معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی شیراز در گفت و گوی اختصاصی با خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما، مرکز فارس گفت: بر اساس آمار از هر ۱۰ فرد بالای ۲۵ سال در استان فارس یک نفر مبتلا به دیابت است.
دکتر اکبری با بیان این که برآورد میشود ۲۲۰ هزار نفر از افراد بالای ۲۵ سال در استان به قند خون بالا مبتلا باشند، افزود: تاکنون ۱۵۰ هزار بیمار دیابتی در فارس شناسایی شده که ۸۰ هزار نفر آنها تحت پوشش خدمات و مراقبتهای دانشگاه علوم پزشکی شیراز قرار گرفته اند.
وی گفت: دیابت بیماری خاموشی است که به دلیل ناتوانی بدن در تولید یا استفاده از انسولین رخ میدهد و مهمترین علایم آن قند خون ناشتای بالای ۱۲۵، پرنوشی و پر ادراری است.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی شیراز با بیان این که بیماری دیابت در سیستم خون رسانی و فعالیت عروق و اعصاب اختلال ایجاد میکند افزود: در صورتی که بیماری دیابت کنترل نشود منجر به عارضههای مختلفی از جمله بیماریهای قلبی-عروقی، آسیب به شبکیه چشم و نابینایی بیمار، نارسایی کلیه و قطع پا بر اثر زخم پای دیابتی خواهد شد.
دکتر اکبری گفت: برای کنترل دیابت و پیشگیری از عوارض ثانویه این بیماری، مراکز تخصصی و فوق تخصصی دیابت در شیراز و دیگر شهرستانهای استان راه اندازی شده است که خدمات درمانی و پیشگیرانه به مراجعین ارائه میدهند.
رییس هیات مدیره بنیاد دیابت بوعلی نیز گفت: این بنیاد با هدف حمایت از بیماران دیابتی از سال ۹۲ در درمانگاه امام رضا راه اندازی شده است.
دکتر حسین مروج افزود: در این مرکز خدمات پرستاری، مشاوره تغذیه، روانشناسی، ورزش درمانی به بیماران مبتلا به دیابت ارائه میشود.
این فوق تخصص غدد و متابولیسم کودکان گفت: در حال حاضر فعالیتهای بنیاد دیابت بوعلی تنها مرکز در کشور، مورد تایید انجمن بین المللی دیابت کودکان و نوجوانان قرار گرفته است.
وی افزود: در حال حاضر ۴ هزار بیمار دیابتی شامل ۲ هزار و۵۰۰ کودک مبتلا به دیابت نوع یک و هزار و۵۰۰ بزرگسال مبتلا به دیابت نوع ۲ تحت پوشش این مرکز هستند.
دکتر مروج با بیان این که این بنیاد به صورت خیریه و با کمک نیک اندیشان اداره میشود، افزود: تاکنون موفق به حمایت مالی از ۳۰۰ نفر از افراد تحت پوشش برای تامین اقلام دیابتی مورد نیاز شده ایم و همکاری خیرین امکان ارائه این خدمات به بیماران نیازمند بیشتری را فراهم خواهد کرد.