پخش زنده
امروز: -
مرکز اسناد حوزه و روحانيت در قم افتتاح شد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما؛ مرکز قم، در اين مرکز بيش از شصت هزار سند آموزشي حوزه و سه هزار فايل صوتي و تصويري و بيش از چهار هزار رونوشت از اسناد مربوط به حوزه و روحانيت و به خصوص دست نوشته علما و بيانيه و فتاوا و تصاوير بزرگان حوزه و مراجع عظام تقليد گردآوري شده که مورد بهرهبرداري پژوهشگران، محققان و مورخان قرار مي گيرد.
فهرست قديمي ترين اسناد و اسامي طلاب و فضلاي حوزه علميه قم، آثار برتر همايش کتاب سال حوزه، اسناد و تصاوير مربوط به موسس حوزه علميه قم (آيتالله شيخ عبدالکريم حائري يزدي) و تاريخچه مديران حوزه از جمله مهمترين قسمت هاي اين مرکز به شمار مي روند.
آيت الله اعرافي مدير حوزه هاي علميه در آيين افتتاح اين مرکز با تبيين اهميت حفظ و نگهداري اسناد و آثار مکتوب قديمي گفت: اسناد موجود در اين مرکز و ديگر مراکز (ولو يک سند کوچک، يا يک نمره و عدد و حروف) بدون شک در امروز و فرداي تاريخ جهان اثر گذار است و ميتواند زنجيره اي از اطلاعات ارزشمند مفيد و گرانبها را براي مورخان و پژوهشگران به همراه بياورد.
وي تصريح کرد: اسناد و آثار به جا مانده از ادوار گذشته در اين مرکز در واقع فقط براي حوزه و روحانيت نيست بلکه براي همه ملت ايران است چراکه حوزه خادم ملت و برآمده از خود ملت و يار و همراه ملت است.
آيت الله اعرافي ادامه داد: با مطالعه اسناد قديمي حوزه و روحانيت و آشنايي بيشتر با گنجينهي فاخري از دستاوردهاي حوزه ميتوان به بالندگي فکري و انديشههاي ناب بسياري از بزرگان و پيشتازان حوزه همچون امام راحل رحمت الله پي برد که نقش موثري در نشر معارف اسلامي و علوم ديني داشته اند.
مدير حوزه هاي علميه تاکيد کرد: در مراکز جمع آوري اسناد و نمايشگاه ها و موزه ها خوب است که سبک زندگي اسلامي مورد توجه قرار گيرد و اسنادي که در اين خصوص گردآوري شده بيشتر براي قشرهاي مختلف مردم ارائه شود.
در پايان مراسم افتتاح مرکز اسناد حوزه و روحانيت از پرونده تحصيلي هفت نفر از مراجع عظام تقليد از سال 1335 تا 1346 رونمايي شد.
اين مرکز همه روز از ساعت 7 تا 14 در مدرسه فيضيه آماده استقبال از پژوهشگران، محققان و علاقهمندان است.