اخبار پلیس
آشی که پلیس برای دزد عابر بانک پخت
رئیس پایگاه سوم پلیس آگاهی، از دستگیری کلاهبرداری خبر داد که به بهانه کمک به سالمندان، کارت عابر بانک آنها را میدزدید.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما، به نقل از پایگاه خبری پلیس،
رئیس پایگاه سوم پلیس آگاهی، از دستگیری جوان کلاهبرداری خبر داد که به بهانه کمک به سالمندان در شارژ بلیت، کارت عابر بانک آنها را میدزدید.
سرهنگ کارآگاه کامیار چهری گفت: از اواخر تیر امسال شکایات متعددی از سوی افراد سالمند در خصوص دزدی عابربانک مطرح شد. شگرد فرد کلاهبردار به این شکل بود که در نزدیکی دستگاههای شارژ بلیت مشغول رصد مراجعان میشد و با مشاهده فرد سالمندی که قادر به کار با دستگاه نبود به او نزدیک می شد و پیشنهاد کمک میداد و کارت بلیت و عابر بانک را از مالباخته دریافت کرد و پس از آگاهی از رمز کارت، شارژ بلیت را انجام میداد و در زمان بازگرداندن عابربانک به قربانی آن را با کارت دیگری که در اختیار داشت تعویض و با توجه به آگاهی از رمز کارت دزدی نسبت به برداشت کامل موجودی حساب اقدام می کرد.
وی افزود: پس از رسیدن شکایات متعدد، پرونده برای رسیدگی تخصصی در اختیار کارآگاهان پایگاه سوم پلیس آگاهی قرار گرفت.
کارآگاهان این پایگاه به بررسی سرنخهای موجود پرداخته و متوجه شدند فرد کلاهبردار به منظور پولشویی کلیه مبالغ موجود در کارتهای مالباختگان را به حساب یکی از دلالان دلار واریز کرده است. فرد مورد نظر به پایگاه سوم دعوت و از وی تحقیقات بعمل آمد و مشخص شد وی نقشی در کلاهبرداریها نداشته و در عوض واریز پولها به حسابش به متهم دلار میفروخته است واز دزدی بودن وجوه دریافتی اطلاعی نداشته است.
رئیس پایگاه سوم پلیس آگاهی ادامه داد: کارآگاهان این یگان آموزشهای لازم را در خصوص قرار صوری با فرد کلاهبردار به فروشنده دلار دادند و پس از چند روز جوان کلاهبردار برای خرید دلار با وی تماس گرفت و فروشنده طی هماهنگی با کارآگاهان این یگان با متهم قرار ملاقات گذاشت و سرانجام طی یک عملیات غافلگیرانه کارآگاهان پایگاه سوم موفق به دستگیری متهم در یک طباخی شدند و وی را به پایگاه سوم منتقل نمودند.
متهم که روزبه نام داشت اعتراف کرد:۲۵ ساله هستم و از یکی از استانهای جنوبی به تهران مهاجرت کردم و جا و مکان مشخصی ندارم و در مسافرخانههای مختلف ساکن میشدم و خرج روزانه خود را از راه کلاهبرداری از سالمندان تامین می کردم. برای رد گم کنی مبالغ موجود در کارت را به حساب یک فروشنده دلار واریز میکردم و بعد برای دریافت دلار با او در محلهای مختلف قرار میگذاشتم و آخرین بار نیز پس از کارت به کارت وجوه دزدی از سالمندان با فروشنده در یک طباخی قرار گذاشتم که توسط کارآگاهان پلیس دستگیر شدم.
سرهنگ چهری گفت:در بازرسی از مسافرخانه محل سکونت متهم ۶۰۰ دلار ارز و مبالغی وجه نقد کشف شد که ارزش مجموع کشفیات هفتاد میلیون ریال است و بررسی سوابق متهم نیز نشان داد وی در همین پایگاه یک پرونده مطروحه دیگر دارد و همچنین دارای یک سابقه محکومیت به جرم کلاهبرداری است. تاکنون ۵ نفر از شکات وی را شناسایی کرده اند ومتهم با دستور بازپرس شعبه ۳ دادسرای ناحیه ۳ تهران به منظور اجرای تحقیقات تکمیلی و شناسایی سایر شکات، در اختیار کارآگاهان پایگاه سوم پلیس آگاهی است.
رئیس پایگاه پنجم پلیس آگاهی پایتخت:
کلاهبرداران برنج در چنگال پلیس
رئیس پایگاه پنجم پلیس آگاهی پایتخت، از دستگیری یک باند ۴ نفره کلاهبرداری خبرداد که با استفاده از سایت دیوار و فروشندگان برنج با دادن چک دزدی، کلاهبرداری میکردند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما به نقل از پایگاه خبری پلیس؛ سرهنگ دولت خواه در تشریح این خبر گفت: دوم آبان مرد جوانی با مراجعه به دادسرای ناحیه ۱۸ تهران شکایتی را با موضوع کلاهبرداری مطرح میکند. پرونده جهت رسیدگی تخصصی حسب دستور بازپرس شعبه نهم به پایگاه پنجم پلیس آگاهی ارجاع شد.
وی افزود: شاکی با مراجعه به پایگاه پنجم، به کارآگاهان تیم مبارزه با جعل و کلاهبرداری گفت: من شغلم برنج فروشی است و برای فروش اقدام به نشر آگهی در سایت دیوار کردم که شخصی با من تماس گرفت و خود را " سامان ۳۲ ساله " معرفی کرد و اظهار داشت: برای کارخانه اش واقع در جاده مخصوص نیاز به ۳ تن برنج دارد که من هم به قصد معامله یک مقدار برنج برای نمونه به نشانی اعلامی فرستادم و مورد تایید وی قرار گرفت.
فردای آن روز سه تن برنج با یک دستگاه نیسانی که خریدار فرستاده بود بار زده و به محل بردم که پس از تخلیه برنجها سامان یک فقره چک مدت دار (یکماهه) به مبلغ ۳۵ میلیون تومان به من داد و من هم در موعد چک، برای وصول به بانک مراجعه کردم و متصدی بانک اعلام کرد "چک دزدی است" سریعاً با سامان تماس گرفتم، ولی تلفن همراه خاموش بود، به محل مراجعه کردم که دیدم هیچکس نیست و محل تخلیه شده است.
رئیس پایگاه پنجم افزود: کارآگاهان به دنبال اظهارات مالباخته راهی محل وقوع جرم شدند که در تحقیقات میدانی متوجه شدند مالک کارخانه شخص دیگری است که وی اظهار داشت ملک را به مدت دوماه به فردی بنام "حشمت ۵۲ ساله" اجاره داده است.
در ادامه کارآگاهان متوجه دوربینهای مداربسته کارخانه شدند که با بررسی تصاویر شماره پلاک خودروی نیسانی که با استفاده از آن اقدام به حمل برنجها کرده بودند بدست آمد.
با انجام اقدامات پلیسی مالک خودروی نیسان بنام سهراب ۲۵ ساله در جنوب تهران طی یک عملیات پلیسی در تاریخ ۱۵ آبان شناسایی و دستگیر شد که در تحقیقات اولیه اظهار داشت برنجها را پس از انتقال به کارخانه حسب دستور فردی بنام رحمان ۳۵ ساله برنجها را به مخفیگاهی واقع در محلاتی منتقل کرده است.
با بدست آمدن این اطلاعات دستگیری افراد و کشف اموال در دستور کار کارآگاهان قرار گرفت که با هماهنگی بازپرس پرونده کارآگاهان طی یک عملیات پلیسی در مورخه ۱۶ آبان ماه سرکرده باند به نام رحمان و حشمت دستگیر و در بازرسی از مخفیگاه وی یک تن برنج کشف و به پایگاه منتقل نمودند.
در تحقیقات بعمل آمده از متهمان همگی اعتراف کردند و گفتند: با اجاره کردن ملک مورد نظر بعنوان "کارخانه "، از طریق سایت دیوار سوژههایی که اقدام به نشر آگهی فروش برنج و حبوبات میکردند را انتخاب و با کشاندن آنها به کارخانه ساختگی و جلب اعتماد آنان، اقدام به معامله میکردیم و در قبال برنج دریافتی یک فقره چک دزدی مدت دار را به فروشنده تحویل میدادیم و بلافاصله اجناس را به مخفیگاه دیگر منتقل میکردیم و سپس با ۵۰ درصد زیر قیمت بازار به افراد ناشناس میفروخیتم و پول حاصله را صرف زندگی و خوشگذرانی میکردیم.
سرهنگ خیرالله دولت خواه، گفت:: با توجه به دستگیری تمامی اعضای این باند کلاهبرداری و اعتراف صریح به جرم خود، تاکنون ۱۲ نفر مالباخته شناسایی و ارزش اموال کلاهبرداری شده بیش از ۳ میلیارد تومان برآورد میگردد.
متهمان با صدور قرار قانونی از سوی بازپرس شعبه نهم دادسرای ناحیه ۱۸ تهران، جهت انجام تحقیقات تکمیلی در اختیار کارآگاهان پایگاه پنجم پلیس آگاهی میباشند.
فرمانده دریابانی هرمزگان:
کشف ۹۶۸ کیلوگرم مواد افیونی در مرزهای آبی
فرمانده دریابانی هرمزگان از کشف ۹۶۸ کیلو گرم مواد مخدر در مرزهای آبی بندرلنگه و جاسک خبر داد.
سرهنگ"حسین دهکی" در گفتگو با پایگاه خبری پلیس گفت: مرزبانان پایگاه دریابانی بندرلنگه با اطلاع از اینکه یک گروه از قاچاقچیان موادمخدر از سمت دریا قصد انتقال موادمخدر به سمت نوار ساحلی را داشتند، موضوع به صورت ویژه در دستور کار مرزبانان قرار گرفت.
وی افزود: مرزبانان با همکاری وزارت اطلاعات به محل شناسایی شده رفتند و پس از ساعتها گشت زنی در ساحل، به یک فروند شناور که در حال تخلیه بستههای مشکوک در ساحل بود، برخورد کردند.
فرمانده دریابانی استان هرمزگان با اشاره به دستگیری یک سوداگر مرگ افزود: در بازرسی مرزبانان از محل ۷۰۰ کیلوگرم تریاک کشف شد.
سرهنگ دهکی گفت: همچنین در عملیاتی دیگر مرزبانان شهرستان جاسک در درگیری مسلحانه با سوداگران مرگ، موفق به توقیف یک فروند شناور و کشف ۲۶۸ کیلو و ۵۰۰ گرم تریاک شدند.
فرمانده دریابانی استان هرمزگان اضافه کرد: با توجه به حضور و اشراف مرزبانان بر مرزهای آبی استان، مجرمان و سوداگران مرگ در امان نخواهند بود و با آنها برابر قانون و با قاطعیت برخورد خواهد شد.
رئیس مرکز عملیات پلیس امنیت عمومی تهران بزرگ:
دستگیری شرور محله فلاح در کمتر از ۲۴ ساعت
رئیس مرکز عملیات پلیس امنیت عمومی تهران بزرگ از دستگیری شروری خبر داد که با سلاح سرد ۲ تن از اعضای یک خانواده را مصدوم کرده بود.
به گزارش پایگاه خبری پلیس سرهنگ"سعید راستی" گفت: متهم در کمتر از ۲۴ ساعت شناسایی و دستگیر شد.
وی افزود: روز گذشته وقوع یک فقره درگیری منجر به جرح با سلاح سرد در محله فلاح به مرکز فوریتهای پلیسی ۱۱۰ اعلام شد و شهروندان اظهار داشتند فرد شرور ضمن درگیری با ۲ تن از اعضای یک خانواده، با سلاح سرد آنان را مصدوم کرده و از محل گریخته است.
وی بیان کرد: تیمی از ماموران مرکز عملیات پلیس امنیت عمومی برای بررسی موضوع به نشانی اعلامی مراجعه و مشاهده کردند که عوامل اورژانس نیز در محل حاضر هستند.
سرهنگ راستی با اشاره به اینکه به علت شدت جراحات وارده هر ۲ مصدوم به نزدیکترین بیمارستان منتقل شدند، بیان کرد: تحقیقات پلیسی حکایت از این داشت که مصدومان اعضای یک خانواده هستند و فرد شرور را از قبل میشناختند و به علت اختلاف مالی که داشتند فرد شرور در روز حادثه با آنان درگیر شده و با سلاح سرد آنان را مصدوم کرده است.
این مقام انتظامی با بیان اینکه متهم دستگیر شده ۲۸ ساله و سابقه دار است، اضافه کرد: متهم در مدت ۲۴ ساعت دستگیر شد و پس از تحقیقات تکمیلی برای سیر مراحل قانونی در اختیار مرجع قضائی قرار گرفت.
رئیس پایگاه چهارم پلیس آگاهی:
دزدی که با خودرو پدرش دزدی میکرد
رئیس پایگاه چهارم پلیس آگاهی، از دستگیری دو نفر زورگیر در محدوده شرق تهران خبرداد که با تهدید سلاح سرد دزدی میکردند.
به گزارش پایگاه خبری پلیس؛ سرهنگ کارآگاه مرتضی نثاری، گفت:در بیست و هفتم تیر امسال فردی به کلانتری ۱۲۶ تهرانپارس مراجعه کرد و افزود: روز شنبه ۲۲ تیر ساعت حدود ۲۱:۳۰ در تهرانپارس بالاتر از فلکه دوم، یک دستگاه خودروی پژو ۴۰۵ با دو نفر سرنشین (راننده و سرنشین) به من نزدیک شد و با تهدید سلاح سرد و ضرب و شتم مرا به به داخل خودرو کشیدند و پس ازطی مسافتی در پارک رز زنجیر طلا به ارزش حدود ۱۵ میلیون تومان دزدیدند و فرار کردند.
پرونده با موضوع دزدی تشکیل و برای رسیدگی تخصصی در اختیار کارآگاهان پایگاه چهارم پلیس آگاهی قرار گرفت.
سرهنگ نثاری گفت: گارآگاهان با توجه به اظهارات شاکی برای اجرای تحقیقات به محل دزدی رفتند و در بررسیهای اولیه کارآگاهان مشاهده کردند یکی از ساختمانهای مجاور محل دزدی دوربین مداربسته دارد که با گرفتن و بازبینی فیلم صحنه دزدی، پلاک خودروی دزدان به دست آمد.
کارآگاهان با اقدامات پلیسی هویت مالک خودرو را به نام" محمد" ساکن محدوده تهرانپارس شناسایی کردند. در ادامه تحقیقات و بررسی سوابق مالک خودرو، یکی از فرزندان وی به نام "سعید " توسط شاکی به عنوان راننده خودرو شناسایی شد. با بدست آمدن این اطلاعات دستگیری سعید از سوی مقام قضایی صادر شد.
وی افزود: کارآگاهان به دنبال دستگیری سعید متوجه شدند که وی فرار کرده است که با بهره گیری از روشهای علمی کشف جرم محلهای تردد وی در مناطق تهرانپارس – خاک سفید و نظام آباد شناسایی شد.
نهایتاً متهم با اقدامات پلیسی در محدوده خاک سفید در حالی که در حال تردد با خودروی اعلامی شاکی بود شناسایی و در ساعت ۲۳:۵۰ بیستم آبان دستگیر و خودرو متوقف و به پارکینگ منتقل شد.
سعید پس از دستگیری به جرم خود اعتراف و بیان کرد با همکاری یکی از دوستانم به نام "پیام" از شاکی دزدی کردیم. با توجه به اعترافات متهم، کارآگاهان موفق به شناسایی مخفیگاه پیام در تهرانپارس شدند و وی را دستگیر و به پایگاه چهارم پلیس آگاهی منتقل کردند . متهم پس از حضور در پایگاه چهارم گفت: اموال دزدی را به یک طلا فروشی به قیمت روز فروخته است.
سرهنگ کارآگاه مرتضی نثاری، افزود: با توجه به دستگیری دزدان و اعتراف، اقدامات برای شناسایی و دستگیری خریدار اموال دزدی انجام شد و متهمان با صدور قرار قانونی برای کشف جرائم احتمالی و شناسایی سایر شاکیان در اختیار کارآگاهان پایگاه چهارم پلیس آگاهی میباشند.
سرهنگ نثاری به شهروندان توصیه کرد: با توجه به نقش سرنخها و اطلاعات اولیه در تسریع روند رسیدگی به پرونده، در زمان مواجهه با این جرائم تلاش کنند تا علائم ظاهری، پوشش و خودرو دزدان را به خاطر بسپارند.
سایتهای همسریابی یا بهشت کلاهبرداران
به تازگی خانمی با مراجعه به پلیس آگاهی به طرح شکایت از فرد کلاهبرداری پرداخت که در یک سایت همسریابی با وی آشنا شده و پس از جلب اعتماد وی مبلغ زیادی را تحت عنوان خرید ملک با شرایط ویژه از وی کلاهبرداری نموده است.
به گزارش پایگاه خبری پلیس؛ کارآگاهان پلیس، بلافاصله پس از رسیدن شکایت مالباخته، با انجام یک سلسله اقدامات پلیسی موفق به دستگیری فرد کلاهبردار گردیدند، اما نکات تامل برانگیزی در این پرونده موجود میباشد که بازگویی آن میتواند از تکرار اتفاقاتی از این دست برای سایر زنان مجردی که اقدام به عضویت در سایتهای همسریابی مینمایند جلوگیری بعمل آورد.
اولین نکته ناراحت کننده فاصله کوتاه بین آشنایی و مالباختگی شاکی میباشد. فاصله زمانی ۱۰ روزه؟! یعنی شاکی تنها چند روز پس از آشنایی، تمامی پس انداز خود را بدون هیچ رسید و مستند قانونی در اختیار فرد کلاهبردار قرار داده است.
پس از وقوع کلاهبرداری و خاموش شدن گوشی فرد کلاهبردار، تازه این خانم متوجه میشوند غیر از خط تلفن خاموش شده هیچ اطلاعات و مشخصات قابل پیگیری ندارند که در اختیار کارآگاهان پلیس قرار دهند.
اولین سوالی که در ذهن هر فردی با شنیدن این داستان نقش میبندد این است که اینهمه اعتماد از کجا نشات میگیرد؟
متاسفانه اکثر شهروندان ما تعریف اشتباهی از فضای مجازی و سایتهای همسریابی دارند که باعث میشود براحتی بواسطه این فضا دچار آسیب روحی و ضرر و زیان مالی و حتی حیثیتی شوند.
رعایت نکردن نکات هشداری، سایتهای همسریابی را به بهشت و جزیره گنج کلاهبرداران بدل نموده است. این افراد با ایجاد نشانه دروغین و فریبنده همزمان نسبت به اغفال تعداد زیادی از خانمهای مجرد اقدام نموده و پس انداز و دارایی این افراد را با وعده هایی، چون خرید خودرو، ملک و. با شرایط ویژه به یغما میبرند و این ماجرا تنها به ضرر و زیان مالی ختم نشده و از آنجایی که مجرمین در سایتهای همسریابی در قالب خواستگار و با پیشنهادات عاطفی به سوژه مورد نظر خود نزدیک میشوند آسیبهای روحی عمیقی را نیز متوجه قربانیان خود میسازند که به هیچ وجه قابل جبران نمیباشد و حتی دستگیری و مجازات فرد کلاهبردار نیز از ضربات روحی و عاطفی وارد شده بر روان قربانی نمیکاهد.
فضای مجازی درست مشابه خیابان، پارک، اتوبوس و محل کار شما و یا هر مکان عمومی دیگری در جامعه مملو از افراد خوب و بد میباشد که هر کدام با قصد و نیتی خاص به سمت شما میآیند یا از کنار شما رد میشوند و تنها تفاوت آن با فضای حقیقی این است که شما به جای قرار گرفتن فیزیکی در آن فضا از پشت میز خود امکان رویارویی با افراد و محیطهای جدید را برای خود فراهم مینمایید، اما این شرایط نباید باعث شود تا شما ملاحظاتی که در ارتباطات اجتماعی خود رعایت میکنید در این فضا نادیده بگیرید.
سایتهای هسریابی فضایی است که تنها گزینههای مختلفی را برای ازدواج پیش روی شما قرار میدهد، اما این به معنی آن نیست که گلچینی از بهترینهای جامعه در اختیار شما قرار گرفته است. شما همیشه باید در مواجهه با افرادی که در شبکههای اجتماعی و سایتهای همسریابی با آنها آشنا میشوید بسیار محتاطانه برخورد نمایید و هرگاه از درستی ادعاهای مطرح شده آنها در مورد موقعیت مالی، شغلی، تحصیلی و خانوادگی اشان مطمئن شدید گام بعدی را در مسیر آشنایی بردارید.
متاسفانه بسیاری از خانمهای مجرد که اکثرا کارمند و دارای تحصیلات دانشگاهی نیز هستند و انتظار میرود بواسطه حضور در جامعه، آگاهی و آمادگی بیشتری برای مواجهه با موقعیتهای آسیب زا داشته باشند براحتی در این سایتها توسط افراد کلاهبردار فریب خورده و یا عکسها و فیلمهای شخصی خود را در اختیار افراد ناشناس قرار میدهند و با دست خود زمینه را برای اخاذی و سوءاستفاده فراهم میآورند و یا اندوخته مالی خود را براحتی به این افراد سپرده و مالباخته میگردند.
با اینکه پلیس آگاهی تهران بزرگ بارها اقدام به انتشار پیامهای هشداری در خصوص انواع کلاهبرداری در سایتهای واسطه خرید و فروش و همسریابی نموده و از طریق مصاحبه با کلاهبرداران دستگیر شده تلاش نموده تا علاوه بر مقابله با جرائمی از این دست در مسیر آگاه سازی و پیشگیری نیز گام بردارد، همچنان شاهد فریب شهروندان بواسطه بی توجهی به نکات هشداری میباشیم.
خانمها، بخصوص دختران کارمند مجرد، طعمه مناسبی برای کلاهبرداران هستند. فرد مجرم با تصور برخورداری این دختران از پسانداز مالی و نیاز عاطفی آنان، از کانالهای مختلفی از جمله محیط کار، سایتهای همسریابی و ... وارد میشود.
این افراد با جلب اعتماد شما و پهن کردن دامهای وسوسهانگیز مالی بسرعت نقشه خود را پیاده میکنند و تا شما به خودتان بیایید سرتان کلاه گذاشته و ناپدید شدهاند!
شگرد افراد کلاهبردار معمولاً به این شیوه است:
- اغراق در ابراز علاقه و صمیمیت:
به طوری که شاید فردای اولین روز آشنایی در حالی که شما هنوز از لحاظ عاطفی خنثی هستید این فرد به شدت مدعی دلباختگی به شما میباشد.
- اغراق در سخاوت و دست و دلبازی:
اگر آشنایی شما به خارج از فضای مجازی کشیده شده و با این فرد ملاقات حضوری داشته باشید با توجه به برآوردی که از وضعیت مالی شکار خود نموده است، برای شما هزینه میکند و گاهی برای جلب اعتماد، از اولین دریافتی خود قربانی برای وی دست و دلبازی مینماید تا وی را به منظور دادن باقیمانده پس انداز و سرمایه اش تشویق نماید.
- استفاده نکردن از کارتهای عابربانک یا هرگونه مراوده مالی مستند:
این افراد برای اینکه مالباختگان مستندی مبنی بر تحویل پول به آنها نداشته باشند و پیگیری پلیسی را نیز با مشکل مواجه سازند با شگردها و بهانههای مختلف شما را مجاب میکنند که پول مورد نظر را نقدا به آنها پرداخت کنید.
- استفاده از سیمکارتهای اعتباری ناشناس:
این افراد به منظور فرار از قانون مجموعهای از سیم کارتهای مربوط به افراد بلامکان یا متوفی را مورد استفاده قرار داده و با پایان فرآیند کلاهبرداری از شما سیم کارت مورد نظر را نیز دور میاندازند.
- پیشنهاد گفتگو در فضای مجازی بهعنوان مثال (سکرت چت در تلگرام) به جای ارسال پیامک:
به منظور پاک نمودن ردپای هرگونه ارتباط با مالباخته
- محاصره عاطفی طعمههایشان به گونهای که وی فرصت فکر کردن به مسائل دیگر را پیدا نکند:
این کلاهبرداران به گونهای شما را در مغناطیس ابراز علاقه خود و بمباران عاطفی قرار میدهند و فرد را درگیر پیامهای عاشقانه اغراق آمیز خود میکنند که قربانی فرصت پیگیری جدی و آزمودن ادعاهای آنان را پیدا نکند.
- اشاره غیرمستقیم در گفتگوها در مورد میزان داراییهای خود به منظور جلب اعتماد:
با توجه به اینکه اساس کار و کلید موفقیت کلاهبرداران زنده نمودن حس حرص و طمع در قربانیان میباشد این افراد در مکالمات خود سعی میکنند به بهانههای مختلف ذهن شما را متوجه موقعیت مالی و اجتماعی مطلوب خود نمایند.
- منتسب نمودن خود به نهادهای امنیتی و نظامی و یا مشاغل مورد تایید جامعه:
گاهی اوقات این افراد به منظور جلب اعتماد قربانیان و همچنین توجیه برخی رفتارهای عجیب خود سعی میکنند خود را به یک نهاد امنیتی و انتظامی و اطلاعاتی منتسب کنند.
- اصرار زیاد برای تسریع در برگزاری جلسه خواستگاری و ازدواج:
این افراد برای جلب اعتماد شما اصرار زیادی دارند که با خانواده شما آشنا شده و جلسه خواستگاری را برگزار نمایند، اما در عمل هر بار با دلایل مختلف این امر را به تعویق میاندازند.
- معرفی خود به عنوان نخبه علمی و اینکه سالها در خارج از کشور زندگی کرده و با نحوه سرمایهگذاریهای کلان در کشورهای خارجی آشنایی دارد:
این اقدام آنان تنها در جهت توجیه نبود پیشینه تحصیلی و شغلی آنان در داخل کشور و همچنین وسوسه شما برای سرمایه گذاری خارجی صورت میگیرد.
- در تمام طول آشنایی هیچگونه اوراق شناسایی یا مدارک تحصیلی و شغلی از وی نمیبینید.
در پایان بار دیگر تاکید مینمایم به سایتهای همسریابی اعتماد ننموده و پس از آشنایی اولیه درست مانند خواستگاری سنتی به تحقیق در خصوص ادعاهای مطروحه از سوی کیس مورد نظر خود بپردازید.
مطمین باشید اگر تمام چارچوبها و مرزهایی که در مراودات خود در فضای حقیقی دارید در فضای مجازی نیز رعایت نمایید و خانواده و نزدیکان خود را در جریان خواستگار اینترنتی خود و مشخصات مورد ادعای وی و پیشنهادات مالی و شغلی اش قرار دهید بی تردید آسیبی متوجه شما نمیگردد.