجتماعی را به دست عربستان می رساندند و من یکی از این افراد مخالف (رژیم آل سعود) بودم.
این اقدام جزئی از اقدامات برای در تنگنا قرار دادن مخالفان است که عربستان با استفاده از برنامه های جاسوسی که از شرکت اسرائیلی NSO Group خریداری کرده است, انجام می دهد. عربستان تلفن همراه مرا هک کرد تا به پیام هایم با جمال خاشقجی دست پیدا کند. من برای آشنایی با هکرها در توئیتر و مبارزه با آنها, با خاشقجی همکاری می کردم و اسم این کار را هم «زنبور عسل سایبری» گذاشتیم. ما با هم همکاری می کردیم تا ارتشی از داوطلبان را برای رویارویی با آنها تشکیل دهیم.
عربستان از هر تاکتیکی استفاده کرد تا مانع اجرای این طرح شود. آنها نزدیکان و دوستان مرا بازداشت کردند تا مرا تحت فشار قرار دهند. آنها برادران مرا زندانی کردند و از من خواستند, این کار داوطلبانه را متوقف کنم. جمال خاشقجی غافلگیر شد, زیرا آنها اطلاعاتی از وی به دست آورده بودند. او از من خواست در خصوص این موضوع به صورت علنی با هیچ کس حرف نزنم.
باید از اهمیت و محبوبیت توئیتر برای عربستان مطلع شویم تا بفهمیم چرا تا این اندازه سران عربستان از هکرهای نفوذی حمایت می کنند و با توجه به اینکه امکانات رفاهی در عربستان وجود ندارد, اما باز هم از طریق تجربه زندگی در واقعیتی متفاوت در تلفن های همراهمان این اوضاع را تحمل کردیم. خیلی زود پایگاه اجتماعی توئیتر به اساسی برای نخستین عنصر از آزادی های فردی یعنی آزادی بیان تبدیل شد و زندگی دموکراتیک را در توئیتر تجربه کردیم. مردم با آزادی نوشتند و منتشر کردند.
نویسنده در ادامه نوشت: توئیتر همچنین به مردم اجازه داد با مخالفان در تبعیدگاه ارتباط داشته باشند, در حالی که پیشتر چنین چیزی ممکن نبود. این شبکه همچنین برای حکومت این امکان را فراهم کرد که از افکار عمومی مطلع شود. دولت ابتدا خیلی زود به خواسته های مردم پاسخ می داد. همچنین تشریفات پادشاهی از طریق توئیتر علنی شد. شایعاتی منتشر شد؛ اما از واقعیت ها پرده برداشته شد و علیه مسئولان فشارهایی اعمال شد تا شفاف تر باشند.
شرکت سرمایه گذاری McKinsey & Company درباره چگونگی شکل گیری افکار عمومی از طریق توئیتر گزارشی برای بن سلمان تهیه کرد. آنها از این طریق با من به عنوان یکی از سه کابر تاثیر گذار توئیتر آشنا شدند. من اکنون در تبعید به سر می برم, کاربر دوم هم بازداشت و کاربر سوم ناپدید شده است. همه توئیت ها هم حذف شد.
در سپتامبر ۲۰۱۷ بیش از ۱۰۰ کاربر تاثیر گذار توئیتر بازداشت شدند. اتهامهای نسبت داده شده به آنها اعلام نشده است. در ماه دسامبر همان سال هم جمال خاشقجی توئیتی منتشر کرد و گفت: «هکرهای نفوذی حکومت عربستان تاثیر مخربی بر افکار عمومی ملی دارند.» وی افزود: هکرهای نفوذی حکومت، مردم آزاده و مقاوم را به سخره میگیرند. او درباره تبلیغات دروغ که باعث تجزیه کشور میشود، نگران بود و حق هم داشت.
حسابهای کاربری جعلی و نویسندههای اجارهای از طریق هجمههای قبیلهای و نژاد پرستانه میان مردم نفرت پراکنی میکنند؛ اما توئیتر همچنان ارزش این را دارد که برایش مبارزه کنیم؛ زیرا این شبکه تنها تریبون آزاد برای بسیاری از مردم عربستان است. پس از مرگ خاشقجی، تیم من ماهها تلاش کرد از طریق نشر هشتکهای رایج با روایتهای (دروغ) هکرهای نفوذی دولت مقابله کند.
این ناراحت کننده است که توئیتر خود به یکی از عواملی تبدیل شود که در جنایت قتل وحشیانه خاشقجی دست داشته است، این تحول فاجعه باری است؛ زیرا ما امید بسیاری به این تریبون داشتیم.
جمال خاشقجی در سال ۲۰۱۳ با انتشار توئیتی اعلام کرد: توئیتر روزی جایزه نوبل را از آن خود خواهد کرد؛ اما ما اکنون میبینیم که این شبکه در حال رفتن به سوی تاریکی است. حال این پرسش مطرح است که آیا این شبکه تدابیری برای حمایت از فضای عمومی کاربران اتخاذ خواهد کرد؟ من در حال حاضر نگران هستم؛ اما در راه آزادی بیان دست کم از طریق اینترنت همچنان به مبارزه ادامه خواهم داد.