فعالیت ۸۴معدن در منطقه ترشیز
۸۴معدن در منطقه ترشیز شهرستانهای کاشمر، خلیلآباد و بردسکن فعال است.
به گزارش
خبرگزاری صداوسیما مرکز خراسان رضوی، رئیس نظام مهندسی معدن خراسان رضوی
در نخستین همایش یک روزه بررسی مشکلات و چالشهای بخش معدن و صنعت منطقه ترشیز که با محوریت معرفی طرح احیا و فعال سازی معادن کوچک و متوسط مقیاس به منظور اشتغالزایی برگزار شد، گفت: هم اکنون 84معدن در منطقه ترشیز شامل شهرستانهای کاشمر، خلیلآباد و بردسکن شامل 15معدن مس، دو معدن طلا و دیگر معادن فعال است.
حبیبالله ترشیزیان با بیان اینکه بخش معدن و صنایع میتواند در ایجاد فرصتهای شغلی نقش مهمی را ایفا کند افزود: استفاده از این ظرفیت عظیم برای رشد و توسعه اقتصادی کشور مستلزم پرداختن با نگاهی تخصصی به مسائل فراروی این عرصه خواهد بود.
ترشیزیان ادامه داد: امیدواریم این همایش با موضوع بررسی مسائل بخش معدن و صنایع معدنی در منطقه ترشیز با هدف اشتغالزایی بتواند، نقشی موثر در بهبود و توسعه اقتصاد بخش معدن کشور داشته باشد.
وی گفت: ایران در رتبه پنجم کشورهای دارای منابع طبیعی ارزشمند دنیا قرار دارد، همچنین در جهان سالیانه حدود 17میلیارد ماده معدنی برداشت میشود.
رئیس نظام مهندسی معدن خراسان رضوی اظهار کرد: ایران به لحاظ ذخائر معدنی جزء ۱۰کشور نخست جهان و اولین کشور خاورمیانه است، همچنین زون درونه و تکنار در بردسکن جزء مناطق متالوژینی بسیار ارزشمند ایران هستند که معادن طلا، مس و خامهای صنعتی در این مناطق قرار دارند.
ترشیزیان در ادامه از مسئولان مراکز آموزش عالی خواست؛ در زمینه تربیت تکنسین معدن و فرآوری در این منطقه به خصوص بردسکن اقدام کنند.
وی گفت: باید آمایش سرزمین داشته و براساس نیاز منطقه طرحها را انجام دهیم، بدون شک آینده منطقه، صنعتی و معدنی خواهد بود و حتی کشاورزی باید صنعتی شود به همین دلیل باید برنامهریزیهای لازم صورت گیرد.
رئیس نظام مهندسی معدن خراسان رضوی از زیاد بودن تنوع مواد معدنی در منطقه کاشمر، خلیلآباد و بردسکن خبر داد و گفت: اگرچه پتانسیل اصلی سنگان خواف فقط سنگ آهن است ولی در منطقه ترشیز تنوعی از تمام مواد معدنی داریم.
وی افزود: سطح مساحت معادن استان خراسان از کل کشور یک دهم درصد است، از سویی برای اینکه هر کسی به موضوع معدن وارد نشود ابتدا باید صلاحیت فنی و مالی افراد تائید شود.