آیا می توان ادعای خودکشی عضو ام آی 6 و موسس کلاه سفیدها را باور کرد؟
به نظر می رسد فرضیه به قتل رساندن بنیانگذار کلاه سفیدها و عضو سرویس اطلاعاتی بخش خارجی انگلیس(ام. آی. 6) در مقابل ادعای خودکشی وی به واقعیت نزدیکتر باشد.
روز پنجشنبه رویترز از پیدا شدن جسد «جیمز لا مژرار» بنیانگذار انگلیسی گروه موسوم به «کلاه سفیدهای سوریه» در خانهاش در استانبول ترکیه خبر داد. "جیمز لا مژرار" عضو سرویس اطلاعاتی انگلیس ام آی 6 بود و در سال 2013 فعالیت خود را در سوریه با تاسیس گروه به اصطلاح بشردوستانه "کلاه سفیدها» آغاز کرد. هر چند از او به عنوان عضو سابق ام آی 6 یاد می شود اما این ادعا با ماهیت شغل او و فعالیت او در سوریه همخوانی ندارد.
کلاه سفیدها همان اعضای گروه تروریستی النصره بودند و حوزه فعالیت آنها در مناطق تحت کنترل این گروه و دیگر گروههای تروریستی چون ارتش آزاد بود. هر چند ادعا می شود این گروه وظیفه امدادرسانی در مناطق تحت کنترل تروریستها در سوریه را به عهده داشته است ولی ماموریت اصلی این گروه صحنه سازی و سناریوسازی های مختلف برای زیر سوال بردن مشروعیت بشار اسد در داخل و خارج از سوریه در راستای طرح های براندازی بود.
صحنه سازی حمله شیمیایی و فیلمبرداری از آن و متهم کردن ارتش سوریه به حمله شیمایی بر اساس چنین صحنه سازی هابخش مهم ماموریت این گروه بود که با توجه به حضور این گروه در مراکز تحت کنترل گروههای تروریستی چون النصره و جنایات این گروهها، می توان گفت که جیمز لامژرار ماموریت داشته است تا در سوریه در این بخش فعالیت نماید.
بر اساس صحنه سازی های همین گروه از جمله ادعای حمله شیمیایی به خان شیخون بود که زمینه حمله موشکی امریکا به پایگاههای ارتش سوریه از جمله پایگاه الشعیرات در چند نوبت فراهم شد.
از سویی با توجه به ماهیت امنیتی و اطلاعاتی شغل "جیمز لا مژرار" در ام آی 6 و اینکه وی هیچگونه سابقه
فعالیت در امور بشردوستانه نداشته است چگونه می توان باور کرد که او به یکباره تصمیم گرفت از ام آی 6 جدا شود و به سوریه برورد و با تاسیس گروه کلاه سفیدها به دنبال فعالیت های انساندوستانه باشد؟
پیش از این روسیه نیز در باره گروه کلاه سفیدها و از وابستگی این گروه به سرویس های اطلاعاتی غربی و ماموریت این گروه برای زیر سوال بردن مشروعیت بشار اسد گزارش هایی منتشر کرده بود.
با توجه به این ابهامات و افشاگری های روسیه و همچنین پیروزی میدانی ارتش سوریه به نظر می رسد این نگرانی در سرویس های اطلاعاتی حامی جیمز لا مژرار وجود داشت که وی پس از چرخش وضعیت به نفع بشار اسد، دست به افشاگری بزند و بنابراین وی را از میان برداشته اند. چنانچه پیش از این امریکا بن لادن سرکرده شبکه تروریستی القاعده و ابوبکرا لبغدادی سرکرده گروه داعش را از میان برداشت.
ظاهرا این سرنوشت همه سرکرده های گروههای مزدوری است که برای سرویس های اطلاعاتی انگلیس و امریکا مزدروی می کنند و پس از پایان ماموریت راهی جز کشته شدن ندارند.